Montagne Bourbonnaise

Montagne Bourbonnaise
Kom binnen, een kijkje in ons huis nemen. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

dinsdag 3 februari 2015

Plannetjesmaand...


Januari is alweer achter de rug, februari reeds begonnen... langzaam komen we hier weer een beetje uit onze winterslaap. De dagen beginnen weer wat te lengen, wat ik wel prettig vind.
Begrijp me goed... het is niet dat ik de winter niet fijn vind, maar... als de maand januari achter de rug is... begint het wel weer wat te kriebelen.

Boekten we in het verleden met regelmaat in de maand februari een vakantiehuis voor in de zomer, zitten we nu nieuwe klussen te bedenken voor het komende jaar. Tja...
Haalden we in het verleden vele boeken uit de bibliotheek voor mooie uitstapjes die we allemaal tijdens de vakanties zouden kunnen doen, tegenwoordig halen we klusboeken. Tja...

Februari vinden wij eigenlijks een saaie maand, vandaar dat we die maand vaak gebruiken om nieuwe plannetjes te maken. Plannetjes die soms uitkomen en even vaak niet ;-)

De laatste jaren maakten we vaak in februari een nieuw klusrooster voor Le Pre Bonnet. Zo ook dit jaar.
Daarin zetten we alle dingen die we zouden willen realiseren in het komende jaar. We bespreken samen wat we het belangrijkste vinden, wat we bijvoorbeeld echt graag klaar willen maken en de dingetjes die we ook wel graag zouden willen doen.

Vaak wordt de klusrooster behoorlijk lang en komen er vele van de dingen die erop staan niet af. Waar we overigens totaal geen problemen mee hebben.
Zou je haast gaan denken : waarom een klusrooster, als toch niet alles af komt!

Zo'n klusrooster is gewoon een leuke LEIDRAAD voor het geval we ons gaan vervelen ;-)

Dan kijken we op ons klusrooster en de verveling is bij het zien alleen al... over. Dan gaan we er nog even lekker voor zitten, met in ons hoofd de gedachte aan alles wat we eventueel zouden kunnen gaan doen... weg verveling.
Het jaar erop zetten we gewoon hetzelfde weer op het nieuwe klusrooster.

HOEZO... LUI !!! Helemaal niet, we houden gewoon van het IDEE dat we genoeg te doen hebben.

Over één ding zijn we het al eens : dit jaar gaan we, evenals vorig jaar, het meest buiten bezig.
Zeer binnenkort plaats ik hier weer ons nieuw klusrooster 2015.

P.S. Nog een maand en dan gaan we ons weer opmaken voor een reisje Frankrijk. Gelukkig is februari een korte maand ;-)


Nog een P.S. Momenteel ligt er behoorlijk wat sneeuw in de Montagne Bourbonnaise... hadden we graag meegemaakt ;-(

P.S. nummer 3... Afgelopen zondag zagen we plots tijdens een boswandeling een ree die in een meertje zat. Het meertje was bedekt met een dunne laag ijs en de ree deed verwoede pogingen om eruit te komen. Verschrikkelijk sneu om aan te zien, hij bleef in eerste instantie steeds rondjes draaien in het midden van de plas. We hebben de honden gelijk aangelijnd en zijn gaan schreeuwen tegen de ree. Dat hielp gelukkig, de ree schrok behoorlijk van ons geschreeuw en wurgde zich door het ijs naar de andere kant van de plas. Pfff... een behoorlijke opluchting toen de ree er eindelijk uit was.

GEEN P.S. nummer 4...

2 opmerkingen:

 1. Gas en stroom gebruik ik steeds minder.
  Maar warm douchen blijft een verslaving.

  Mijn maandelijkse kosten blijven laag.
  De opmerking dat mijn meter stilstaat heb ik alleen nog niet gekregen.

  Vriendelijke groet,

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hallo Rob,

   In Frankrijk proberen wij zoveel mogelijk zelfvoorzienend te zijn : hout stoken om het warm te krijgen, water uit een eigen bron en zonnepanelen voor de stroom. Alleen gasflessen voor warm water, zodat we warm kunnen douchen ;-), en voor het gasfornuis.

   Hier in Nederland zijn wij helaas behoorlijke grootverbruikers wat betreft gas, ondanks dat we hier ook vaak de houtkachel erbij aan hebben. We hebben hier een behoorlijk groot en bovenal oud huis... niet echt energiezuinig zeg maar gerust ;-(
   Stroom en water gebruik, daarmee zijn we wel redelijk zuinig. Weinig elektrische apparaten e.d. en niet te vaak wassen, hahaha...

   Maar daadwerkelijk, wij verbruikten dusdanig weinig water dat we van de watermaatschappij een bericht kregen dat n.a.w. onze watermeter stil stond. Ondertussen hebben wij een nieuwe watermeter gekregen. Op onze reactie 'dat wij veel weggeweest waren', kregen we te horen dat de watermeter ook verouderd was. Die was van december 2005... TJA...

   Fijne zondag en een vriendelijke groet, Cilia

   Verwijderen