Montagne Bourbonnaise

Montagne Bourbonnaise
Kom binnen, een kijkje in ons huis nemen. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

zaterdag 7 augustus 2010

Bloemenblogje

Kruiptijm, Thymus praecox. Behoort tot de lipbloemenfamilie. Hebben we heel veel van bij ons huis en ruikt ook nog lekker.
Slaapmutsje, Eschscholzia californica. Plant uit de papaverfamilie. Heeft zijn naam te danken aan het feit dat de bloemen 's avonds dicht gaan en 's ochtends weer open. Hier hebben wij zeggen en schrijven één van in onze tuin. We hopen dat het er meer worden.
Vingerhoedskruid, Digitalis purpurea. Plant uit de weegbreefamilie. Hier hebben we al redelijk wat van in de tuin. 1 Plant kan meer dan 90 bloemen hebben en duizenden zaadjes. Dus wie weet hebben we over een paar jaar duizenden vingerhoedskruiden. Wat zeg ik, miljoenen.
Duifkruid, Scabiosa columbaria. Plant uit de kamperfoeliefamilie. Een leuke plant die redelijk veel in onze tuin zit. Word vaak bezocht door allerlei vlinders en insecten, altijd leuk om te zien.
Een klein beginnetje van de nieuw aan te leggen tuin in terrasvorm. In twee jaar tijd al ongeveer tien vierkante meter, nog maar een paar duizend te gaan. Dus, het schiet op.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Even een bloemenblogje. Bij ons in de tuin groeit en bloeit van alles. Nee geen petunia's en begonia's, maar voornamelijk wilde planten. Zie foto's, ook hebben we erg veel springbalsemienen, margrieten, distels en hele vele kleine bloemetjes. Hier thuis in Nederland zit ik om de haverklap allerlei schetsen te maken hoe we eventueel de tuin om kunnen toveren tot een klein paradijsje. Alleen als we in Frankrijk zijn, beseffen we dat ons dat niet gaat gelukken in die paar weken dat we er zijn. Dus genieten we met volle teugen van de hele vele kleine en grotere wilde planten die er staan en voegen we er zo af en toe wat bij.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten