Montagne Bourbonnaise

Montagne Bourbonnaise
Kom binnen, een kijkje in ons huis nemen. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

woensdag 21 oktober 2015

Herfstvakantie...


Dat de herfstvakanties begonnen zijn kunnen we hier wel merken. In de supermarkt horen we plots weer veel meer Nederlands, we zien weer veel meer Nederlandse nummerborden op de weg.
Montagne Bourbonnaise ligt ook op een fijne afstand van Nederland om er even voor een weekje heen te gaan... om vakantie te houden. Een echte aanrader ;-)

Ook Michel, Annelies, Sophie en Rosalie  zijn er weer.
We hadden al een sterk vermoedden dat ze er deze week zouden zijn, toen ze vanmiddag hier aankwamen wisten we het zeker.
Nadat we koffie/thee/ranja gedronken hadden, beetje bijgekletst waren e.d. zijn we met zijn allen naar La Loge des Gardes gegaan.

Daar hebben we wat rond gelopen...


Over stenen geklauterd...


Tussen de stenen door geklommen...


Naar beneden geroetsjt...


Michel zijn herfstvakantie kan niet meer stuk...
Hij heeft zich even helemaal uitgeleefd ;-)


6 opmerkingen:

 1. Hoi Cilia,

  Dit soort gezellige plaatjes in de natuur doen me terug denken aan onze vele herfst schoolvakanties met de kinderen toen we jaarlijks te vinden waren in ons vaste pension in de Südeifel en lange wandelingen maakten met voor de kinderen als hoogtepunt de Teufelsschlucht.
  Klauteren en klimmen dat het het een lieve lust was.........waar is die tijd gebleven(zucht)

  Geniet nog maar lekker van de dagen in Frankrijk en wanneer ik je niet meer lees goede reis terug naar het hoge noorden!!!

  Lieve groet,Ger

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Ger,

   'De tijd vliegt in razend tempo voorbij ;-(
   Ik heb net even Teufelsschlucht opgezocht. Ziet er erg indrukwekkend uit op de foto's en ook nog eens in een mooie omgeving.
   Henk komt regelmatig door de Eifel als hij heen en weer gaat. Samen zijn we er een enkele keer langsgekomen (als ik mee ga dan gaan de beesten ook mee en ga ik het liefst binnendoor i.p.v. over de snelweg). Onderweg hebben we het bord Teufelsschlucht wel eens zien staan, maar we wisten niet wat het was. NU WEL DUS ;-)

   Even iets anders... gaat het ondertussen al weer een beetje beter met jou? Ik hoop dat er weer wat vooruitgang in zit :-)

   Alvast een fijn weekeinde en hele lieve groetjes,
   Cilia

   Verwijderen
 2. Hallo Cilia, bedankt voor je berichtje. Had je verleden keer ook geschreven, maar het lukte niet met de verbinding.Oh gezellig dat jullie visite hadden.Het is hier ook herfst, het waait soms hard en wat meer bewolkt zo nu en dan en de nachten zijn kouder. Maar de bladeren verkleuren bij ons nog niet zo. De vlier is nog groen en ook bloeien er nog ene paar rozen!
  Wens jullie nog een paar fijne dagen! Ik ga volgende week ook naar Nederland voor mijn workshops.Maar wel weer gauw terug hoor!

  Groetjes Janny

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hallo Janny,

   Je hebt ook een erg mooi atelier gekregen... dat is zeker weten een complimentje waard ;-) Tja... en dan die prachtige rozen die jij maakt, romantisch hoor.
   Hier zijn al verscheidene bomen bijna kaal. Echt herfst... Vandaag een regenachtige grauwe herfstdag ;-(
   Ah... wij gaan ook gauw weer terug. Over een weekje of acht hopen we weer deze kant op te gaan.

   Een goede reis naar Nederland en een vriendelijke groet, Cilia

   Verwijderen
 3. Hoi, het was nog leuker geweest als de bob-luge het ook had gedaan haha. Maar het was weer de moeite waard en het was sowieso een gezellige middag. Zijn jullie inmiddels al weer een beetje gewend hier. Ik zag nog op tv dat er een arboretum is bij jullie, is deze toegankelijk?
  Tot een volgende keer en groetjes aan Henk,
  Michel

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Michel,

   Ja... jammer dat je daar niet even in kon hè ! Dan was het feest helemaal compleet. Volgende keer ;-)
   NEE, wij zijn nog niet weer gewent hier... grauwe luchten, koud... IK WIL TERUG, hahaha.
   Ja, hier vlakbij (paar kilometertjes) zit een arboretum, Landgoed Tenaxx. Sinds mei, dit jaar, is die geopend voor publiek. Er schijnt ook een survivalrun te zijn. Ze hebben wel een site.

   Jij ook vriendelijke groetjes, was leuk om jullie even weer te zien. Ook de groeten aan Annelies en de kinderen.
   Doehoeg, Cilia

   Verwijderen