Montagne Bourbonnaise

Montagne Bourbonnaise
Kom binnen, een kijkje in ons huis nemen. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

zaterdag 26 december 2015

Geen tweede kerstdag...


NOG EVEN...


Nog even een foto van ons kerstkransje...


Kerst... voor ons zit het er alweer op. Hier maar 1 kerstdag, dus... kunnen de versiersels weer opgeruimd worden. GRAPJE... we laten het nog lekker een paar weken hangen.
Toch maar goed dat we hier maar 1 kerstdag hebben want de knoop van de broek wil nu al amper meer dicht. En... haast nog erger, de knoflook die in vele gerechten verwerkt was zorgt hier voor een odeurtje dat wil je niet ruiken weten.
Nog zo'n dag... dat kunnen wij niet aan ;-)

Een super warme zonnige kerstdag was het hier bij ons. De thermometer, bij een vriend van ons, gaf 25 graden aan... waarbij ik wel moet opmerken dat dat ding in de volle zon hangt op een windstil plekje. Zelfs even in t-shirt buiten gezeten, 't is dat we de korte broeken niet bij ons hebben maar anders ;-) We zagen warempel vlinders vliegen afgelopen middag.

Morgen weer een 'gewone' dag hier, waarschijnlijk verder met de muur voegen. 


De muur bij ons afdakje is ooit door vorige eigenaars van ons huis met de Franse slag afgewerkt, dat waren ook Fransen... dus dan krijg je dat hè! Nee hoor... dat waren gewoon andere tijden. Destijds moest het voornamelijk functioneel en snel... omdat de vorige eigenaars dit huis ook als tweede huis hadden en er doorgaans maar vier weken per jaar waren en af en toe een weekendje.
Voornamelijk het onderste gedeelte van de muur is slecht, nou ja slecht... er missen wat voegen en deels is het erg lelijk met cement volgepropt (ook over de stenen). Ondertussen is er al een deel gevoegd (op de foto links) en met dit mooie warme weer gaan we nog even verder met voegen.

Morgen 'gewoon' weekend hier... GEEN TWEEDE KERSTDAG... die hebben ze hier in Frankrijk niet.

3 opmerkingen:

 1. Hoi Cilia,

  Zou bijna m'n kluts gaan zoeken met deze dagen......
  Eerste asperges zijn al gestoken op het land,om de hoek bloeien de narcissen rond de fontein,de eerste fruitbloesem is gespot,we liepen met enkel het vestje aan naar verjaardag van zoonlief,het vuurtje wat bij dochterlief buiten brande in de avond uren was te warm om dicht bij te staan,de glühwein had voor mij sangria mogen zijn,mijn kleine keukentje met brandende oven waarin schaal
  Ratte aardappels stonden te braden verwarmde bijna het hele huis............en toch is het winter en was het Kerstmis.

  Zou als ik jou was het mooie kransje aan deur laten hangen,veels te leuk voor maar één dag.

  Hoop dat jullie nog af en toe van het voegwerk afgehouden worden en het cement van je handen moet vegen om zoonlief en vriendin welkom te heten met een knuffel.

  Was al dagen de tel kwijt maar nu is het gewoon weer maandag en wasdag en kom weer een beetje in het ritme.

  Wens jullie nog veel sfeervolle,gezellige naar knoflook ruikende en warme dagen toe in Frankrijk!!!

  Liefs,Ger

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Ger,

  Wat een weertje hè! Hier bloeien de narcissen nog niet, maar nog wel enkele viooltjes. Ook staan de hazelaars hier volop te bloeien.
  We zitten hier overdag nog veel buiten, al stond er vandaag we wat meer wind en wordt het volgens de weerberichten wat kouder de komende dagen.
  Vorig jaar rond deze tijd hadden we hier sneeuw.

  Haha... wij vinden het JUIST leuk om wat te klussen ;-)
  Onze zoon en vriendin zitten hier al in de Montagne Bourbonnaise (sinds zondag), bij de ouders van zijn vriendin (niet ver bij ons vandaan).

  VANAVOND hier GEEN knoflook door het eten ;-)

  Ik wens jou ook goede aangename dagen toe, hoop dat je schoondochter binnenkort weer terug is en... ik zit me hier eventjes af te vragen hoe het nu met je lopen e.d. gaat. Hoop dat het er goed mee gaat.

  Lieve groetjes, Cilia


  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hahaha... dat met die 'maandag wasdag'. Doet me denken aan vroeger. Mijn moeder vertelde er wel eens over, dat maandags de was op tijd buiten aan de lijn moest hangen. Daar hield zij zich in het begin van hun huwelijk keurig aan. De was gebeurde destijds nog op de hand ;-)

   Verwijderen