Montagne Bourbonnaise

Montagne Bourbonnaise
Kom binnen, een kijkje in ons huis nemen. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

maandag 20 september 2010

De badkamer en wc 3

Op deze foto is te zien hoe het achterwandje geworden is, de lambrisering, de vloer, het stroom, gewoon hoe het ongeveer eruit gaat zien.
Op deze foto zie je het verschil in de natuurstenen achterwand een beetje en de crêpi buitenom, bijna alle wanden buitenom zijn klaar, ook in de wc en deels in de badkamer.
Hier hadden we net de achterwand aangepakt.
De stroomdraden zijn, voor zover mogelijk, in de muren weggewerkt.
Onze nieuwe douchebak.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Tja, helaas moet ik mededelen dat we nog steeds buitenom moeten om de wc en badkamer te bezoeken. We hadden onszelf een klein beetje overschat, er kwam wat meer bij kijken als dat we gedacht hadden. Jammer, jammer. Ik had erg graag een mooie foto van mijzelf op de blog gezet, vrolijk zittend op onze nieuwe wc, Henk onder de nieuwe douche, maar ja! Toch zijn we voor ons gevoel wel weer een heel stuk verder met het geheel gekomen. In de wc ligt het stroom nu zo ver, dat we het zo aan kunnen sluiten. Ook in de badkamer ligt het al voor een gedeelte erin. De achterwand in de wc hebben we gevoegd en gelakt, waar aardig wat tijd in ging zitten. Maar wat naar ons idee wel erg mooi gelukt is. Verder hebben we op vele muren, in de wc, badkamer en buitenom, crêpi aangebracht. In de wc hebben we onderlangs een lambrisering aangebracht, deze moet nog geverfd worden, ook hebben we de plavuizen er in gelegd. De waterleiding, wat ook veel meer werk was als dat we vermoedden, ligt voor het grootste gedeelte klaar om afgemaakt te worden (veel bocht werk). Voor de badkamer hebben we een douchebak gekocht, wat ons wat meer zicht geeft hoe we het verder af willen maken, we konden van tevoren ons niet echt een beeld vormen van de ruimte die overbleef, nu dus wel. Al met al zijn we dus best wel weer een heel stuk verder gekomen en als we echt gewild hadden, dan had de wc-pot er wel al op kunnen zitten. Maar het leek ons verstandiger om eerst de boedel helemaal af te werken, lambrisering verven, deur afmaken en afhangen, drempel eronder, de hele hap aansluiten (water en riolering) en dan de pot erop. Wij hopen dit in oktober te realiseren. Wij zijn er wel positief in, hoe het ook is, op een zeker moment moet je accepteren dat sommige dingen wat langer duren als gedacht. Dat is het vervelende met een tweede huis, de dag naderd dat je weer terug moet richting Nederland, terwijl er nog zoveel te klussen is. Zo blijft er ook nog wat te klussen voor de volgende keer zal'k maar zeggen.

1 opmerking:

  1. Joh! Jullie zijn al superver. En wat weer een vakwerk! Petje af!

    BeantwoordenVerwijderen