Montagne Bourbonnaise

Montagne Bourbonnaise
Kom binnen, een kijkje in en om ons huis nemen. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

dinsdag 5 februari 2019

De auto naar boven...


We zijn een beetje dom geweest...

Een paar dagen geleden dooide het behoorlijk, de sneeuw was zo goed als verdwenen. Zodoende dachten wij afgelopen weekend dat we de auto wel bij huis konden laten staan nadat we boodschappen hadden gedaan en tevens een dikke volle gasfles bij ons hadden.
Meestal zetten wij de auto boven neer als er sneeuw op komst is, boven vlakbij de openbare weg. Dit keer dus niet, omdat we stellig dachten dat het wel mee zou vallen met de sneeuw en uiteraard een beetje luiigheid, want het is een beste tippel naar boven, tevens is het prettiger (gemakkelijker) om de auto naast het huis te hebben).

Zoals velen ondertussen wel weten, staat ons huis ongeveer een kilometer van de 'bewoonde' wereld af. Om bij de openbare weg te komen moeten wij ongeveer een kilometer omhoog, deels over een zandpad en deels over een half verhard pad.


Was me daar toch enorme veel sneeuw gevallen, terwijl we vandaag de auto nodig waren (bezoekje internist, nog minstens tot oktober aan de prednison... wat me best wat tegen viel omdat het allemaal prima gaat).
Zondag de gehele middag bezig geweest om de auto omhoog te krijgen. Heel veel sneeuw scheppen, om vervolgens de auto weer een paar metertjes verder te krijgen.


Er kwamen nog wel een paar jonge mannen met een 4 x 4, deze probeerden om onze auto naar boven te trekken, maar helaas ging dat niet... dus verder scheppen.



Al met al tot het donker werd bezig geweest, de auto moest daarna nog zo'n 100 meter omhoog.
Vanmorgen, maandag, in alle vroegte verder gegaan. Pad verder wat sneeuwvrij maken en tevens de parkeerplek boven vrij maken van sneeuw, zodat de auto daar kon staan.


Zat gelukkig nog wel wat positiefs aan het gebeuren, een leuke zonsopkomst...


Pff... nog een klein stukje.


Gered... al moet ik zeggen dat de doorgaande route/weg ook niet echt schoon te noemen is. Hier wordt zelden zout gestrooid (hebben wij in ieder geval nog nooit meegemaakt), alleen wat sneeuw geschoven. Heel wat anders dan in Nederland.

Kwamen we vanmiddag in Vichy, ligt daar totaal geen sneeuw... hoe is't mogelijk ;-)

2 opmerkingen:

Walter zei

Ach, het enige voordeel was het prachtige uitzicht...Maar ja, of je daar blij genoeg van werd?

Cilia zei

Hoi Walter, het ziet er ook prachtig uit en eh... doorgaans ben ik wel een redelijk 'blij' mens ;-)
Voel me een bevoorrecht mens dat we hier zo heerlijk in de natuur kunnen verpozen, al brengt dat soms ook wel wat moeilijkheden met zich mee.
Lieve groetjes, Cilia