Montagne Bourbonnaise

Montagne Bourbonnaise
Kom binnen, een kijkje in ons huis nemen. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

maandag 11 mei 2015

Zo'n laatste dag voor vertrek...


Vaak, bijna altijd, ervaren wij zo'n laatste dag voor vertrek als een triest gebeuren. We doen onze uiterste best om de voordelen van thuis in Nederland te aanschouwen... maar kunnen ze dan niet echt vinden.
Ook doen we onze uiterste best om niet aan de terugreis te denken, maar zijn er zo'n beetje de gehele dag mee bezig.
We proberen onszelf wat op te peppen met het tegen elkaar zeggen : over drie weken zijn we er alweer. Maar... ook dat werkt niet echt, het treurige gevoel blijft wat hangen zo'n dag.


De potplanten die hier nog vrolijk staan te zijn voor het huis, staan nu elders verscholen bij ons stroompje, dat geeft gelijk al een ietwat andere kijk ;-(


Zo'n laatste dag zijn we vaak nog druk met de tuin... een laatste blik, nog even alle kleine plantjes wat water geven. Ze toespreken dat ze zich de komende weken goed moeten houden...


De aardappelen, sjalotjes, koolplanten e.d. zijn in de twee weken dat we er waren al behoorlijk gegroeid. Ook die moeten zich drie weken redden zonder ons...


Wel hebben we goede hoop dat het over enkele weken flink aardbeien plukken gaat worden. De tuin staat vol met bloeiende bosaardbeien. Ook de 'gewone' aardbeien doen het goed ;-)


Verscheidene vlinderstruiken groeien met de dag, dat belooft komende zomer waarschijnlijk weer een zee van bloemen te worden, met uiteraard vele vlinders... die er momenteel ook al in kleine mate aanwezig zijn evenals de krekels. 


Een beetje angst is er dat we sommige bloemen niet gaan zien bloeien, omdat ze momenteel al op het knappen staan om te gaan bloeien, waaronder de papavers... die vaak maar kort bloeien.


Zo'n laatste dag maken we vaak ook nog even een laatste wandeling door het bos...


Bezoeken de buurkoeien en stier nog even om ze gedag te zeggen...


Zij vinden dat erg fijn en komen gelijk aangelopen. Slikken het zout van onze handen, gaan even poseren voor de foto...   Mooie dames...


En een erg mooie stier, met een walgelijke dikke ring door zijn neus... met daaraan een dikke ketting.


Tja... dat was het dan weer...

Ah... nee, nee... Ik had nog niet vermeld dat onverwachts Michel, Annelies en de kinderen (volgers van deze blog en ondertussen lieve Frankrijk vrienden) vorige week zondag langskwamen. Super gezellig, weer voor herhaling vatbaar ;-)
Ook Laura en Rian zijn langs geweest, wat uiteraard weer erg gezellig was. Het gebak smaakte ons UITSTEKEND ;-) en we gaan afwachten of het wat wordt met de plantjes.
Jacky, een lieve Frankrijk vriendin, kwam gezellig langsgewipt. Helaas moesten zij en haar Henk onverwacht eerder terug naar Nederland i.v.m. ziekte vader... erg vervelend.
Ah... en natuurlijk niet te vergeten onze Franse vriend Dennis, die regelmatig langs kwam...waar we een zeer oud spinnewiel van gekregen hebben. Eerlijk gezegd weten we niet wat we er mee moeten. Op ons licht protest zei hij dat het voor decoratie was... tja, of we daar nou zo blij mee zijn laten we maar in het midden. Het gebaar is in ieder geval wel erg aardig ;-)

Zo... over met het dromen. We zitten weer in Nederland en...
Nu... eerst de was ophangen... ;-(10 opmerkingen:

 1. Voor je het week ben je weer drie weken verder en kan je zien hoe alles nog prachtiger is geworden!! Leuke blog weer om te lezen.
  Liefs Petra

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Petra,
   Je hebt gelijk hoor... die 3 weken zijn zo weer om. EN... zo slecht is het gelukkig ook nog niet om hier weer even in Nederland te zijn ;-)
   Lieve groet, Cilia

   Verwijderen
 2. Stel je voor dat je blij was weer naar Nederland te mogen gaan!!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hahaha... zo had ik het nog niet bekeken ;-)
   Een soort van strafkampje daar in Le Pre Bonnet... dolgelukkig dat we eindelijk weer naar Nederland mogen ;-)
   Een vrolijke groet, Cilia

   Verwijderen
 3. Hoi Cilia,

  Paar heerlijke en gezellige weken om op terug te kijken en 3 weken terug in Nederland heb je weer nodig om plannen te maken voor als jullie voor laaaaaange tijd in Frankrijk verblijven.
  De planten staan er goed op en hoop dat ze gewoon doorgroeien tijdens jullie afwezigheid.

  Lieve groet,Ger

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Ger,
   Hier is het ook best aangenaam verpozen, alleen zo'n dag voor vertrek en zo'n eerste dag terug in Nederland is het altijd even slikken.
   De komende weken worden waarschijnlijk behoorlijke drukke weken... aangename dingen en minder aangename dingen :-) zoals bijvoorbeeld tandartsbezoekje ;-(
   Ja... altijd weer spannend of de planten het nog doen en of ze gegroeid zijn tijdens onze afwezigheid.

   Jij ook hele lieve groetjes, Cilia

   Verwijderen
 4. Hoi, was zeker gezellig en we kijken uit naar jullie bezoek bij ons. Weer een herkenbaar verhaal trouwens , bij ons is het de laatste dag ook niet zo vrolijk omdat je weet wat je achterlaat. Maar Annelies heeft hier meteen een leuk bistrosetje gescoord dus we hebben alweer leuke vooruitzichten zo. 1 geluk bij jullie vind ik dat er altijd wel wat in bloei staat toch? Wij gingen weg met de pioenrozen op springen , die hebben wij nog nooit volop in bloei gezien.
  Gr. Michel

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Michel,
   Wij vonden het ook een leuke verrassing dat jullie langs kwamen ;-) en komen in de zomer vast en zeker even weer bij jullie langs... het leuke bistrosetje bewonderen.
   Ja... wij zijn in dat opzicht best verwent... op enkele maanden na, staat er bijna jaartje rond wel wat te bloeien.
   Ooo... dat is wel jammer zeg, met die pioenrozen, die hebben wij niet in Frankrijk. Vind ze wel erg mooi als ze in bloei staan.

   Vriendelijke groetjes, ook aan de rest van de familie, van ons beiden, Henk en Cilia

   P.S. Al een nieuwe blog in de maak? Ben natuurlijk erg nieuwsgierig ;-)

   Verwijderen
 5. Hoi Cilia,
  Pioenrozen doen het prima in de omgeving waar jij je huis hebt. Ik heb in mijn tuin ook een paar prachtige donkerrode exemplaren. In lekker makkelijk, ze komen elk jaar weer terug.

  Hent

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Hent,

   Misschien komende zomer (over twee weekjes...) een paar (of één) meenemen die kant op om te proberen.
   Sommige planten doen het erg goed daar bij ons, maar sommige willen er absoluut niet. Bijvoorbeeld klaproosjes... die doen het er absoluut niet, daarentegen slaapmutsjes (een soort oranje klaproos) doen het er geweldig.

   Vuurtje stoken zijn wij trouwens ook dol op en komt bij dat we HEEL VEEL tuinafval hebben ;-)

   Groetjes, Cilia

   Verwijderen