Montagne Bourbonnaise

Montagne Bourbonnaise
Kom binnen, een kijkje in ons huis nemen. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

zaterdag 4 september 2010

Tand in m'n stokbrood!

Onze Vidor, dansend met een slakkenhuis.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Even een kleine beknopte voorgeschiedenis over mijn tand: ik had voor de tweede keer een ontsteking bij mijn tand, althans bij de wortel. Dat deed mijn tandarts besluiten om mijn wortel eruit te trekken en de tand te laten staan. Deze heeft hij vastgemaakt aan de naast liggende tanden. Leuk zou je denken, dacht ik ook, TOTDAT.... Al direct de tweede dag dat we in Le Pre Bonnet waren was het raak. 's Morgens was ik als eerste tot mijn bed uit, de rest van de familie sliep nog, ik besloot om mijzelf een lekker stuk stokbrood te smeren met een kop koffie erbij om zo heerlijk peuzelend in alle vroegte de zon op te zien komen, zittend op een stoeltje voor het huis. Helaas was dit mooie moment maar van korte duur, na een paar happen ontdekte ik een hard stukje in mijn stokbrood en jawel hoor, mijn tand zat erin. Nee, niet in mijn mond maar in de stokbrood. Dat was een behoorlijke schok, mijn eerste gedachte was ook om terug naar Nederland te gaan. Echt gewoon domweg geen kijk gelijk. Na lang wikken en wegen heb ik uiteindelijk toch maar besloten om "gewoon" te blijven en gelijk een afspraak met m'n tandarts te maken voor na de vakantie. Wat wel inhield dat ik twee weken met een gek gat in m'n mond liep. Dus de afgelopen twee weken stonden in het teken van mijn verdwenen tand en van onze jonge pup. Ooh en niet te vergeten kreeg ik ook nog eens een enorme kras met korst op m'n neus van Vidor,om alles er nog wat fraaier uit te laten zien. Ik kan ondertussen vermelden dat er weer keurig een nieuwe tand in zit, dus voor degene die dit leest en waar we de afgelopen weken contact mee gehad hebben, WEES GERUST het ziet er weer wat normaler uit....... Waarom zo'n vrolijke dansende Vidor bovenaan op de foto? Allereerst zou ik niemand, maar dan ook echt niemand er blij mee maken met een foto van mijzelf zonder tand, eerlijkheidshalve heb ik er ook geen foto van en... omdat ik me ook weer zo vrolijk voel, omdat er sinds vandaag weer een tand inzit. Wat nog wel even leuk is om te vermelden over Vidor: hij speelt echt overal mee, dagenlang was hij in de ban van een leeg slakkenhuisje. Deze staat op de foto, ligt in het gras. Daar gooide hij als een bezetene mee in het rondte, springend en dansend erachter aan.

6 opmerkingen:

 1. Had het toch wel leuk gevonden, die foto van die ontbrekende tand....hihihi

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Elly, nou er weer een nieuwe tand inzit vind ik het achteraf ook niet zo,n probleem. Maar op het moment zelf had ik toch echt wel het gevoel dat de aftakeling begonnen was, hahaha. Iets waar ik 't eerst zelf even aan wennen moest voordat ik het op de blog etaleer. Tja, er zat alweer een nieuwe in voordat ik eraan gewend was DUS!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi, maar dat stokbrood blijft lekker hè.Goede periode hadden jullie uitgekozen, hier alleen maar slecht weer. We zijn dus ook alweer aan het aftellen tja het wordt steeds moeilijker om naar Nl. te gaan. Waren jullie misschien bij Henk uit saint-didier-en Donjon? Eigenlijk is heel de Auvergne en ook de Loire-streek met zijn lekkere wijnen prachtig. Vandaar ook de vele nederlanders denk ik (en natuurlijk de huizenprijzen). Gr. Michel en Annelies

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi Michel,
  Ja hoor de stokbroden gaan er nog steeds met smaak in, ook al zal ik ze snijden moeten,haha.
  Nog nooit van gehoord; Henk uit Saint-Didier-en Donjon. Dus, nee dus.
  "Mijn" Henk vind het ook altijd noodzakelijk om vele flessen(de goedkopere)wijn mee terug naar Nederland te nemen. Ik heb al eens voorgesteld om een klein aanhangertje mee te nemen, speciaal voor de flessen wijn. Grapje, in Nederland smaakt het toch altijd net even anders,toch!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hello Henk and Cilia
  Maybe you remember us - we passed by in August. Claire's family used to own le Pre. We have some pics of the house in 1968 we would love to send you.
  My e mail is tim at animationeurope dot com.
  We really enjoyed your blog. The pictures are beautiful and the work you've done is amazing.
  Best regards,
  Tim and Claire Westcott
  London

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hello Claire and Tim,
  We are very pleased that we have met you at Le Pre.
  Thank you very much for the nice pictures that you send us, and for the kindly words.
  Kind regards,
  Henk en Cilia

  BeantwoordenVerwijderen