Montagne Bourbonnaise

Montagne Bourbonnaise
Kom binnen, een kijkje in en om ons huis nemen. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

woensdag 13 maart 2024

Even schrikken...


Zat ik me daar gisteravond alleen nog eventjes te genieten, lekker warm voor de houtkachel, Henk de honden en de katten allemaal boven dus heerlijk stil. Dat zijn doorgaans echt even mijn momentjes als nachtkrabber.
Wordt de stilte plots verbroken door veel kabaal bij het keukenraam.
Kijk ik naar het keukenraam... kijken plots twee grote ogen vanuit het donker terug.


Foto is niet scherp, omdat ik moest inzoomen met mijn mobieltje. Toen ik me bewoog, om wat dichter bij het raam te gaan staan vloog de uil (bosuil) weg.
 
Voor ons keukenraam hebben wij vetbollen en netjes met zonnebloempitten en pinda's hangen. Overdag een komen en gaan van vele vogels, zoals koolmezen, pimpelmezen, zwartkopjes, roodborstjes en spechten.
Zat er gisteravond laat plots een uil bij een pindanetje. Vond het een beetje vreemd, een uil die pinda's eet, of zonnebloempitten.
Vandaag, toen ik er een nieuw pindanetje op wilde hangen, zag ik plots iets in het oude netje zitten... een dood muisje.




8 opmerkingen:

Hent zei

Je schrikt je helemaal lam. Vooral in die stilte. He was dan ws die muis in het netje wat de uil trok. Had je nou de tegenwoordigheid om een foto te maken of heb je dat gefotoshopt?

Cilia zei

Hoi Hent, de uil zat er wel even en ik had hier wel een mobieltje liggen. Verscheidene foto’s gemaakt. Maar het was vrij donker, zodoende probeerde ik wat dichterbij te komen… toen vloog de uil helaas weg. Dus gewoon een ECHTE foto.

Anoniem zei

Wat een geweldige belevenis met die uil! Heerlijk rondom natuur, wij zijn er ook.nog altijd zo blij mee vooral als je weer even terug in obervol NL bent, dan waardeer je het nog meer! Xxx yvonne

Cilia zei


Ha Yvonne, leuk hè die uil voor het raam. We horen ze trouwens hier momenteel bijna iedere avond.
Moet trouwens zeggen dat wij dat 'overvol' in Nederland niet zo ervaren. Wij zijn Nederland ook nooit zat geweest, vind het nog altijd een erg fijn land.
Daar bij ons in Wedde is het overigens best redelijk rustig wonen. Dat is voor ons ook niet de reden geweest om een huis in Frankrijk te kopen. Voor ons zijn het voornamelijk de bergen en uiteraard de natuur. Komt bij dat de huizen hier in Frankrijk ook flink goedkoper waren alsdat ze in Nederland, op zo'n vrije plek middenin de natuur, zijn. Wel mis ik hier soms de gezelligheid van Nederland, onze dierbare vrienden (en familie), het even bij elkaar langs wippen en de vele kletspraatjes.
Elk voordeel heeft zijn nadeel ;-)

Heel veel liefs daar in Limburg,
Cilia

Cilia zei


Ha Yvonne, nog even wat vergeten.

Daar bij ons in Wedde hadden we trouwens ook jaren uilen voor ons keukenraam zitten, ransuilen.

Doehoeg...

Anoniem zei

O ja zeker heeft NL ook voordelen . . . AH bijvoorbeeld haha. Ah zonder dollen, het is ook fijn iedereen weer even te zien, hoewel nu bij ons de rem er 100%op staat. Veel te bang anderen lastig te vallen. Ook in Lottum heerlijk rustig, ik bedoel met overvol ook de randstad waar wij nogal eens moeten zijn. Ik ben heel benieuwd of arts nog iets in zijn trucendoosje heeft voor Mila! Met het rozenkind kunnen we onze handjes dichtknijpen en realiseren wij ons heel goed! Ze ziet er nog prachtig uit, niet magerder geworden en is nog blij met elke dag! Nu al de hele dag met ons buiten, 17 graden, regelmatig zon en een wolk! Alleen al dat buitenzitten doet ons goed na 4 maanden sneeuw! Doei lusssss

Anoniem zei

Kkkkkkkusss

Cilia zei

Oh ja , wat we hier ook missen zijn de frituurhapjes, hier erg weinig keus🤪
Zo nu weer in de tuin bezig, liefs van mij.