Montagne Bourbonnaise

Montagne Bourbonnaise
Kom binnen, een kijkje in ons huis nemen. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

maandag 6 november 2017

Week 27... november 2017Ondertussen zitten we hier al een dik half jaar aaneen gesloten, op die ene keer na, paar daagjes Nederland. Alsof we hier wonen ;-)

Soms zitten we ook wel eens te dubben om hier ons hoofdvertrek te maken, maar tegelijkertijd vragen we ons af waarom we dat zouden doen.

Er zijn best wat redenen te bedenken om hier volledig te gaan wonen en het huis in Nederland als tweede huis te gebruiken.
Maar er zijn evenzovele redenen te bedenken om dat niet te doen.
En... zoals we het nu doen bevalt het ons momenteel PRIMA. We kunnen ten alle tijde ons koffertje inpakken, MITS het werk het toelaat uiteraard.
Wat voor ons ontzettend fijn is, is dat Henk 'thuis' kan werken. Staat wel tegenover dat hij om de twee a drie weken voor een aantal dagen naar Nederland moet. Leuk is anders, maar het is prima te doen.

Wanneer we precies weer met zijn allen naar Nederland gaan weten we nog niet. In ieder geval ergens in januari. De wintermaanden, januari, februari en maart vinden we over het algemeen wel mooi om in Nederland te zijn.

Tja... en hoe we verder gaan? Dat gaan we de komende tijden (weken, maanden, jaren???) bekijken. Voor nu bevalt het ons nog steeds goed, beetje bij beetje ons huis en rondom het huis wat verder 'af' maken en doorgaan met genieten :-)

Genoeg geneuzel...

Afgelopen week ook weer verscheidene leuke kleine uitstapjes gemaakt, dat is hier altijd fijn. Vele mooie plekken in de naaste omgeving. Wel moeten we er continu rekening mee houden dat het al zo vroeg donker is, jammer hoor... die wintertijd.


Al een paar keer dat we in schemer terug kwamen bij de auto...


Geeft wel leuke foto's, maar loopt minder prettig als je bijna niet ziet waar je loopt...


Een sleutelgat...

Ook zijn we een paar keer naar Vichy geweest. We dachten dat we een leuke radio gekocht hadden, kwamen we thuis, wilden de radio installeren, bleek dat het helemaal geen radio was maar een bleu tooth ontvanger. RUILEN... Volgende dag weer een tripje Vichy, gelukkig kwamen we halverwege de reis erachter dat de winkels dicht waren i.v.m. een feestdag (1 november). Zodoende dag DAARNA opnieuw naar Vichy. Dat geval geruild voor een heuse radio, nou ja een kleine draagbare radio. In de woonkeuken, die niet bijster groot is, wilden we graag een kleine radio die tevens ook nog eens leuk om te zien is. Geluid van ondergeschikt belang, als er maar wat lawaai uit komt ;-)


Ondertussen hebben we trouwens al getekend voor het naast gelegen weiland, een voorlopige koopakte. Nu wachten totdat het eindelijk rond is... dat kan nog wel eventjes duren :-(
We zijn er wel al wat bezig, afgelopen week verscheidene varens verwijderd en opgebrand. Droge varens willen altijd uitstekend branden.
Binnenkort willen we informeren of we al wat bomen (voornamelijk zwarte elzen) mogen kappen.


Vidor en Mila in een bedje van varens.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten