Montagne Bourbonnaise

Montagne Bourbonnaise
Kom binnen, een kijkje in ons huis nemen. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

vrijdag 5 maart 2010

Herfst 2009

We hebben ondertussen in Nederland de offertes binnengekregen van de waterleiding, S.I.V.O.M. Vallee du Sichon, en van elektrisch, EDF. De prijzen vielen ons wel enorm tegen.
-Waterleiding aan laten leggen kost ons ongeveer 18.000 euro.
-Elektrisch aan laten leggen kost ons ongeveer 45.000 euro.
Ons huis ligt ongveer 1 km van de openbare weg af, en vanaf daar ligt er helemaal niets. Zodoende moet er dan een geul gegraven worden van 1 km. Voor het elektrisch is dat te lang en moet er dan ook nog apart een transformatorstation tussenkomen, die wij geacht worden om te betalen. Dat zijn bedragen waar wij niets mee aan kunnen. Er valt misschien wel wat af te dingen, maar dan nog. Ook al zal de helft er af gaan dan is het voor ons op dit moment geen optie. Dus moeten we ons in de toekomst eerst zien te redden met wat er is. Wij zitten te denken aan meerdere zonnepanelen en voor het water 1 of 2 duizend liter bakken te plaatsen en/of water uit het stroompje te filteren en te gebruiken voor de sanitaire voorzieningen. Dat word toekomst werk, om ons daar op te bezinnen.
Verder is in de tussentijd een vriendin van ons met haar vriend in ons huis geweest. Dat vonden we best wel erg spannend, omdat het de eerste keer was dat er mensen zonder ons in ons huis verbleven. Zo te horen was het ze wel uitstekend bevallen ondanks dat ze tijdens een uitstapje gigantisch verdwaald waren en uren zoeken moesten om hun auto weer terug te vinden. Andere keer een kompas mee.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten