Montagne Bourbonnaise

Montagne Bourbonnaise
Kom binnen, een kijkje in en om ons huis nemen. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

woensdag 3 juli 2024

Juni 2024...

 
Tjemig, vast al veel vaker gezegd... maar wat vliegt de tijd mij voorbij. Ondertussen alweer juli.



Eerst maar eventjes over het weer in juni, nou daar valt niet veel over te pochen. Te koud, te nat, ah en vorige week eindelijk een paar zonnige redelijk warme dagen gehad. Al met al drie keer een korte broek aangehad, dat betekend in mijn geval dat het minstens zo rond de 25 graden was (anders komt mijn korte broek niet uit de kast). De bbq is nog niet van stal geweest, moet zeggen dat we doorgaans ook niet zo vaak de bbq aan hebben. Maar... in de juni maand verwacht je toch wel wat ander weer. Paar keer tijdens wandelingen kleddernat geworden, dusdanig dat bij wijze van spreken we de onderbroek nadien konden uitwringen.
Zo dat was het weer praatje, even lekker klagen ;-) 

Onze aggregaat, daar ga ik het nu even over hebben.
Ondertussen staat deze voor de derde keer bij de reparateur in Roanne, telkens met hetzelfde euvel... hij lekt olie. Begon ergens in januari, heen gebracht (zat nog garantie op), zo'n twee maanden later was hij eindelijk klaar, opgehaald maar helaas lekte hij nog olie alsof er niets aan gedaan was. Tweede keer weer terug naar Roanne, weer een hele tijd wachten totdat hij klaar was, opgehaald maar helaas nog steeds hetzelfde euvel. Twee weken geleden hem weer naar Roanne gebracht, nu maar afwachten hoe lang het gaat duren en of ze hem eindelijk repareren.
Gelukkig hebben wij meerdere aggregaten, want je zou maar afhankelijk van die ene zijn. Wij zijn hier gewoon simpel gezegd een aggregaat nodig, niet voor de dagelijkse dingen (dat redden we wel met de zonnepanelen) maar wel voor zwaar gereedschap en tevens voor de wasmachine.

Bezoek... doorgaans heb ik het niet vaak over de visite. We zijn niet zo visiterig (weet niet of dat woord bestaat), hebben hier enkele leuke mensen waar we zo af en toe heen gaan en andersom en doorgaans een paar keer per jaar wat leuke mensen die hier komen te logeren. Tja, en zo af en toe een voorbijganger die een hapje mee eet of een glaasje mee drinkt. Dat is het wel zo'n beetje.
Eén iemand, die hier afgelopen maand even was, wil ik wel eventjes benoemen. Zo leuk om hem, nadat we mekaars blog al zo'n 14 jaar volgen, te hebben ontmoet. Hent was hier afgelopen maand even, uiteraard ERG gezellig en leuk om hem eens in het echt te zien en te spreken. Altijd wel bijzonder om totaal onbekende mensen via de blog te ontmoeten.

De TV... Vaak vinden we het prettig om 's avonds, na acht uur, de tv even aan te zetten. De tv, evenals de laptop, komen hier doorgaans niet voor achten 's avonds aan (behalve zo af en toe voor een blogje). Zomers meestal nog wat later.
Soms als achtergrond gebeuren, vaak wat actualiteiten, leuke films, ook spelletjes zoals de slimste mens of 2 voor 12 en zo meer van dat soort dingen. Doorgaans kijken we zelden naar de commerciëlen, veel teveel onzin en bovenal teveel reclame.
Helaas tegenwoordig enorm veel herhalingen, zelfs herhalingen van herhalingen. Maar de laatste tijd nog erger, één en al sport op de tv. Van de drie publieke zenders op twee 's avonds sport. Voor de kijkende sportliefhebbers natuurlijk geweldig, maar ik hou absoluut niet van sport op tv. De prestaties van voor mij totaal onbekenden interesseren mij totaal niet, ook zal het mij worst zijn welk land er met voetbal wint of wie er de tour de france wint. Heb er echt totaal niets mee en nog erger al die voor- en nabeschouwingen, kwek kwek kwek.
Moet eerlijkheidshalve zeggen dat ik toch wel een beetje chauvinistisch ben, Nederland gewonnen yes ;-)

Vogeltjes... momenteel is het weer druk met jonge vogeltjes bij ons voor het keukenraam, voornamelijk koolmeesjes. Prachtig gezicht hoe die ouders hun gulzige jonkies zitten te voeren.

