Montagne Bourbonnaise

Montagne Bourbonnaise
Kom binnen, een kijkje in ons huis nemen. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

vrijdag 20 februari 2015

Natuurlijke hakselaar...


Momenteel valt er weinig te bloggen over Frankrijk...

Tja, het duurt nog enkele weken voordat wij weer die kant opgaan... ergens in maart.
Zo in deze wintermaanden mis ik het ook niet echt... nou ja... een beetje dan ;-)

Straks... als de wilde narcissen weer volop bloeien en de temperatuur weer stijgt...

Tot die tijd doen we onze best om ons hier in Nederland te vermaken.
Bijvoorbeeld : Urenlang als natuurlijke hakselaar in de tuin bezig... een groot vermaak.


Takken knippen... tja, een mens moet toch wat te doen hebben.

Zo zou ik nog wel een tijd door kunnen gaan, een enorme blog vol dagelijkse beslommeringen. Maar of er iemand zit te wachten om op deze blog te lezen dat ik urenlang als natuurlijke hakselaar bezig geweest ben... dat betwijfel ik ten zeerste. Ha... schiet me wat te binnen. Vorige week hadden wij onze jaarlijkse pot zelfgemaakte snert... twee dagen genoten, tevens was het twee dagen niet te harden in onze buurt, pfff ;-) Doorgaans maken we maar 1 keer in het jaar een grote, enorm gevulde, pot snert, zo'n pot waar de lepel in blijft staan, uit zelfbescherming omdat wij ons dan altijd kogelrond eten. Ook niet echt nieuws hè!

Vanwege drukte, takken knippen e.d., zijn we zelfs nog niet toegekomen aan ons nieuwe klusrooster. Ook hebben we nog geen planning gemaakt voor dit jaar... wanneer we die kant op willen en voor hoe lang. Wel ligt het weer in onze bedoeling om minstens 4 maanden, deze zomer, die kant op te gaan.
Dat voelt nu nog een beetje als de ver van mijn bed show en stemt vrolijk en treurig tegelijk.
Vrolijk, omdat ik weet dat ik het daar prachtig vind. Heerlijk midden in de natuur, veel buiten e.d. Treurig, omdat we dan ons huis hier met al zijn vertrouwde spulletjes weer een tijd achter ons laten.
Natuurlijk besef ik donders goed dat dat een luxe probleem is... maar ik hecht me nogal aan 'spulletjes'. Kan ook bijna niets weggooien ;-)

Zo... het weekend is weer in aantocht, ik heb er alweer zin in... JIJ OOK?
Dan wens ik jou, lieve lezer van dit toch wel behoorlijk onnozel nietszeggend bladvullend stukje, een heel fijn weekend.
2 opmerkingen:

 1. Hoi Cilia,

  Een hele klus aan die berg takken te zien en wanneer je zo druk bezig bent in de tuin schiet de tijd vast goed op en is het snel maart. Na gedane arbeid is het goed rusten en gaat het er dit weekeind misschien toch van komen om plannen te maken én een rooster voor de maanden in Frankrijk.

  Fijne zondag en succes!!!
  Liefs,Ger

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Ger,

   Ik zit me hier een klein beetje schuldig te voelen ;-(
   Havermout ben ik nooit weg van geweest evenals Demis R. Heb natuurlijk wel genoten van jou foto's en verhaal, maar... wist niet goed wat voor reactie er op te moeten geven. Vandaar dat ik niet gereageerd heb. Hmm...

   Momenteel is het hier stralend weer, echt tuinweer en weer voor een mooie lange boswandeling. Ach... het rooster komt er uiteindelijk wel en de tijd vliegt me sowieso veelste snel voorbij... al verheug ik me wel op het voorjaar. Dat is het leuke aan de winter hè!

   Jij ook nog een hele fijne zonnige zondag gewenst en een vriendelijke groet.
   Veel liefs, Cilia

   Verwijderen