Montagne Bourbonnaise

Montagne Bourbonnaise
Kom binnen, een kijkje in ons huis nemen. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

woensdag 6 juli 2011

Week 1 zomer 2011

Hè, hè, dat duurde een eeuwigheid, de foto's plaatsen bedoel ik, tien sigaretten en drie potten bier. Nou wil ik niet veel zeggen, maar het wordt wel verplicht genieten van de vele foto's die ik geplaatst heb want ongelogen, met de dongel heb ik er wel minstens een uur bijgezeten.
Zaterdagochtend zijn we tegen 8.30 uur vertrokken. Een erg rustige reis, wel een reis met vele herinneringen aan onze Robbie die de afgelopen 14 jaar altijd erbij was tijdens vakanties. Overal waar we komen is het eerst even slikken en vaak wordt er gezegd : dat had onze Robbie mooi gevonden. Ja, we missen dat mannetje nog enorm ook al is het zo beter voor hem. We zaten trouwens weer helemaal opgepropt in de auto tussen het vele spul wat mee moest naar Le Pre Bonnet. Ook hadden we weer wat planten meegenomen voor in de potten, gekneukt kwamen ze op de plek van bestemming, maar de meeste hebben het geredt. Eén van de eerste dingen die we zondag gedaan hebben is de tuin wat op orde brengen en de planten in de potten plaatsen.

Onze Vidor vind het allemaal wat prachtig daar bij ons huis, vaak zit hij op de weg om alles goed in de gaten te houden. Hij heeft er totaal geen moeite mee om zich meteen thuis te voelen, wat voor ons wel eens wat anders is. Vooral zo'n eerste avond van aankomst moeten we soms even wennen. 's Morgens stap je uit een geheel verzorgd huis, daarna de rit hier naar toe, onderweg nog even in een gezellige drukke plaats een hapje eten en dan... is er de stilte. Die stilte en het toch nog wel enigszins barbaarse huisje, gecomplementeerd met lichte vermoeidheid geeft wel eens het gevoel van : IK WIL NAAR HUIS... Dit gevoel is maar van zeer korte duur :-)

Eén van de dingen die we de afgelopen dagen al veel gedaan hebben en die we de komende tijden ook nog veel willen doen is, lange wandelingen maken. Dit zat er al een hele tijd niet meer in, daar onze Robbie niet meer zo ver kon lopen en die lieten we uiteraard niet alleen in ons huisje achter. Wat wel grappig is, op het bord hierboven staat dat het nog vijf minuten lopen is naar de top, zie je veel vaker in Frankrijk, nou... kom er maar om. Zwetend en puffend mag je blij zijn als je het in een kwartier redt.

Maar... dan heb je ook wat. Een prachtig uitzicht over de Montagne Bourbonnaise.

Verder wordt er uiteraard ook stevig gewerkt hier. Henk op zijn eerste werkdag in Le Pre Bonnet achter zijn bureau'tje. Moest wel even wennen, zoals je op de foto kunt zien was het stralend weer, tja... desondanks moest er gewerkt worden. Trouwens de eerste werkdag beviel wel goed, nou ja... het was een halve werkdag, maar toch...

Terwijl Henk aan het werk was zat ik van de pracht blauwe lucht te genieten. De vlinderstruiken staan in volle bloei en de vlinders, waaronder vele kolibrivlinders, vliegen af en aan. Hele vele soorten vlinders die ik in Nederland nog nooit gezien heb, erg mooi.

Hier is onze Vidor even nieuwe energie aan het opdoen.

Al vanaf het eerste jaar dat we ons huis hebben ergerde ik me lichtjes aan het witte onderstel van één van onze tafels, maar het kwam er niet van om deze te verven. Dus... tafel eindelijk onder handen genomen.

Ook de beide laatjes in een nieuw jasje.

Een kleine metamorfose, de tafel is zwart. Trouwens we zouden deze vakantie beginnen met de kelder i.v.m. de koelkast, maar... de koelkast staat momenteel in de schuur waar hij voorlopig ook even blijft. Bevalt ons uitstekend, eindelijk een koelkast, erg blij mee. Henk is momenteel in de badkamer aan de gang, daar moet een gat in de vloer voor de afvoer, valt nog niet mee omdat de vloer daar enorme dik en hard is.

Zo, dit was de eerste blog van deze zomer, dagen vol plezier met een rouwrandje, want bij alles mis ik onze Robbie nog enorm. Begin volgende week probeer ik er weer een nieuwe blog op te zetten. Het weer tot en met vandaag was flink zonnig, korte broeken weer zeg maar, gelukkig past mijn oude weer redelijk, het heeft nog niet over maar hij past...

TOCH IS HET HIER WEER SUPER... tot nu toe althans.

6 opmerkingen:

 1. Grappig geen stroom maar wel internet.
  Doen jullie dat met een Franse dongel ?
  Tot over een dag of 10.

  Arno

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hallo Henk en Cilia

  Leuk om te lezen dat het goed gaat! Op deze manier zijn jullie toch een beetje in de buurt!
  Heel veel plezier, en Hen? niet te hard werken he... het moet wel op vakantie blijven lijken!
  groetjes van Johannes Wilma en kids!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Arno,
  Jep, wij werken met een Franse dongel en een Franse dongel werkt op een Franse manier. Pas sinds vanmorgen is het ons gelukt om hem op te waarderen(met behulp van een bankpas van iemand anders), daar ben je een Franse bankpas voor nodig die wij niet hadden,grr... Zeg Arno...50 hè! Alvast een heel fijn feest en tot zeer spoedig. Lieve groetjes, Cilia

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi Johannes, Wilma en kids,
  Bedankt voor jullie lieve reactie en sms'je.
  Hoezo??? Henk niet te hard werken... Zwoegen moet hij, hahaha...
  Groetjes vanuit Le Pre Bonnet.
  'T is hier super weer, de gehele dagen buiten.
  Groetjes, Cilia

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hallo Buurtjes

  Heerlijk om te zien dat het daar zo lekker is... we zijn stinkend jaloers hahah! Fijne herinneringen voor ons! Groetjes van Emiel want hij mist Cilia... Enveel plezier nog... Henk, kom je nog ff bak koffie halen als je ff in nederland bent!

  doehoeg!

  Johannes, emiel en Sven en Wilma

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hoi Emiel,
  Al bijna vakantie? Lekker veel voetballen?
  Lieve groetjes van mij (Cilia) en Mitsie blaft je ook gedag.
  Zeg maar tegen je vader dat Henk er misschien sneller staat als dat hij denkt ;-)
  Doei....ook de groetjes aan Sven en de rest.

  BeantwoordenVerwijderen