Montagne Bourbonnaise

Montagne Bourbonnaise
Kom binnen, een kijkje in ons huis nemen. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

dinsdag 27 maart 2018

Soms...


Soms...


Henk moest, onvoorzien, naar Nederland...

Het liefst was ik meegegaan, maar het leek ons beter van niet. Over twee weken gaan we samen voor twee weekjes die kant op.

Ondertussen is Henk weer hier.
~~~~~~~~~~~~

Alles gaat hier verder gewoon zijn dagelijkse gangetje, tussen de buien door wat in de tuin bezig.


Al vast wat zaad in potjes gemaakt. Aangezien we hier niet zoveel vensterbankruimte hebben in verwarmde ruimtes, hebben we kleine stellages gemaakt zodat er wat meer potjes oppassen. Nu dagelijks even tegen ze praten en dan maar hopen dat het wat wordt.


Tevens hebben we een klein kasje in de tuin gemaakt, gewoon een simpele houten bak met daarop twee ramen, grond erin... eerlijk gezegd ziet het er nog niet uit, maar in het verleden hebben wij ooit zo'n soort kasje gehad en dat werkte prima. De bedoeling is dat we daar wat plantjes in gaan voortrekken, zoals bonen, pepers, paprika's, courgettes e.d. Er zitten al wat bonen in...


Verder zitten er ondertussen ook al wat pootaardappelen in de grond.


En... druk bezig met nieuwe houtvoorraden aanleggen.

De afspraak van afgelopen donderdag, voor het aankopen van het weiland, hebben wij uitgesteld omdat Henk naar Nederland moest. We hopen één dezer weken op een nieuwe afspraak voor de overdracht.

Afgelopen vrijdag was hier weer de jaarlijks terugkerende 'rally'. Aangezien ik hier alleen met de honden was, en deze de neiging hebben om achter de quads, crossmotoren en de 4x4's aan te rennen, ben ik met ze binnen gebleven... zittend achter het raam. Altijd weer een speciaal gezicht, drie uur lang HELE VELE voertuigen over ons zandpad, sommige vrolijk toeterend en zwaaiend. Dat alles terwijl er normaal gesproken misschien eens 1 a 2 voertuigen per maand langskomen.

Wat wel grappig is, is dat er enkel ook wel eens een nieuwsgierige buurtgenoot met een 'gewone' auto langskomt, denkend dat wij er niet zijn, dan kunnen ze de auto op onze parkeerplaats zetten. Aangezien zij, als wij er zijn, niet kunnen keren en tevens niet verder door kunnen rijden (dat lukt bijna niet met een 'gewone' auto), gaan ze dan helemaal achteruit weer terug over het zandpad.
Als er hier een auto aankomt, horen wij dat al van veraf...
Met een beetje passen en meten passen er wel twee auto's op onze parkeerplaats, maar als we geen bezoekers verwachten hebben wij de auto altijd gemakshalve midden op de parkeerplaats staan ;-)


De vlieren beginnen zo langzamerhand wat groene blaadjes te vertonen.
Bovenstaande vlier staat voor ons keukenraam...

Ben trouwens ook erg in mijn nopjes met de zomertijd, weer wat langer licht buiten. Alleen het weer laat het nog wat afweten. Was het zondag nog een stralende dag, nu al twee dagen miezerweer. 

2 opmerkingen:

 1. Hallo Cilia, goed bezig hoor! Nou nog een beetje zon.
  Groetjes, Laura

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hallo Laura,

   Bedankt voor je complimentje. En... ja een beetje zon zou wel fijn zijn. We blijven hopen ;-)

   Vriendelijke groetjes, Cilia

   Verwijderen