Montagne Bourbonnaise

Montagne Bourbonnaise
Kom binnen, een kijkje in ons huis nemen. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

maandag 8 maart 2010

De stilte

Even een stukje over de stilte bij ons huis. Zelf wonen we in Oost Groningen, dus zijn we wel wat gewend qua stilte. Maar toch ook voor ons was en is de enorme stilte bij Pre Bonnet wel erg opvallend. Als er iemand een paar kilometer verderop een speld laat vallen, klagen wij deze direkt aan vanwege geluidsoverlast. Zo stil is het er. Je hoort alleen de natuur en heel af en toe, als er zwaar verkeer rijdt over de weg boven, hoor je in de verte wat geluid. Of als er een vliegtuig overvliegt. Hooguit 1 a 2 keer per dag komt er iets langs bij ons huis, een wandelaar of enkele quads, soms crossmotoren en heel af en toe wat terreinwagens. Dan zijn we ook direkt in onze nopjes, rennen naar buiten, gaan staan zwaaien of maken even een babbeltje. Er gaan dagen voorbij dat je er echt niemand langs ziet gaan, zodoende ben je dan wel enthousiast als er even wat langs gaat. Die enorme stilte is wel even wennen, vooral omdat dat voor ons vrij ongewoon is, in Nederland hoor je altijd wel wat geluiden van auto's of grasmaaiers, bladblowers en ga zo maar even door, ja ook bij ons in Oost Groningen heb je dat. Het is ook gewoon eigenlijk niet te beschrijven hoe heerlijk dat is, die enorme stilte met als enig lawaai, datgene wat je zelf en de natuur produceert. Moet er bij zeggen dat dat bij ons wel eens veel is.

2 opmerkingen:

 1. Hallo Cilia,

  Tja die stilte... Van de zomer zaten we mening nachtje buiten, met zijn tweetjes of met ons bezoek. Naar de sterren kijken en te luisteren naar de geluiden van de nacht. Heerlijk. Wij wonen hier in Bennekom in de drukte (....) van de dorpskern.Vergeleken bij Riviere is het hier Tokyo.....
  Wat wordt het prachtig mooi bij jullie zeg! Ik zal een keertje proberen je wat foto's van ons huusje te sturen. Heb je daar ook een beetje een beeld bij.
  Groetjes, Desiree

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Desiree, ja die stilte daar is overweldigend hè! Vooral zomers als we dan weer in Nederland komen heb ik er het meeste erg in. Als je dan buiten zit, hoor je overal geluiden wegkomen. Buren die zitten te keuvelen of een ander die aan het gras maaien is en natuurlijk verkeer. Moet ik altijd wel even weer omschakelen. Wij wonen in een dorpskern met zomers een markt voor de deur e.d. aijaijaijai Gezellig!!!!
  Lijkt me leuk om te zien hoe jullie ex-schuur er uit ziet. Staat ie ook zo lekker vrij?
  Groetjes Cilia
  P.S. leuk dat je weer wat van je liet horen, ik maakte me al haast zorgen.

  BeantwoordenVerwijderen