Montagne Bourbonnaise

Montagne Bourbonnaise
Kom binnen, een kijkje in ons huis nemen. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

dinsdag 12 april 2011

Vakantietijd...

Genieten van prachtige zonsondergangen...
Luieren bij een Provencaalse Mas...
Rondvaartje op een fabuleuze jacht...
Onderuit gezakt op een Cevenols terras...
Of... klussen bij Le Pre Bonnet...

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Tja, verschil moet er zijn, toch!

De vakantietijd staat alweer voor de deur. Het gonst om ons heen, de campers komen van stal, de caravans worden geboend, de verhalen over de verre reizen die gemaakt gaan worden doen volop de ronde. Tja, daar doen wij dus niet meer aan mee, als tweede huisbezitters doe je daar gewoon domweg niet aan mee. Wij gaan gewoon naar Le Pre Bonnet. Soms mis ik dat wel, dat spannende vakantiegevoel. Niet om hier nou even flink zielig te gaan doen hoor, absoluut niet. Het is gewoon een kwestie van keuzes maken, ieder vrij uurtje stoppen we nog steeds het liefst in Le Pre Bonnet. Maar dat spannende gevoel van voorbereiding en plannetjes maken waar de reis dit jaar heen zal gaan is toch altijd wel heerlijk, vooral als het om je heen weer wat begint te gonzen. ARME WIJ... Deze blog is speciaal voor hen die ons zo vaak vermelden dat wij van die enorme bofkonten zijn, daar wij zo vaak en veel op 'vakantie' gaan. De bovenste foto's zijn foto's van hoe het was VOOR... en de onderste foto is van onze huidige 'vakanties'.... TJA...

5 opmerkingen:

 1. Een reis plannen is indeed zeer fantastisch. Net weer terug van een rondreis door Bulgarije, alweer een lang weekend Leipzig op stapel en misschien volgend jaar mee met de Dresden-Breslau Rally (dikke week rally a la Dakar). Reizen plannen is feest, nog even iets voor het najaar verzinnen :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ach, voordelen zijn er toch ook wel: Je hoeft niet te boeken en annuleringskosten etc. te betalen, je kunt elk moment vd dag aankomen, je hoeft niet op zwarte zaterdag te reizen en voor -en- hoogseizoen zijn even duur ;-) Gr. Michel

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Jeroen, als ik terug denk aan de tijd dat we met ons drietjes ons aan het voorbereiden waren op de vakanties, huisje uitzoeken, ons informeren over de omgeving, alle boeken uit de bib halen die er waren, de route uitstippelen, de gezonde spanning waar we terecht zouden komen, geeft me dat nog altijd een fijn gevoel. Maanden van tevoren waren we soms al aan het plannen, heerlijk. Fijn dat je er nou nog altijd net zoveel van kan genieten en ik vind het altijd prachtig om je verhalen tot in de details te horen. MOOI...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi Michel, jazekers zijn er hele vele voordelen. Een heel groot voordeel vind ik, dat je in je 'eigen' fijne stulpje in een prachtige omgeving komt. Het vertrouwde is ook wat waard. Ook dat je heen kunt gaan wanneer het je goed uitkomt is erg mooi.
  Ja, waar ik me ook wel aan stoorde was het feit dat de prijzen van de huizen tijdens schoolvakanties altijd veel duurder waren, een beetje uitbuiterij. Want je kreeg er niets meer voor en met kinderen kon je vaak niet anders.
  Wij prefereren ook ons huisje. We zijn nou geen Michelin gids meer nodig bij wijze van spreken, hahaha... Maar soms...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. @Michel, dat klinkt allemaal wel vervelend ja, gelukkig ben ik nog niet gebonden aan de schoolvakanties en houd ik van zeer flexibele vakanties (rondreizen). Vorige keer was het enige wat we vooraf hebben vastgelegd de vlucht en de autohuur. Alle rest hebben we op locatie gedaan. Awesome!

  Wel natuurlijk vooraf de Lonely Planet gekocht en doorgespit, lekker op google maps gekeken naar het land en waar we misschien even willen kijken. Maar dingen als hotels etc dat kun je het beste ter plekke regelen; vol zitten ze toch niet en het is makkelijker onderhandelen over de prijs. Bovendien kun je dan elke dag een onafhankelijk plan maken en _moet_ je niets :-)

  leuk leuk leuk

  BeantwoordenVerwijderen