Montagne Bourbonnaise

Montagne Bourbonnaise
Kom binnen, een kijkje in en om ons huis nemen. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

donderdag 23 maart 2023

Koekoek...

 
Het is goed te merken dat de lente begonnen is... de koekoek liet zich gisteren weer voor het eerst horen.
Dacht ik eerst nog : ha, wat fijn daar hebben we de koekoek. Na een paar uur dacht ik toch eventjes bij mijzelf dat het geluid wel even uit mocht of... op zijn minst wat zachter.
Aangezien we hier de deur de gehele dag open hebben, vanwege het prachtige weer, kon je er niet aan ontkomen... koekoek koekoek koekoek koekoek koekoek etc. etc. Of je nou binnen of buiten was... koekoek koekoek koekoek. De koekoek had er wel even zin in om te laten horen dat hij er weer was.

Nog even over de mieren, bosmieren, wat toch altijd een intrigerend volkje. Ik heb ondertussen al 5 mierennesten op het weiland ontdekt. Kan er bij wijze van spreken wel uren naar kijken, is hier uiteraard verder ook niet veel anders te doen, hahaha... 


Werkoverleg...

Denk dat de mieren op bovenstaande foto even werkoverleg hadden, onvoorstelbaar veel. Later ging ik er even met mijn gewone fotocamera heen, wilde nog wat leuke foto's maken, maar helaas waren ze niet meer in overleg... maar allen druk aan het werk.

Vooruit, nog even een foto van de vele narcissen, ook zoiets waar ik nooit genoeg van krijg... ieder jaar opnieuw. Dagelijks even kijken hoe ze erbij staan, daar ontkom je hier ook niet aan... zodra je je buiten begeeft zie je ze overal.


Blijft toch een klein wondertje...


4 opmerkingen:

Anoniem zei

Hoi Cilia,
Dacht in het begin van je blogpost dat Henk ‘n klokje aan de muur had gehangen zonder dat jij het wist…..haha
Wat een bedrijvig volk die bosmieren,natuurlijke opruimers van schadelijke insecten in het bos.
En de spotters van wilde narcissen hebben jullie stekkie vast nog niet ontdekt anders zou het net zo’n drukte worden al op en in de mierenhoop 😀

Fijn weekeind!!!
Liefs Ger

Cilia zei

Hoi Ger,

Blijft altijd boeiend om naar te kijken zo'n mierenkolonie. Begrijp er ook vaak totaal niets van hoe dat zo allemaal werkt. Toch krijgen ze het met zijn allen voorelkaar om zo'n nest weer in vrij korte tijd helemaal te herstellen. Terwijl je soms in de winter denkt... dat wordt nooit meer wat, omdat er vaak enorme gaten in zitten.

Hahaha, nee zo druk als dat het in de mierenhoop is wordt het hier waarschijnlijk nooit. Toch komen er enkele mensen jaarlijks even kijken naar 'onze' narcissen. Dan stoppen ze even met de auto om te kijken. Ook enkele mensen uit de buurt komen dan soms even langswandelen om het narcissen spektakel te bewonderen.
Ziet er in het echt ook werkelijk prachtig uit.
Jullie ook een fijn weekend en een lieve groet,
Cilia

Anoniem zei

Hoi Cilia, wilde narcissen vind je ook vlak bij Lavoine, in dat langlaufski-gebied. Maar jullie zitten dichterbij, mag ik een paar bollen om bij mij in de dijk te zetten?
Hoe is het met Fidor?
Ik kom a.s. Zondag weer terug, moet ik nog iets voor jullie meenemen, (drop, hagelslag, zaad van Vreeken, https://twitter.com/extranjero99/status/1640746015350243331 ).
Groeten en tor gauw,

Annelies

Cilia zei

Hoi Annelies, het is nu helemaal niet de tijd om wilde narcisbolletjes te poten. Deze moeten eerst weer aansterken nadat ze zijn uitgebloeid.
Tja, met onze Vidor gaat het nog zo'n beetje hetzelfde... helaas wordt dat niet meer beter.
Vriendelijk aangeboden, maar we zijn niets nodig. Een vriend van ons neemt komend weekend wat voor ons mee.
Ik wens je een goede reis en goede tijd in je franse huis toe (en succes met de notaris).
Groetjes,
Cilia