Montagne Bourbonnaise

Montagne Bourbonnaise
Kom binnen, een kijkje in ons huis nemen. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

donderdag 17 maart 2011

Elektrisch...

Och, zie ze zitten met z'n drietjes, wat snoezig hè? Haast jammer dat ze achter een gordijn komen te zitten. De buisjes worden nog geverfd, zo ook het plankje waar de lichtknopjes op zitten. Weet je wat grappig is? Ze doen het ook nog ....
Op deze foto staken er nog hele vele draden uit, dan is het toch wel handig als je weet welk draad je hebben moet, me dunkt... Maar zoals hierboven vermeldt doen ze het, dus zijn ze allemaal op de goede plek gekomen.
Deze foto is erg donker geworden, maar daar onder de trap zit onze eerste dubbele stopcontact, ook een oude bakelieten net als de lichtknopjes. Ook hier geldt dat de buis nog geverfd gaat worden.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Uiteraard is, zoals gepland, Henk bezig geweest met het elektrisch. Ik zet er wel even heel overdreven 'uiteraard' neer, maar zo uiteraard is het doorgaans niet, vaak kan er van alles tussen komen wat ervoor zorgt dat de plannetjes bijgesteld moeten worden. Dit even terzijde, Henk is dus wel met het elektrisch bezig geweest. Normaliter moet je in Frankrijk het elektrisch aan laten leggen door een erkende installateur, maar omdat wij zelfvoorzienend zijn qua elektrisch achten wij dit niet nodig. Wat niet inhoudt dat het niet goed gebeurd trouwens, wel doen we het op onze eigen manier, die dus wel veilig is, maar normaal gesproken niet door de Franse keuring komt. Henk heeft gestudeerd voor elektrotechniek, dus neem ik aan dat hij weet wat hij doet, toch!!! Hij heeft ondertussen in de keuken drie snoezige lichtknopjes geïnstalleerd, 1 voor de buitenlamp, 1 voor de lamp in de keuken en 1 voor de lamp op de slaapkamer. Deze lampen deden wij nog altijd aan met stekkers, die in de haspel moesten. Ook heeft hij al 1 dubbele stopcontact geplaatst, zodat de haspel na jaren eindelijk uit de keuken is verdwenen. In de keuken moeten nog enkele schakelaars en stopcontacten komen, ook boven op de slaapkamer, hier willen we in april of in de zomer mee verder. Wel erg prettig, dat we nu gewoon de keukenlamp met een lichtknopje aan kunnen doen, zo ook de buitenlamp, niks geen gezoek meer welke stekker bij welke lamp hoort.

4 opmerkingen:

 1. Wow! jullie zijn echte klustoppers!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Tja, wat moet ik daar nou op zeggen...
  Soms, heel soms, gaat er ook wel eens iets mis... , hahaha.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heel erg mooi, en als jullie nog bakelieten stopcontacten/schakelaren zoeken dan hebben wij misschien nog wat.
  M.v.g. Michel

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi Michel,
  Ik denk dat we nog wel wat bakelieten... kunnen gebruiken er moeten nog heel wat her en der komen en ik vind ze altijd erg mooi om te zien, ook al kunnen we ze niet overal plaatsen, i.v.m. randaarde. We spreken en of mailen er nog wel over.
  Vriendelijke groetjes, Cilia

  BeantwoordenVerwijderen