Montagne Bourbonnaise

Montagne Bourbonnaise
Kom binnen, een kijkje in ons huis nemen. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

donderdag 21 juli 2011

Week 3 zomer 2011

De derde week is al in volle gang, zit er bijna op trouwens. Afgelopen week is Henk voor de tweede keer naar Nederland geweest, hij belde net vanuit Dijon dus over een uurtje of drie verwacht ik hem hier tesamen met onze vierde poes Femke. Dan is het kattenkwartetje compleet.
Mijn tweede keer, vier dagen alleen zit er bijna op dus. Ik kan vertellen dat het deze keer toch ietwat relaxter er aan toe ging. Maakte ik de eerste keer wandelingetjes vlak in de buurt, ben ik de afgelopen keer toch weer uren met de honden door de bossen gegaan, wat me weliswaar gisteren een behoorlijke natte douche opleverde, ik kon bij thuiskomst m'n ondergoed uitwringen, maar desondanks was het wel weer prettig. Verder heb ik me gebezigd met vrij zinloze dingetjes, waaronder een grote boomwortel schuren. Erg leuk werk, althans vind ik, eerst schuren, daarna bekijken wat voor vorm eruit komt, met een mes verder bewerken en uiteindelijk een verfje of lakje eroverheen. Heel veel uren werk, met soms als resultaat dat het niets is, tja...

Het regende de afgelopen week erg veel hier, vreemd toch!!! Je zou toch zo zeggen dat het hier in Frankrijk ALTIJD mooi weer is... Al is het hier wel erg groen, dus... Een buitje op z'n tijd vind ik wel prettig, maar als het de gehele dagen regent verveelt het me snel. 's Avonds moest trouwens de houtkachel erbij aan, dan was het behoorlijk koud. Stond trouwens ook behoorlijk veel wind, we konden de windmolens zelfs bij ons huis horen... Ja Arno... ik begrijp nu wat je bedoelde, bij ons viel het nog mee, maar als je er vlakbij zit is het een rotherrie. Afgelopen zondag hebben we nog even genoten van vuurwerk een paar dorpjes verderop, we konden zo vlakbij ons huis meegenieten, erg leuk.

Hierboven nog even een foto van een relmuis, zijn staart steekt nog uit de muur. Werkelijk ongelogen, wat een vreselijke herrie kunnen die muizen maken. Vooral nu we wat meer in de schuur verpozen begint het soms aardig storend te worden. Volgens mij zit er een hele grote familie hier in huis. Echt dingen vernielen doen ze niet maar ze poepen overal, gooien gruis naar beneden, zodat er continu rommel ligt en ze zitten echt zo'n beetje overal (voornamelijk in de schuur), klauteren bij de muren langs, spurten over de balken en wat nog wel het meeste lawaai geeft is, als ze achter elkaar aan zitten over het dakfolie. Maar... ze zien er wel erg lief uit. Alvast een fijn weekend en wie weet tot de volgende blog

2 opmerkingen:

 1. Regen? hier is het droog.... Geintje. Wat een K-weer zeg. Maar het voordeel is dat wij dan tenminste iets doen in huis. Onze hele bovenverdieping is nu gecrepied!
  Groet, Dees

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ha Dees,
  Vandaag al weer een nat pak opgelopen tijdens een drie uur durende wandeling, pfff... Wij zijn nog steeds druk met de badkamer bezig, een hele klus... Langzamerhand begint het tijd te worden dat hij af komt, anders beginnen we zo te ruiken hè! ;-)
  De koffie staat te pruttelen, dus... kom maar es langs wippen.
  Groetjes, Cilia

  BeantwoordenVerwijderen