Montagne Bourbonnaise

Montagne Bourbonnaise
Kom binnen, een kijkje in ons huis nemen. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

dinsdag 22 december 2015

Hele FIJNE KERSTDAGEN...


Zo... we zijn helemaal klaar voor de Kerst. Haast jammer dat we hier maar 1 kerstdag hebben, want het huis is opgedirkt voor wel ..tig dagen ;-)

Overal lampjes...


Binnen...


Buiten...

Groot feest hier midden in het bos.
's Avonds moeten we van nood wel even in het donker buiten zitten om te genieten van de buitenlampjes... want ja... zo midden in het bos is er niemand anders die ze kan bewonderen, of... het moeten al de uilen, herten en andere nachtbeestjes zijn. Denk wel dat die denken : Nou nou, wat geweldig zeg ;-)

Momenteel is het nog steeds stralend weer. Helaas vanwege de lage stand van de zon, bij ons huis weinig zon... zit achter de bomen. Maar desondanks zijn we overdag veel buiten omdat de temperatuur nog behoorlijk hoog is.
Vandaag zelfs even buiten aan het voegen geweest.

Om toch van het zonnetje te genieten maken we vele wandelingen in de omgeving...Zon overgoten...

We komen tijdens de wandelingen af en toe wat wild tegen, vaak herten en soms een vos...


Helaas was bovenstaande vos op een grote afstand, vandaar een ietwat onscherpe foto.
Deze vos was behoorlijk groot...


Vele paden in het bos zijn bezaaid met beukenblaadjes...

Tegen de avond, even voordat het echt donker is, gaan we vaak naar boven om nog wat na te genieten van de rode strepen in de lucht en van de maan die met de dag ronder wordt.


25 December, eerste Kerstdag, volle maan...

Eén en al jubel? Welnee... in het leven kan het niet meezitten als het nooit tegenzit. Zodoende ook een klein tegenvallertje.
Afgelopen zondag dachten wij al dat er een apart smaakje aan ons water zat, water uit de bron. Zodoende zijn we dinsdagochtend even naar boven gegaan, daar waar onze put zich bevind, waarin het bronwater wordt opgevangen. Op die put zit een deksel en deze deksel zat niet goed dicht (onze eigen schuld, we waren hem afgelopen zomer vergeten goed dicht te doen).
Toen we de deksel oplichtten zagen we het euveltje al, er lagen twee dikke dode vuursalamanders op de bodem van de put. BAH... Te bedenken dat we met dat water onze tanden gepoetst hadden, gedoucht, koffie gedronken etc. etc. BAH...
We hebben de put helemaal leeg laten lopen en vervolgens schoongemaakt. Daarna duurde het uren voordat we weer water hadden.

We hebben het overleefd ;-)

Zo nu langzaamaan richting Kerst.

ALVAST...
HELE FIJNE KERSTDAGEN
TOEGEWENST

VAN ONS BEIDEN
HENK EN CILIA
~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~

4 opmerkingen:

 1. Hoi Cilia,

  Fijn om te lezen dat jullie weer in Frankrijk zitten.............nou zitten.....;-)buiten in de avond dan om te genieten van de vele kerstlichtjes.
  Gatsie die vuursalamanders in de put hebben het helaas niet kunnen na vertellen maar jij gelukkig wel,heb geen waterput en nog nooit een vuursalamander in het echt gezien maar toen ik je bericht las met beker koffie onder mijn neus moest ik daar ff aan ruiken.

  Heb het de laatste weken druk voor mijn doen,
  Hier en daar wat sfeer aangebracht in de aanloop naar Kerst,bij de bloemist de grootste maretak gekocht die ik kon vinden.
  In mijn verbeelding zitten we samen met glas glühwein en stuk amandelkerstkrans van de bakker bij het ijzeren kerstboompje met 16 brandende waxine lichtjes.
  Een daarvan brand speciaal voor schoonmoeder van zoonlief en zijn vriendin.
  Mijn schoondochter en zoon vertrokken 10 weken geleden naar Thailand voor familie bezoek en vakantie, na 3 weken kwam zoon alleen terug omdat zijn vriendin net als andere jaren paar weekjes langer bij haar familie wil blijven.
  En daardoor was zij de reddende engel toen haar moeder weken geleden onwel werd in huis, meteen in auto naar dichtsbijzijnde ziekenhuis gereden waar vastgesteld werd dat moeder getroffen was door ernstige zeldzame vorm van trombose(cerebrale veneuze sinus trombose).
  Mijn schoondochter zit dag en nacht bij haar zieke moeder in ziekenhuis waar na weken enig herstel zichtbaar is.
  Schoondochter heeft haar retour ticket heel begrijpelijk omgeboekt naar latere datum,wat inhoud dat zij met Kerst en Nieuwjaar niet in ons midden is,morgen niet thuis is op verjaardag van haar lief,de overhuizing van hun jarenlange knusse zolder verdieping naar de veel ruimere begane grond in hetzelfde huis niet mee maakt,de aankopen van meubels en inrichting etc. enkel via facetime en whatsapp kan volgen.
  Maar een troost zoonlief heeft goede hulp van zijn zus,zwager en vader die hem helpen met klussen waar kan.
  En ik zorg dat de harde werkers 's middags en 's avonds bij moeder verzorgde lunch en warme maaltijd kunnen komen eten.
  Maar het allerbelangrijkste is dat moeder in Thailand zal herstellen en haar dochter met gerust hart terug naar Nederland kan komen.

  Lieve Cilia en Henk wij wensen jullie fijne en sfeervolle Kerstdagen.

  Liefs,Ger

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Ger,

   Wat een vies idee hè! Twee dode vuursalamanders in het water. Normaal gesproken drinken we dat water niet, maar we koken er wel mee en douchen en tanden poetsen. In principe zou je het water wel kunnen drinken, het is puur bronwater. De bron zit vlak naast de put en komt met een slang in de put, waar een overloop in zit. In de put zit een andere slang die naar ons huis gaat.
   Afgelopen zomer was het hier enorme droog en gaf de bron een tijd geen water, vandaar dat wij de put regelmatig bijvullen moesten met bronwater van elders. Die slang, waar we de put mee vulden, zat nog onder de deksel, vandaar dat die salamanders er in konden ;-(

   Ik ben dol op amandelkerstkransen, wij hebben 1 uit Nederland meegenomen.

   Fijn dat je schoondochter toevallig in Thailand zat toen haar moeder zo ziek werd.
   Natuurlijk allemaal erg vervelend dat jullie schoondochter er niet bij is met de verjaardag van haar man/ jullie zoon (Alvast GEFELICITEERD trouwens met je zoon) en tijdens de verhuizing en feestdagen. Maar erg mooi dat haar moeder weer wat hersteld en ook erg mooi dat jullie met zijn allen zo klaar staan voor jullie zoon/ broer/ zwager.

   Zeg Ger, ondanks dat jullie geliefde schoondochter nog in Thailand zit, wensen wij jullie FIJNE WARME KERSTDAGEN toe en hopen dat schoondochter binnenkort weer gezellig bij jullie is.

   Heel veel liefs, Cilia

   Verwijderen
 2. Hoi Henk en Cilia Voor jullie ook fijne kerstdagen. En tot snel. Laura

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Laura, jullie ook met zijn allen een hele FIJNE KERST en tot binnenkort.
   Alvast een hele goede reis toegewenst.
   Doehoeg, Cilia

   Verwijderen