Montagne Bourbonnaise

Montagne Bourbonnaise
Kom binnen, een kijkje in ons huis nemen. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

dinsdag 15 december 2015

Nog even...


Ook al helemaal in kerstsferen???


Overal waar ik kijk zie ik opgetooide kerstbomen, kerstlampjes, sterren en andere kerstprulletjes. De één maakt het nog bonter als de ander.
DOL BEN IK EROP ;-)
Maar ja... wij moeten nog even wachten. Al moet ik bekennen dat ik het niet laten kon om afgelopen weekend toch maar eventjes een piepklein boompje te kopen.
Dusdanig klein dat ik de visite er vandaag even op wijzen moest waar onze 'enorme' boom staat. Bij het zeggen van : Wat vind je van onze mooie kerstboom? Keek de visite spontaan uit het raam om te bekijken welke ik bedoelde... terwijl ons boompje toch echt vlak voor de neus van de visite stond, op de tafel... TJA...

Zoals het er nu naar uitziet gaan we komende zaterdag voor een paar weken naar Frankrijk.
We zijn nog even met onze Mitsie naar de dierenarts geweest. Helaas is het gezwel wel wat gegroeid, maar Mitsie is nog steeds even vrolijk. Dus... hebben we besloten om wel met ons allen naar Frankrijk te gaan.
Uiteraard hebben we er alweer veel zin in, ook al durf ik me er nog niet teveel op te verheugen... het is toch even anders als anders.
Erg fijn is... dat onze zoon en zijn vriendin misschien ook nog komen na de Kerstdagen, evenals onze zoon zijn vriendin haar ouders. Gaat vast weer gezellig worden :-)

Nog even... en dan gaan we ons huisje OOK in kerstsferen omtoveren... daar kan ik me wel al flink op verheugen. Heerlijk ruzie maken tijdens het zoeken van een boom en het versieren van de boom, een bijna jaarlijks terugkerende traditie.  EN... tradities zijn er om ze in stand te houden TOCH?

Zo... nu weer verder met Kerstkaarten schrijven, druk druk druk...

7 opmerkingen:

 1. Lieve Cilia,

  Klopt helemaal dat tradities er zijn om in stand gehouden te worden anders zijn het geen tradities......
  Van mij mag de maand december dan in het vervolgende jaar op de kalender ontbreken en aan de eerste week van januari heb ik ook geen goede herinneringen.
  Zal je de lange bijna niet te geloven lijst met datums en nare toevalligheden besparen.
  Het ene verlies kunnen we nog amper bevatten of het volgende heeft zich al weer aangemeld met alle zorgen,onzekerheden en verdriet.

  Fijn om te lezen dat jullie weer in de startblokken staan om te vertrekken en hoe heerlijk is het om straks helemaal los te gaan met kerstversieringen aanbrengen en genieten van en met zoonlief,zijn vriendin en vrienden.

  De vogel in je kleine kerstboom zingt vast niet het hoogste lied anders zou het gelijk bij iedere bezoeker opvallen;-)

  Denk dat ik dit jaar de ijzeren kerstboom maar van zolder haal en de 16 waxine lichtjes vaak laat branden in de donkere dagen voor kerst voor enige lichtpuntjes in de duisternis.

  Niet zo'n vrolijke reactie dit keer maar ik kom er steeds meer achter dat het leven niet enkel bling bling is...........zelfs niet met Kerstmis.

  Goede reis en fijne tijd in Frankrijk samen!!!
  Liefs,Ger

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Ger,

   Het hoeven ook niet altijd even vrolijke reactie's te zijn... zo is het leven ook niet.
   Natuurlijk hoor ik liever van jou dat het goed gaat bij jullie, maar ik kan me erg goed indenken dat je momenteel Hanny nog erg mist. Zit me hier trouwens wel af te vragen wat er momenteel aan de hand is Ger... hoe dan ook, ik wens je er erg veel sterkte mee.

   Lijkt me een erg goed plan om toch je huis wat op te vrolijken in deze donkere dagen, ook al is het in het leven niet allemaal bling bling.

   Jammer dat je zo ver weg woont, ik had graag even bij je gezeten, al was het alleen maar om even samen van je waxinelampjes te genieten :-)

   Hoop echt dat er weer wat fijnere tijden voor je gaan komen.
   Voor nu... zou ik zo zeggen : probeer van de kleine dingen toch nog wat te genieten... zoals van je heerlijke 'brouwseltjes', je gezellig huis en samen met Harry en de kinderen.

   Heel veel liefs en hou je kras ;-)
   Cilia

   Verwijderen
 2. Oh dat gaat gezellig worden voor jullie! Een goede reis! Morgen wordt het hier 17 gr.Met Kerst iets minder dacht ik. Maar dat is wel gezellig. Tot later.
  Janny

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh dat gaat gezellig worden voor jullie! Een goede reis! Morgen wordt het hier 17 gr.Met Kerst iets minder dacht ik. Maar dat is wel gezellig. Tot later.
  Janny

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Janny,

   BEDANKT...
   Dit jaar hoop ik dat het met de Kerst niet gaat sneeuwen, want dan is de kans groot dat onze zoon en zijn vriendin niet komen.
   Tijdens de jaarwisseling een beetje sneeuw graag ;-) Al is 17 graden ook wel heerlijk.

   Lieve groetjes, Cilia

   Verwijderen
 4. Reacties
  1. BEDANKT Petra, jij ook een fijne tijd toegewenst.
   Vriendelijke groetjes, Cilia

   Verwijderen