Montagne Bourbonnaise

Montagne Bourbonnaise
Kom binnen, een kijkje in ons huis nemen. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

dinsdag 6 maart 2018

Even bijkletsen...


Nog eventjes bijkletsen, want anders raken we achterop ;-)

Tjemig wat een kou hebben we gehad hè! Ik heb vele leuke foto's van schitterende ijspegels, maar nu plots zo ongepast om ze te plaatsen terwijl het overdag boven de 10 graden is.
Vorige week woensdag in de nacht, was het dik onder de -15 graden, reden we donderdagmiddag door Lapalisse, gaf de teller in de auto + 16 graden aan.
Hier in huis waren een paar waterleidingen bevroren, de leidingen in de badkamer, en de wc vertoonde wat kuren. Gelukkig bleek na enkele dagen dat er niets kapot gevroren was.

Tevens hebben we een paar stère hout erbij moeten kopen van onze oude vertrouwde houtboer. Onze droge houtvoorraad begon flink te slenken.
Wel hebben we alweer veel houtstapels voor komende tijden liggen, maar dit moet eerst nog verder drogen.


Weer een mooi hok vol droog beukenhout...

Zo nog even een dingetje die ik het vermelden waard vind.
Na 10 jaar hebben wij besloten om een WASMACHINE aan te schaffen.


De wasmachine is in de oude badkamer/toilet geplaatst...
Op bovenstaande foto staat hij nog niet op zijn uiteindelijke plek...

Aangezien hier in dit huis nog nooit een wasmachine gestaan heeft, moest alles aangelegd worden. Een gat door de muur voor de afvoer, waterleiding en stroom.
Het grappige is, dat er in het verleden wel een afvoer zat, van de oude douchebak, wastafel en de wc. Deze hebben wij, nog niet heel lang geleden, allemaal verwijderd zodat we het hok wat functioneler konden gebruiken voor wat tuinspullen e.d.

Maar goed, al met al is het allemaal gelukt en hebben we ondertussen al een paar wasjes gedraaid. Dat voelt momenteel voor ons nog als een hele luxe.
Jarenlang nam Henk altijd het wasgoed mee naar Nederland en deden we klein wasgoed zo af en toe op de hand. Jarenlang kwam de was altijd gewassen, gedroogd en opgevouwen mee terug naar hier. Hmm... dat had voor mij natuurlijk wel zo zijn voordelen, wie weet ga ik er nog naar terug verlangen ;-)

 Fris ruikend gaan we nu door het leven hier in de 'rimboe'.

Nog even een foto van de honden, die al dat ijs wel superdepuper vonden...


Met zijn beiden waren ze regelmatig even aan het smullen...
Allemaal IJSCO'S...

En nu... VOORJAAR... helemaal blij mee. Weer een ietsie pietsie warmer, lekker wat langer licht. Ik heb er alweer zin in en zo te zien de hele vele narcissen ook. Het staat er alweer vol mee, al zitten de meesten nog in knop. Nog een paar warme dagen/weken? en de tuin is weer geel van de bloemen.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten