Montagne Bourbonnaise

Montagne Bourbonnaise
Kom binnen, een kijkje in ons huis nemen. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

dinsdag 23 februari 2016

Langzaam een beetje ontwaken...


Langzaam merk je dat het richting het voorjaar kruipt...


De vetpotten worden druk bezocht...
En op zonnige dagen zingen ze soms alweer het hoogste lied...


Pimpelmezen, koolmezen en ander klein grut...
Soms hangt er zelfs een merel op het stokje onder de pot...


De tuin staat vol met sneeuwklokjes en krokussen...
Op de meest gekke plekken komen ze boven...


Binnen zijn we eindelijk klaar met het plafond in de 'middenkamer'...
Daarna moest de kamer weer opnieuw ingericht worden. Een geschuif en gedoe met de meubels, uren zoet mee, met als resultaat dat ze uiteindelijk zo'n beetje weer allemaal op hun oude plek kwamen te staan ;-)

Ook zijn we nog druk geweest met het aanschouwen van een eventueel nieuw huisgenootje...een prachtig lief Gordon Setter meisje.
Helaas hebben wij er uiteindelijk vanaf gezien, het meisje had HD-c (vandaar dat de fokster haar weg wil doen, omdat er in Duitsland dan niet mee gefokt mag worden) en moest 1200 Euro kosten.

Even snel een rekensommetje gemaakt, 1200 Euro per pup... 10 puppy's... KASSA 12000 Euro in de pocket voor de fokker. Omgerekend in guldens 2644 gulden en 45 cent per pup. Tien puppy's is dus 26.444 gulden en 50 cent.
FIJN HANDELTJE... eigenlijk best schandalig zo'n hondenhandeltje... HOEZO HOBBY!!!
Dollar tekentjes in de ogen...

Maar goed, wij gaan gewoon verder met zoeken en/of sparen ;-)


Al is het soms om moedeloos van te worden...7 opmerkingen:

 1. Dit is erg, heb net een lang verhaal getikt uit de grond van mijn hart en weg issie. Nog maar een keer.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Lieve lieve Cilia. Allereerst, wat leuk dat je op zoek bent naar een Gordonmeisje! Wel vind ik de prijs ook pittig voor dit hondje en zou ik als fokker blij zijn met de helft in ruil voor een goed tehuis. Wel een pluim voor de fokker want met HDc mág je wel officieel fokken maar een goede fokker doet/wil dat niet!
  Maar, je berekening voor de prijs van een pup gaat echt helemaal mank!
  Even een uitlegje. Als wij willen fokken met een teefje gaat er heel veel aan vooraf. Je start met een goede gezonde, mooie hond. Wij zijn verplicht om diverse kwalificaties te halen op shows vanwege de eisen vwb het uiterlijk, die shows kosten meestal rond de 80 euro voor deelname en dan je reis er naar toe nog. Dan krijg je de gezondheidseisen, bij ons is dat HD onderzoek en oogonderzoek, allemaal kostbare grappen. Aan de dekreu worden dezelfde eisen gesteld en de dekking kost de prijs van een pup. Tijdens de dracht waar vanaf 7 weken het moedertje 2x zoveel eet dan normaal, krijgt zij ook nog een extra enting, ontworming en een echo. Dan de bevalling en ben je blij als dat piekfijn verloopt (ik heb 2x een keizersnede gehad wat een godsvermogen kostte) Drie weken lang 24/7 hangt er een warmtelamp boven de pups. Vanaf 3 weken gaan de pups bijgevoerd worden wat met een nestje flinke honden zoals Gordons, ook niet mis is qua kosten! Ook het teefje eet die tijd 3x zoveel dan normaal. Vanaf 3 weken worden de pups om de twee weken ontwormd en inmiddels staat de Raad van Beheer aan de deur te rammelen! De pups worden gechipt en er wordt DNA getest en stambomen aangevraagd, jawel weer de prijs van een pup! Dan komt ook de dierenarts weer om de pups grondig te onderzoeken en te enten en worden er paspoortjes aangevraagd. De aspirant puppykopers zijn enthousiast (net als wij!) zijn altijd welkom en en komen meerdere malen op bezoek en er wordt koffie met koek gepresenteerd en omdat zij uit het hele land komen blijven zij vaak langer en komt er een maaltijd op de tafel. De pups krijgen een enting en er worden leuke dingetjes verzameld om mee te geven met de pups. Wij zijn minstens 8 weken lang in touw om alles in goede banen te leiden en jullie een goede, gezonde en gesocialiseerde pup mee te geven. Mag dit ajb iets kosten? De prijs die jij berekend zijn voor illegaal ingevoerde ongezonde zieke hondjes uit het oostblok!
  Sorry, ik móest dit even kwijt! liefs van mij

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi lieve Yvonne,

   Allereerst is mijn blog niet persoonlijk bedoelt... want ik ben ervan overtuigd dat een hond en of puppy's zich geen betere plek als bij jullie kunnen wensen.
   Ook de mevrouw (ik stuur je wel even een mailtje om wie het gaat) van het bewuste puppy was een erg hartelijke vrouw (al jaagt zij trouwens wel met de Gordon Setters ;-))
   Volgens haar mag je in Duitsland, zij woont in Duitsland, niet meer fokken met Gordon Setters die HD-c hebben... zou goed zijn als dat hier in Nederland ook zou gelden, want hier wordt er nog wel door enkele erkende fokkers mee gefokt.
   Een hond die bij een erkende fokker weg komt, geeft voor de toekomst overigens ook geen garantie dat de hond gezond blijft.
   Ook ben ik van mening dat mede door de exorbitante hoge bedragen (in mijn ogen) die gevraagd worden voor sommige ras puppy's, dat soort hondjes uit de Oostbloklanden en grote broodfokkers (in bijv. Brabant en België) in de hand werkt.
   Verder vraag ik mij af, waarom is het ene rashondje veel duurder dan het andere... ondanks dat de eisen die gesteld worden gelijk zijn? Is dat niet gewoon vraag en aanbod? Het principe van vraag en aanbod begrijp ik wel... maar dan spreken we over HANDEL en niet zozeer over hobby.
   Och lieve Yvonne, ik zou er wel uren over kunnen schrijven... maar het probleem met schrijven is vaak dat je niet over en weer kunt praten. Zou leuk zijn er samen ooit eens een flink boompje over op te zetten onder het genot van een bakkie.

   En nogmaals, zie het alsjeblieft niet als een aanval op jou... want een betere hondenmoeder als jij heb ik nog nooit meegemaakt. Jammer dat je geen puppy's meer krijgt, dan hadden wij ons aangemeld nadat we even flink gespaard hadden ;-)
   Gekkie... ik gun jou de hoofdprijs.

   Lieve groetjes, Cilia

   Verwijderen
 3. Lieve Cilia, jawel ik weet voor 100% zeker dat je er mij niet mee bedoelt! Maar mijn opsomming is even ter illustratie wat voor kosten er als goede fokker gemaakt moeten worden en dat niets is zoals het lijkt, om even met De Mol te spreken. Daarbij is het ook zo dat de klant koning geworden is en die mondigheid is zo af en toe verschrikkelijk, ik heb de voorbeelden nog in mijn mailbox zitten van mensen die ík een pup weigerde om voor mij belangrijke redenen . . . De pups die je koopt op de goede manier worden ook alleen maar verkocht zelfs met een zeer uitgebreide garantie (bij ons althans)! De door ons gefokte hondjes mógen niet eens doorverkocht worden, daar tekenen de mensen voor! Bij problemen, op wat voor de leeftijd van ook, kennen wij onze verantwoording! Ja en juist dit soort dingen maken de prijs van een pup! Enuhhh nee ik vraag geen 1200 euro voor een pup . . . En of ik in de toekomst nog eens pups zal hebben? wie weet hoe een koe een haas vangt . . .
  haha ja een bakkie én bomen ijkt mij ook wel wat! liefs van mij

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. 1500 EURO'S??? Hahaha...

   Yvonne van jou weet ik dat je buiten de kosten om, die je hier beschreven hebt, er naar alle waarschijnlijkheid nog hele vele vergeten bent ;-)

   Een fijne dag nog en lekker uitzieken,
   Liefs, Cilia

   P.s. Nu toch echt aan de afwas ;-)

   Verwijderen
 4. Lieve Cilia,

  Wanneer ik de bloemen in je tuin bewonder kan het voorjaar niet ver weg zijn.
  Ik word menig keer in de vroege morgen wakker van het koeren van duiven en de lange ''gesprekken'' die de merels met elkaar hebben.
  Hier hangen de netjes met pinda's en vetbollen in de appelboom dicht bij het serre raam en ik werd paar weken geleden op een zondagmorgen door Harry geroepen om te komen kijken naar de 2 vreemde vogeltjes die zich te goed deden aan de pinda's, ik kende ze niet en ben ff gaan Google.
  Kwam er snel achter dat het Groenlingen waren,nooit eerder gezien in ons stadstuintje waar het wel meerdere keren per dag een komen en gaan is van andere kleine en grotere vogels.

  Heb geen ervaring met handel of hobby hondenfokkers.....
  zie wel een enorme rust uitgaan van de foto van lieverd in mand:-)

  Liefs,Ger

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Ger,

   Heerlijk hè, al die vrolijke bloemetjes... ze komen hier overal op.
   Vandaag zag ik, tijdens de ochtendwandeling met de honden, nog een hele zwerm groenlingen. Mooie vogeltjes, ik heb ze hier de afgelopen maand nog niet in de tuin gespot.
   Duiven zitten er hier wel verscheidene, een gekoer en geknuffel van jewelste ;-)
   Fijn altijd, het gevoel dat de lente in aantocht is. Ik kan me er al op verheugen, op de eerste dag dat we weer zonder jas buiten kunnen verpozen.
   Ook kan ik me alweer verheugen op een paar weekjes Frankrijk, we hebben afgelopen avond de agenda's er weer bij gepakt. Zaterdag over twee weekjes gaan we waarschijnlijk weer.
   Hoe zit het met jullie, alweer wat vakantieplannen? Zou oo zo fijn zijn.

   De foto van Vidor is een oudje, toen hij nog pup was... wat een dotje was hij hè! Nu nog hoor ;-)

   Hele lieve groetjes, Cilia

   Verwijderen