Montagne Bourbonnaise

Montagne Bourbonnaise
Kom binnen, een kijkje in en om ons huis nemen. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

zaterdag 10 juli 2021

Even ertussenuit...


We waren er even tussenuit... dikke anderhalve week Nederland.

Na zo'n lange tijd weer leuk om daar even te zijn.
Al met al wel een heel contrast met ons leven hier.

Het waren behoorlijk drukke dagen, veel bezoek en veel op bezoek geweest, veel shoppen, veel bezigheden in en om ons huis. Beiden eindelijk weer naar de tandarts geweest en de auto is weer voor een jaar gekeurd.
Altijd weer fijn om familie, vrienden en heel veel kennissen weer te zien en te spreken. Al moet ik zeggen dat de tijd te kort was om bij een ieder die ons lief is langs te gaan (volgende keer...).

Komen we na dik anderhalve week hier, lijkt het alsof we een hele tijd weggeweest zijn. Het gras, en vooral het onkruid, was enorm gegroeid. Vele bloemen uitgebloeid en andere die op het punt staan te gaan bloeien.
Vooral de vele duizenden margrieten en boterbloemen waren zo goed als uitgebloeid, dus konden we flink aan het maaien. De varens zijn in korte tijd enorm gegroeid, ook op plekken daar waar wij ze liever niet hebben... dus maaien.
Verder zijn er weer snoepers in onze groentetuinen geweest tijdens onze afwezigheid. We zagen verscheidene pootafdrukken in de tuinen. Dit keer waren vooral de peultjes zeer geliefd en blijkbaar vonden ze de goudsbloemen ook wel lekker... goudsbloemen hebben we overal in de groentetuinen staan.
Gelukkig staan er nog vele klaprozen te bloeien, ook hoeven we de eerste tijden geen courgettes meer te kopen... zitten enorm veel courgettes aan. De wilgenroosjes bloeien al wat en het weiland staat momenteel vol met bloeiende tijm.

Het was fijn om even in Nederland te zijn, maar het is ook weer fijn om hier weer in Le Pre Bonnet te zijn... 

4 opmerkingen:

Ger zei

Hoi Cilia,

Genieten van twee werelden in voor jullie heel vertrouwde omgeving.Gelukkig stond jullie huis in Nederland op jullie te wachten.
Druk programma lees ik, maar jullie hebben de meest noodzakelijke dingen kunnen afhandelen.
Maar je hebt in korte tijd meer mensen ontmoet dan ik in 'n heel jaar,haha.....Vorige week zondag voor het eerst na lange tijd weer samen met familie een gezellige middag/avond doorgebracht.
Thuis komen in Julie Franse bloemenparadijs is ook weer fijn.
Ik las op andere blog van Nederlanders in Frankrijk dat marter(s) komen snoepen in de moestuin en vooral de aardbeien niet met rust laten.

Geniet van de zomer en lieve groet,
Ger

Blogs van Johannes zei

Jammer dat we jullie nu niet treffen Cilia. Maar wat in het vat zit..... Hopelijk tot gauw.

Cilia zei

Hoi Ger,

Het was best even prettig om na zo'n lange tijd weer even in Nederland te zijn, vooral om sommige mensen even weer te zien en natuurlijk ons huis. Shoppen is niet zo mijn ding, maar aangezien we wat dingetjes op ons verlanglijstje hadden staan (die we niet in Frankrijk kunnen vinden) ontkwamen we daar niet aan.
Echt genieten doe ik ook niet in de tandartsstoel, ook al is mijn tandarts een aardige man ;-)
Maar we hebben weer heel wat dingen kunnen doen in korte tijd.

Haha... ja er kunnen best boommarters bij gezeten hebben, die zitten hier namelijk wel. Ook zagen we pootafdrukken van reeën in de moestuinen en nog verscheidene andere pootafdrukken. Dus ze hebben hier even flink geprofiteerd van onze afwezigheid ;-)

Over een kleine twee weekjes heerlijk een tijdje vakantie, al veel zin in.

Veel liefs Ger en hele vriendelijke groetjes,
Cilia

Cilia zei

Hoi Johannes,

Best erg jammer, we hadden ons verheugd op jullie komst. Maar... er komen geheid betere tijden en dan verwachten we jou en Emiel ;-)
Voor nu eerst hele vriendelijke groetjes en wie weet tot over niet al te lange tijd.

Doehoeg,
Cilia