Montagne Bourbonnaise

Montagne Bourbonnaise
Kom binnen, een kijkje in en om ons huis nemen. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

dinsdag 20 augustus 2019

Ergens halverwege augustus...


De week bekeken...


Vorige week is Henk een klein weekje voor zijn werk naar Nederland geweest. Even weer wennen om hier in mijn uppie te zitten. Maar voordat ik er erg in had was hij al weer terug ;-)


Tijdens Henk zijn afwezigheid heb ik mij gestort op een klusje die al een tijd op mijn programma stond, maar waar ik me niet eerder toe kon zetten... een nieuwe binnenkussen voor de honden maken.
Aangezien ik hier geen naaimachine heb moest ik dat op de hand naaien, een heidens karwij... pfff.
Maar... de kussen is klaar (eindelijk), dus kan die weer een tijdje mee.


Tussen het naaien door genieten van de vele gulden roedes, die momenteel in volle bloei staan. Vlinders die af en aan vliegen, altijd een pracht gezicht. 


Verder heb ik me even gestort op de judaspenning. Zaadjes verzamelen, zodat we volgend jaar meer krijgen (althans dat hoop ik). De 'zilveren' blaadjes gebruik ik vaak om leuke dingen mee te doen in de wintermaanden.


Tevens weer een volle emmer aardappelen gerooid. Dit jaar hebben we Frieslanders, vinden wij wel een lekkere aardappel. Er zit nog heel veel in de grond wat gerooid moet worden, voor ons doen een mooie opbrengst... beter dan voorgaande jaren.


Er komen momenteel steeds meer zonnebloemen in bloei op het weiland, we hebben verscheidene soorten, waaronder bovenstaande prachtige rode. 


De snijbonen doen het geweldig. We hebben al behoorlijk wat geplukt.
In het verleden kregen wij wel eens een emmer gezouten bonen van Henk zijn vader, die waren altijd heerlijk. Wij maakten daar vaak een stamppotje van. Al jaren niet meer gehad, zodoende hebben we dit jaar ons eigen emmertje gezouten bonen gemaakt. Hopende dat ze net zo lekker zijn.

De ene dag stamppot boerenkool en de andere dag stamppot snijbonen, zo komen we de winter wel door denk ik ;-)


De courgettes doen het ook uitzonderlijke goed op het weiland, daar valt niet tegen te eten.

Donderdag, laat op de avond, is Henk weer thuis gekomen na een enerverende week.
Henk had de week voor vertrek al last van zijn gebit, zodoende waren we hier naar een tandarts geweest. Jammer genoeg bleef de pijn aanhouden en is hij in Nederland weer bij een tandarts geweest. Nog is de pijn niet over, dus moet hij waarschijnlijk een wortelkanaalbehandeling hebben.
Tandarts hier gebeld, kan hij er over een maandje terecht. Onvoorstelbaar, zit me af te vragen hoe die Fransen dat doen als ze een ontsteking hebben of een ander acuut tandprobleem... maandje (of twee) zware pijnstillers slikken ofzo ;-(
Morgen opnieuw een andere tandarts proberen, die waar hij ook al geweest is. Hadden we anders wel gelijk gedaan, maar we wilden het liefst een tandarts wat dichter bij... deze heeft een praktijk ver bij ons vandaan. Daar kwamen we terecht omdat vele andere tandartsen op vakantie waren.

Tja... het leven gaat niet altijd over rozen.


Al doet het aanschouwen van onze Morris daar wel aan denken ;-)


4 opmerkingen:

Walter zei

Behalve de pijn van Henk....weer fijn om te lezen!

Cilia zei

Vandaag is het Henk weer niet gelukt om een afspraak te maken met een tandarts, morgen een nieuwe poging.
Fijne week en een vriendelijke groet, Cilia

Rozen van papier zei

Zo jullie hebben veel geplant. Komen weer een paar warme dagen aan. Hoop dat je man gauw van zijn kiespijn af is. Ja die wachttijden hier, pffff.

Groeten Janny

Cilia zei

Hoi Janny, de bbq staat hier alweer gereed ;-) Wat een zomertje hè!
Henk is afgelopen middag naar de tandarts geweest. Helaas is de pijn nog niet over, hij heeft eerst een AB-kuurtje gekregen en volgende week twee wortelkanaalbehandelingen. Hopen dat het dan beter is.
Vriendelijke groetjes, Cilia