Montagne Bourbonnaise

Montagne Bourbonnaise
Kom binnen, een kijkje in ons huis nemen. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

donderdag 3 juni 2010

Van alles een beetje

Onder het aanrecht willen we het opknappen. Allereerst moet het aanrecht wat omhoog, daarna een mooie plank eronder en onder de plank een leuk stofje.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
We hebben de knoop doorgehakt, we twijfelden tussen twee of drie weken in juni te gaan. Het worden er als alles mee zit drie weken. We gaan nu van 12 juni tot begin juli die kant weer op. Daarna zijn we van plan om in juli nog een lang weekend die kant op te gaan, met aanhanger en in augustus weer voor twee weken.
Even iets totaal anders, ik vroeg me de afgelopen week nog even af hoe het nou zit met Nederlanders op gevorderde leeftijd die permanent in Frankrijk wonen, hoe dat nou is om op oudere leeftijd daar te wonen. Zelf wonen wij hier in Nederland in een dorp met ongeveer zo'n duizend inwoners en er wonen ondertussen al enkele ouderen die uit Frankrijk terug gekeerd zijn. Bij onze buren, die hun huis te koop hebben staan, waren de afgelopen week kijkers uit het midden van Frankrijk, Nederlanders die daar wonen en nou weer terug naar Nederland willen. Als er bij ons in onze kleine gemeenschap al een paar terug gekeerde Nederlanders wonen, hoeveel zullen het dan in zijn totaliteit zijn? Ik vroeg me dat zo maar even af, niet dat wij er over denken om later als we met pensioen zijn die kant op te gaan. NEEEEE, ik ben bang dat wij door moeten werken tot we echt niet meer kunnen zoals het er nou uitziet. Dus als we wat willen, dan gaan we wat eerder die kant op.
Overigens, de afgelopen week heb ik een heel mooi stofje voor onder het aanrecht gekocht, onder ons aanrecht ziet het er nog echt niet uit. Daar heb ik natuurlijk nog geen foto van op de blog gezet, alleen de mooie dingen komen erop. Maar er zijn heus nog vele dingen die gebeuren moeten, waar we de komende tijd weer mee verder willen. Ook zijn we van plan om er nog twee zonnepanelen bij aan te schaffen, zodat we er een koelkast, tv en wie weet een computer neer kunnen zetten, in de nabije toekomst. Zal toch wel super de luxe zijn. Nou al aan het fantaseren om languit op de bank, met een heerlijk gekoeld drankje voor de tv te hangen. Computer ernaast, denkend aan alles wat er allemaal nog gebeuren moet. Dus toch maar geen panelen erbij, grapje......

Geen opmerkingen:

Een reactie posten