Montagne Bourbonnaise

Montagne Bourbonnaise
Kom binnen, een kijkje in en om ons huis nemen. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

vrijdag 14 december 2018

Het heeft wel wat...


Het heeft altijd wel wat de donkere decembermaand.

Overdag, als het weer het toelaat, veel buiten bezig. 's Morgens voornamelijk hondentijd, lange wandeling e.d. en 's middags veel buiten met het hout bezig, beneden op ons weiland waren veel bomen omgevallen. Deze kunnen we uiteraard goed gebruiken als brandhout. Wel moeten we ze honderden meters handmatig omhoog sjouwen, zwaar maar tevens een ontspannen werkje. Gewoon relaxed dagelijks een beetje... goed voor de lijn ;-)


Tussentijds genieten van de berijpte bloemen, lijkt prachtig.


Ons watervalletje heeft momenteel al weer dikke ijspegels.
Vanuit het keukenraam heb ik zicht op het watervalletje, alleen in de winter.


Tja... de stoeltjes staan er nog, maar er wordt momenteel niet buiten gegeten.


Prachtig toch! Zo'n touwtje, waar zomers de tomaten tegen aan groeien.

Zo tegen half zes is het gebeurd met het buitenleven en zitten we meestal behaaglijk in de woonkeuken voor de warme houtkachel. Boek lezen, puzzeltje maken, breien, computeren, wat keuvelen... dit alles onder het genot van een grote mok warme koffie met wat lekkers erbij.

Zo rond een uurtje of acht 's avonds kokkerellen, om vervolgens te smullen van het diner.

De woonkeuken is alweer helemaal in kerststijl getooid, vele kleine lampjes, veel groen en veel prulletjes.


Ja ja, het heeft altijd wel wat zo'n donkere decembermaand.
Zo komen wij de maand december hier wel door ;-)

Natuurlijk is het hier niet een en al gezelligheid, er gebeuren af en toe wat vervelende dingen. Is me een kies uitgebroken, over een paar weken weer een tandartsbezoekje. Verder afgelopen maandag een scan gehad van de thorax, op zich niet zo vervelend... maar je moet er doorgaans zo ontzettend lang wachten. De scan duurt maar een minuut of tien, maar al met al was ik uren zoet met wachten.
Zo heeft Henk al twee keer een paar uren moeten snipperen omdat hij met zijn auto naar de garage moest, er moeten nieuwe remblokken op. De eerste keer dat hij er was, op afspraak, bleek na een uur dat ze geen remblokken hadden voor onze auto... deze moesten besteld worden, dus nieuwe afspraak. Tweede afspraak, bleek na anderhalf uur dat ze de verkeerde remblokken hadden, dus weer een nieuwe afspraak voor volgende week.

Maar, we blijven positief, de kerstlampjes branden hier alweer volop, zo dadelijk aan de patat (smul smul), vanavond een Engelse detective bekijken.

Het heeft toch allemaal best wel wat...

Fijn weekend toegewenst vanuit
Le Pre Bonnet


6 opmerkingen:

Walter zei

Tja,als alles leuk en knus is...gebeurt er altijd wel weer wat! Gelukkig wordt het daarna weer...
Gezellig en knus! Genieten van de Decembermaand..@@@

Cilia zei

Hoi Walter, ik zat al helemaal klaar voor een spannende detective... doet de tv het plots niet meer (ligt waarschijnlijk aan de smartkaart, grr).
Het is maar goed dat er soms wat tegenzit, anders zou je het leuke wellicht niet weten te waarderen ;-)
Fijn weekend en een lieve groet, Cilia

Walter zei

Hihi, dat zeg je mooi, maar gelukkig ken ikzelf dat soort dingen ook!@@@

Cilia zei

Aan de ene kant gelukkig Walter, maar jij hebt wel veel moeten incasseren. Nu de positieve kant op, dagen aftellen. Spannende dag voor jou... komende vrijdag.
Doehoeg, Cilia

Rozen van papier zei

Wens jullie Fijne Kerstdagen in Frankrijk. Gaat alles naar wens met je gezondheid? Nou dat kennen wij wel van die garages!!Op zijn frans hoor. Mooie foto's heb je gemaakt. Het wordt zondag lekker weer hier! Nu een ommezwaai na regenachtige herfst!Groeten Janny

Cilia zei

Hoi Janny, voor jou en je naasten ook HELE FIJNE KERSTDAGEN toegewenst.
Voel me gelukkig prima, moet nog wel lang medicijnen slikken... maar tot nu toe gaat dat ook goed, weinig bijwerkingen en ook nog niet aangekomen (even afkloppen ;-)).
De remblokken zitten er eindelijk onder, maar... soms geeft de auto een melding dat er iets niet goed is, telkens als de auto bij de garage is, is de melding weg... dus kunnen ze zogenaamd niets doen. Vertrouw het niet helemaal, over een paar weken weer heen en terug naar Nederland met de honden en de katten. Dus, waarschijnlijk binnenkort nog weer een keer naar de garage pfff.
Hier ook vrij zacht weer, prima vol te houden.
Vriendelijke groetjes, Cilia