Montagne Bourbonnaise

Montagne Bourbonnaise
Kom binnen, een kijkje in ons huis nemen. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

zondag 29 april 2018

Stroom aanleggen washok...


De oude badkamer hebben wij een nieuwe naam gegeven : WASHOK. Eigenlijk staat er in dat 'hok' van alles, waaronder veel tuinspullen, maar ook onze nieuwe wasmachine. Aangezien we dusdanig in onze sas zijn met de nieuwe wasmachine hebben wij besloten om het WASHOK te noemen.


Met een zekere regelmaat staat er een fris gewassen wasje buiten en gaan we vervolgens op een stoel zitten om er van te genieten ;-)

In het washok hebben wij geen stroom, dus ook geen licht en geen stopcontact.
In het begin dat wij ons huis hadden moesten wij een zaklantaarn meenemen naar het toilet, die destijds buitenom was. Ook het douchen moest met een zaklantaarn. Nou hadden wij vaak overdag tijdens het douchen of tijdens de toiletgang de deur vaak wagenwijd open staan, wat wel eens voor verrassingen zorgde als er mensen langs kwamen. Stevig wat achteruitgeschoven op de pot zitten, hopende dat ze je niet konden zien. Ach... het had ook altijd wel wat ;-) In het donker met een hoofdlampje op buitenom naar het toilet, allerlei ritselende geluiden horend.

Stroom daar aanleggen had destijds geen prioriteit, aangezien er nog hele vele andere dingen gebeuren moesten die wij net even wat belangrijker vonden.

Sinds wij een badkamer en toilet in huis hebben, gebruiken wij de oude badkamer voor van alles en nog wat en nu dus ook als wasmachine-ruimte.

Als wij de wasmachine draaien komt de stroom via een kabelhaspel van de aggregaat. De aggregaat staat er dan altijd bij aan te loeien, omdat we niet genoeg stroom via de zonnepanelen hebben.
Dit zijn we van plan om te veranderen. Wel nog de stroom via de aggregaat, maar niet meer met de kabelhaspel. Tevens willen we stroom in het washok hebben, zodat we er een lamp op kunnen hangen en er een stopcontact kunnen plaatsen.


Hierboven zie je de stroomdraden liggen, deze worden buitenom gelegd naar de schuur en naar de aggregaat die achter het huis staat. Een sleuf van zo'n 16 meter graven, waar de stroomdraden in komen te liggen.
Op bovenstaande foto kun je ook de nieuwe waterafvoer van de wasmachine zien, deze heeft Henk gisteren aangesloten op de algemene afvoer. We hadden het pijpje eerst gewoon naar de buren, maar ja... aangezien wij dat grond erbij gaan kopen moet het wel wat degelijker, hahaha, grapje.

Nou ja, al met al een heel geklus waar Henk wel eventjes zoet mee is (ik heb tot nu toe maar een heel klein beetje mee geholpen). Binnenkort stroom in het WASHOK, zou fijn zijn.

Zelf ben ik veel in de tuin bezig geweest, alles groeit en bloeit als een tierelier.


Het kleine moestuintje, waar ondertussen alweer van alles in staat...


Een ander deel van de moestuin, met o.a. aardappelen, verscheidene soorten tomaten, courgettes, pepertjes, paprika's, ruccola, aubergines, bonen etc. etc. Ook staan er verscheidene stokrozen, overgebleven van vorig jaar... benieuwd of ze dit jaar volop gaan bloeien.


Momenteel staan er op verscheidene plekken in de tuin vele wilde orchideeën te bloeien, prachtige bloemetjes. Verder staan de bremmen in volle bloei, evenals de hele vele koekoeksbloemen, vergeet-mij-nietjes, en -tig andere wilde bloemen.


Overal komt verder spontaan kruipend zenegroen op, doen het goed op vochtig terrein en hoeven niet veel zonlicht te hebben... dus hier bij ons doen ze het goed ;-)


Klein doorkijkje...


Ook al weer verscheidene planten in potten...


Staat altijd weer gezellig...


Tijdens het fotograferen kwam er even een nachtvlinder langs, een tauvlinder (denk ik).


Takje van 1 van onze kersenbomen...


Zo'n prachtig gezicht, helaas momenteel op hun retour wat betreft de bloei.
De appelbomen staan nu in volle bloei.

  

Tot slot... een FIJNE ZONDAG toegewenst

en voor 1 speciaal iemand : VAN HARTE GEFELICITEERD 
en veel liefs daar in Slovenië
♥♥♥


2 opmerkingen:

 1. Een veel te leuke reportage! ;-) En dat washok zie ik graag eens van binnen...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Walter,

   Dit is ook altijd een mooie tijd, overal om je heen (hier althans) waar je kijkt zie je de natuur ontwaken. Het frisse groen aan de bomen, allemaal bloemetjes en de vogels die de gehele dagen hun liedjes zingen en niet te vergeten de koekoek die het druk heeft met koekoeken.

   Zo hele veel is er niet te zien in het washok, nou ja... een wasmachine, wat tuinspullen en andere meuk en een geiser. De wc, wasbak en douche zijn verwijderd.

   Groetjes, Cilia

   Verwijderen