De tuin... de vlierbessen staan in volle bloei. In het verleden maakte ik er wel vlierbessensiroop van, maar uit een soort zelfbescherming heb ik besloten om dat nu maar niet te doen. Dat spul is mierzoet, waar ik dol op ben en als het er wel is drink ik er simpelweg veel teveel van... vooral bij warm weer. Als het er niet is drink ik gewoon water, maar ooh wee als het er wel is dan kan ik geen maat houden ;-)
Wel ben ik van plan om later van de bessen weer wat jam te maken, evenals van de bramen en bosbessen. Zijn nu met onze laatste pot zelfgemaakte jam bezig, dus het wordt weer tijd...

Tja... en dan die schertsvertoning op het bordes. Ons nieuwe kabinet, de tranen springen mij ervan in de ogen. Hoop daadwerkelijk dat mensen een keer tot inzicht komen dat zo'n extreem rechts gebeuren nog nooit veel goeds gebracht heeft. Maar goed we moeten het ermee doen, hoop dat het nieuwe kabinet er niet al te lang zit, liever vandaag weg dan morgen. En eh... nee ik wens dit walgelijke kabinet absoluut geen succes.
Ben diep teleurgesteld in de mensheid... althans in vele mensen. Gelukkig zijn er ook nog vele andersdenkende.

Tijd voor de juni foto's, daar komen ze...


Henk heeft ons een nieuw hekje gemaakt.
Misschien nog een kleurtje erop, maar bevalt ons al prima.


Al denkt onze Muriele er wat anders over.


Er overheen gaat niet en pff... er onderdoor ook al niet.


Mur had een oude bal in de tuin gevonden waar ze een hele tijd mee aan het spelen was totdat ze in slaap viel... met de bal in haar mond.


Mila keek wat gelaten toe. Soms zie je haar denken... die spoort niet helemaal ;-)

Hieronder enkele foto's op ons weiland waar het goed toeven is, mits het droog is.


Op zonnige dagen is het een waar vlinderparadijsje.


Erg veel soorten, helaas niet allemaal even gemakkelijk te fotograveren.


De sint-jansvlinder, erg leuk als ze vliegen (dan zien ze er rood uit).


Samen op de margrieten...


Ook wemelt het op het weiland van die kleine vlindertjes.


Helaas geen camera bij me, alleen mijn telefoon... dus niet erg scherp.
Maar altijd prachtig om te zien die mooie blauwe libelles zo bij ons stroompje.


Deze blijven ook altijd mooi om te zien, er zitten verscheidene op ons weiland.


Een ringslangetje, die zien we hier ook zo af en toe.
 
Natuur, bloemetjes en beestjes, daar draait het hier doorgaans het meeste om ;-)

Nog anderhalve week werken dan een maandje vrij, we kijken er al rijkhalzend naar uit. Hopen dat het zonnetje dan iets vaker schijnt. Al moet ik zeggen dat de zon nu ook even schijnt ondanks dat ik daarnet weer helemaal verregend thuis gekomen ben na de hondenwandeling.

 

2 opmerkingen:

Annelies zei

Hoi Cilia en Henk,
Wat een mooie foto’s weer. Ik kom over 14 dagen een weekje, ik moet een tractor laten repareren en een nieuwe, grotere, kopen. Qua regen zijn we hier vorige maand ook in de prijzen gevallen, de enigen die dit weer leuk vinden zijn de slaken. Waar je vroeger mensen over het weer hoorde praten, begroeten mensen elkaar nu met « heb jij ook zo’n last van slakken? »

Cilia zei

Hoi Annelies,

Van Henk hoorde ik een paar week geleden dat je er was, maar constateerde een tijdje later toen ik met de honden liep dat je alweer weg was. Geen lang zomerverblijf hier?
Voelt trouwens nog niet echt zomers hier, veel nattigheid en ook nog niet echt warm op een enkele dag na.
Hier ook veel naaktslakken, altijd oppassen met lopen... voordat je er erg in hebt sta je er bovenop ;-(
Alvast een goede reis over twee weekjes, hoop dat het dan wat mooier weer is.
Groetjes, Cilia