Montagne Bourbonnaise

Montagne Bourbonnaise
Kom binnen, een kijkje in ons huis nemen. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

maandag 9 augustus 2010

Wie Weet Wat

Even een super saaie foto, toch zet ik hem hier op de blog. Tijdens het toeren kwamen we dit gebeuren tegen. Nou wil het geval dat we in het verleden al vaker zoiets in Frankrijk gezien hebben, maar absoluut niet weten waarvoor dit dient of gediend heeft. Als iemand dit leest en weet wat het is, zal ik het zeer fijn vinden om deelgenoot te worden. Zodat ik in het vervolg weet wat het is. Suggesties? Laat maar weten.
Even iets compleet anders, we zijn uiteraard ook weer naar verschillende rommelmarkten geweest. Zie leuk schaaltje, prijs 75 eurocent. Toch ook weer heel veel dingen vanwege onze Hollandse zuinigheid aan onze neus voorbij laten gaan. Om een voorbeeld te geven: ik zag een heel mooi lepelbakje in de vorm van een pauw, ook zag en herkende ik het zilvermerkje. Gewoon best een waardevol zwaar verzilverd lepelbakje. Stond te koop voor 12 euro 50. Echt veelste goedkoop, zeker wel minimaal 50 euro waard. Ik bood 5 euro, maar nee mevrouw wou, terecht, 8 euro ervoor hebben. Waarop ik 7 euro bood. Maar nee er ging niets meer af. Ik, zuinige ik, heb er van afgezien. Nou, weken later denk ik nog: STOM STOM STOM. Dat voor 1 euro, nou dan vraag ik je. Spijt! JA. En dan is dit maar één voorbeeldje. Werkelijk zo ontiegelijke stom, op die manier hebben we al vaak wat mis gelopen. Ik ben ook best een beetje lichtelijk jaloers op mensen die wel altijd van alles op de kop weten te tikken. Maar goed we gaan telkens weer vol goede moed naar de leuke rommelmarkten en zo heel af en toe zetten we onze aangeboren zuinigheid even aan de kant. Zeg zelf, als het aangeboren is kun je er toch niets aan doen, zalk maar zeggen. We blijven proberen.

3 opmerkingen:

 1. Hoi Cilia,

  Die gaaskooien worden na de oogst-tijd met maiskolven gevuld, als voer voor de kippen, maar hoog en droog en open zodat muizen of ander ongedierte er niet bij kunnen..

  Groetjes Gerda uit de Dordogne.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hallo Gerda,

  Heel erg bedankt, want daadwerkelijk vroegen wij ons al jaren af wat dat nou is. Voor maiskolven dus, daar was ik nooit op gekomen. Als ze gevuld zijn ziet het er vast een stuk mooier uit. Bedankt.

  Groetjes Cilia

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hey Cilia,
  Ach, dad afdingen is ook wel een spelletje toch? Ik vind het wel leuk, maar ook wel moeilijk. En soms zijn de dingen zo goedkoop dat ik het gewoon maar aanschaf voor de vraagprijs. Op twee euro ga ik toch niet meer afdingen....
  Op de Vide Grenier in St. Nicolas de Biefs heb ik voor weinig heel veel leuks gescoord.....

  BeantwoordenVerwijderen