Montagne Bourbonnaise

Montagne Bourbonnaise
Kom binnen, een kijkje in en om ons huis nemen. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

woensdag 27 maart 2024

Maartse zonsondergang 2024...


Vaak prachtige zonsondergangen...



De lente, alweer een paar dagen aan de gang. Helaas vandaag niet veel van te merken, maar al verscheidene aangename dagen achter de rug dus geen klagen.

Vorige week met onze Mila naar een oogspecialist in Clermont Ferrand geweest. Daar zijn haar ogen weer uitgebreid onderzocht. Nieuwe druppels mee en nu afwachten of het aan gaat slaan. Wel goede hoop op een positief resultaat.
Uiteraard was ons opdondertje Muriele ook mee, voor haar dikke pret daar in de wachtkamer... allemaal honden. Het liefst was ze eventjes naar alle honden toegegaan, volgens mij dacht ze dat het een speelplaats was. Toch heeft ze wel een onderdanigheidsplasje gedaan toen er een hele grote hond bij haar kwam snuffelen, maar al snel vond ze dat ook geweldig.
Mila daarentegen is een stuk terughoudener, altijd eerst even de kat uit de boom kijken.

Langzaam zie je hier de tuin weer voller worden, beginnen steeds wat meer bloemen te bloeien, sommige fruitboompjes staan al in volle bloei en sommige bomen krijgen alweer blad... een fijne tijd het voorjaar.
Wel een tijd dat we veel buiten in de tuin aan het werk zijn. De moestuinen weer startklaar maken, ondertussen zitten de aardappelen er al in, wortels volgen een dezer dagen. Tevens weer overal potten met zaad staan (bloemen en groenten) en veel, heel veel, onkruid plukken van plekken waar we het liever niet hebben (dat groeit ook als een tierelier).
Ook alweer heel veel hout voor het komende jaar klaar liggen om gekloofd en gestapeld te worden, wat we trouwens pas gaan doen als de tuin er weer wat redelijk bij ligt.
Eigenlijk komen we in deze tijd altijd tijd tekort.
Tussen de bedrijvigheid vergeten we, natuurlijk zou ik haast zeggen, ook niet om te genieten. Genieten van leuke uitstapjes, leuke wandelingen, lekker eten, etc. etc. 


Op het weiland, witte bloesem


...en rose bloesem van de fruitbomen.


De hagedissen komen ook alweer regelmatig tevoorschijn.


Zo ook de krekels.
Deze hebben overal kleine holletjes waar ze gelijk inschieten zodra ze je in de gaten hebben.


Bosmieren, zeer ijverige beestjes.
Prachtig om ze bezig te zien.


Twee koetjes op de weg.

Dat is iets wat we hier wel veel vaker meemaken. Zo maar ergens wat verdwaalde koeien of kalfjes op de weg. Bovenstaande tweetal maakten samen even een boswandeling, er was in de buurt geen weiland te bekennen.


Bizons (Monts de la Madeleine)...


Soms gaan we even kijken, niet ver bij ons vandaan, of we de bizons zien. Vaak dikke pech lopen ze net daar waar je ze niet kunt zien. Afgelopen zondag waren ze wel in grote getale aanwezig. Mooie grote beesten om te zien en ze stonden redelijk dichtbij, maar... helaas geen fotocamera bij ons. Alleen ons mobieltje.


Zo jammer, want met onze fotocamera hadden we mooie scherpe foto's kunnen maken.
Maar helaas moeten we het met deze doen ;-)


Blijft mooi zo'n kasteelruïne op een bergtop.
(tijdens een toertje hier niet ver vandaan)


Wandeling tijdens een mooie zonsondergang.


Met uitzicht op de Puy de Dôme...


Tot slot nog eventjes voor de leuk een klein filmpje. Als Muriele er achter komt dat ik wat verder gelopen ben komt ze meestal keihard achter mij aan ;-)

 

13 opmerkingen:

Anoniem zei

Leuk verhaal weer!

Hent zei

Ha Cillia,
Heerlijk, lente. Ik ben aan het verzamelen, inpakken voor opnieuw enkele maanden Frankrijk. Morgenochtend, eerste paasdag, lekker weinig vrachtverkeer rijd ik. Heel veel zin in de lente daar.
Hent

Hent zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
Cilia zei

Hoi Hent, lente vind ik altijd een erg mooie periode.
Dus je staat al in de startblokken om een paar maanden naar Frankrijk te gaan. Zondag is vaak een mooie reisdag. Alvast een hele goede reis en wie weet tot…
Groetjes, Cilia

Anoniem zei

Wat is het alweer heerlijk bij jullie! Zie je al wat resultaat bij de oogjesvan Mila? Veel liefs van ons xxx

Cilia zei


Hoi Yvonne, ik heb je even een mailtje gestuurd.
Lieve groetjes,
Cilia

Anoniem zei

Heb je hem wel gestuurd naar zwartvon@gmail.com

Cilia zei

Geen idee 🥺, nu volgens mij wel.

Anoniem zei

Hoi, hoe is het nu? Ik wilde volgende week komen, maar ik zie dat er elke dag regen wordt verwacht. Snert weer, net als in Nederland. Dus nu kom ik waarschijnlijk met Pinksteren. Het zal toch wel een keer uitgeregend zijn … Tot in mei, Annelies (ta voisine)

Cilia zei

Hoi Annelies,

Hier alles prima.
Het weer is de afgelopen tijd hier knudde, koud en regelmatig een drupje. Dikke week geleden kortebroekenweer nu weer de winterjas aan.
Je toekomstige nieuwe buurtgenote heeft hier al vier paarden staan, op het weiland van Colette, we hebben haar al even gesproken.

Groetjes en tot later,
Cilia

Annelies zei

Hoi Cilia,
Staan die paarden op het land aangrenzend aan die grote schuur? Dat hoort voor een groot deel bij haar huis. Op kaarten kan je nog zien dat er vroeger een weg overheen liep, in het begin wilde m’n Tomtom me daar nog overheen sturen. Die weg is nog steeds van de gemeente en de erfgrens. Colette en Claude Bergeat hebben alle hekken verwijderd en zich illegaal die weg « toegeëigend » toen ze er er ezels op gingen houden. In principe mag Colette niemand verbieden over de oude weg te lopen, al doet ze dat wel. Het weiland direct achter her huis van Colette is van Yvette en Patrick Thevenet. Colette bezit wel weer een terrein aan de weg die tussen onze huizen loopt, het deel waar die grote eiken langs staan, maar volgens mij heeft ze dat verhuurd. Zelf heeft ze nog het petieterige stukje met die blauwe regen, maar daar passen geen 4 paarden op. Het diepliggende terrein met die grote braamstruik tussen dat terreintje en de tuin van Christian is eigendom van een boer in Chaudagne.

Cilia zei

Hoi Annelies, de paarden staan hier op een weiland vlakbij ons (bij het kruis). Bruna had er altijd koeien staan. Die weilanden zijn van Colette, wist ik ook niet… althans dat vertelde je toekomstige buurtgenoot.

Cilia zei

Bruno bedoel ik😏