Montagne Bourbonnaise

Montagne Bourbonnaise
Kom binnen, een kijkje in en om ons huis nemen. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

maandag 25 februari 2019

Laatste jachtweek?


Volgens horen zeggen was het de laatste week van het jachtseizoen, nou dat was te merken.
Afgelopen week hoorden we zo'n beetje dagelijks geknal, drie dagen zaten ze hier bij ons rondom ons terrein, de jachthonden scheurden luid blaffend door de bossen, dikke plas bloed in de buurt van ons postbusje, de forse 4x4 's reden af en aan, soms met honden achterin de bak.
De meeste jagers houden er wel rekening mee dat wij hier wonen, rijden dan redelijk langzaam langs ons terrein, maar soms zit er zo'n halve zool tussen die het nodig acht om met een rotgang hier door de bossen te rijden.
Vaak begint de ellende 's morgens al tot laat in de middag. Een leuke wandeling door de bossen is dan absoluut geen aanrader.

NEE, het kan mij absoluut niet bekoren.

Komt bij dat onze honden dan de gehele tijd onrustig zijn.
Vidor vindt het nog wel spannend, hij rent zo af en toe achter een auto aan met luid blaffende honden erin, uiteraard blaft hij dan luidkeels terug.
Maar onze Mila wordt er super nerveus van, zij drentelt wat zenuwachtig heen en weer... huis in huis uit. Springt van spanning bovenop de tafels en op het aanrecht, blaft zodra zij een geluidje hoort.
Gelukkig blijven onze katten dan uit zichzelf binnen, die vinden dat gedoe maar niets.

Hoop van harte dat dit de laatste week was, wat een sport...

Uiteraard waren wij wel erg veel buiten, aangezien er HEEL VEEL te doen is buiten en het continu stralend weer was.


Druk bezig met de oude nieuwe deur...

Henk heeft er wat scharnieren afgeslepen, deze wilden er niet gewoon uit. Zelf ben ik bezig met de deur ontdoen van de vele oude verflagen, krabben en schuren.
Als dat klaar is moet de deur tegen houtworm behandelt worden, verder wat plekken bijwerken en vervolgens een nieuw verflaagje erop aanbrengen.
Daarna moeten we nog nieuwe scharnieren erop maken en een nieuwe (ouderwetse) deurklink zoeken.
Tja... voor zo'n oude deur moet je wat over hebben ;-)


Molshopen...

Ook zijn we beiden veel in de tuin bezig, ieder zo zijn eigen dingetjes. Vandaag vele molshopen verwijderd, er zitten daadwerkelijk vele tientallen (misschien wel honderden) van die verschrikkelijke bulten. Ze schieten als paddenstoelen uit de grond, vaak ook nog eens op de wandelpaden.

Gisteren, tijdens het rondrijden, nog een leuk verlicht kerkje gezien.


Zo grappig dat blauwe licht, het schemerde al wat...

Uiteraard zijn hier in de buurt vele mogelijkheden om te overnachten, mocht u van al dat moois hier willen genieten...


Een zeer modern hotelletje...

Toch wel jammer dat al die panden leeg staan. Soms kom je in dorpjes waar je kunt zien dat het ooit een bloeiend dorp was met vele winkeltjes, hotelletjes e.d. die nu stuk voor stuk leeg staan.

Geen opmerkingen: