Montagne Bourbonnaise

Montagne Bourbonnaise
Kom binnen, een kijkje in en om ons huis nemen. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

donderdag 16 maart 2023

De verkiezingen e.d...

 
Zo, gisteren weer even onze stem uitgebracht... uiteraard zijn onze stemmen weer naar de Partij voor de Dieren gegaan en... ze hebben weer een beetje gewonnen (mede dankzij ons). Aangezien wij nog in Frankrijk zitten moesten wij onze zoon machtigen. Bedoeling was om naar Nederland te gaan, maar dat hebben we uitgesteld i.v.m. onze Vidor die we zo'n lange reis liever niet meer willen aandoen. Maar dus wel even stemmen, want niet stemmen betekend niet zeuren en eh... zeuren mag ik graag, vooral als het over politieke issue's gaat (ben het bijna nooit eens, hahaha).

Tja...en dan de winnaar van de verkiezingen, we leven in een democratie daar waar een ieder een stem heeft, maar soms, heel soms vraag ik me wel eens af.........
Stemt me tevens altijd een beetje treurig om te vernemen dat er zo weinig mensen om de natuur geven. Gewoon verder gaan met de aarde, waarop we leven, te verkloten. Maar goed, ieder zijn ding...

Genoeg gezever over de politiek hier op de blog al zou ik nog wel uren door kunnen gaan ;-)
 
Hier in Frankrijk leven we heerlijk in onze eigen natuurlijke bubbel, zonder teveel storende elementen van buitenaf. Had uiteraard wel fijn geweest als dat voor een ieder, die dat zou willen, weggelegd was. 

We kunnen alweer goed merken dat het voorjaar in aantocht is. De narcissen staan weer in grote getale te bloeien, werkelijk ieder jaar opnieuw een verrassing. Het vreemde is trouwens dat je ze hier in de nabije omgeving nergens ziet, alleen dus bij ons... toch wel een voorrecht waar we zuinig mee omgaan.


Overal komen ze weer op, de wilde narcissen.


Hommels maken er alweer gretig gebruik van.

Wel betekend dat voor ons dat we maar amper door de tuin kunnen lopen zonder bovenop de narcissen te staan, want ze groeien daadwerkelijk overal. 


Overal ook weer het mooie paars van de vele longkruidjes.


En de bosmieren zijn weer massaal wakker.


We hebben verscheidene mierennesten op ons weiland, deze moeten weer gerestaureerd worden. Altijd een mooi gezicht die bedrijvigheid van de mieren. Schijnt dat het dan een gezond terrein is.


Tevens alweer verscheidene vlinders en...
lieveheersbeestjes.


Verder zo'n beetje dagelijks reeën op het weiland.


Bijna dagelijks foto's en prachtige filmpjes op onze wildcamera.
Vooral de filmpjes zijn telkens erg mooi om te zien.

Omdat lopen met ons allen er momenteel niet in zit, pakken we vaker de auto om even wat in de nabije omgeving te tuffen. Dat geeft vaak een prettig vakantiegevoel. Veel, heel veel, natuur en erg leuke dorpjes om eventjes doorheen te rijden.


Saint Germain-Laval
Een leuk dorp waar we regelmatig komen, daar zit onze dierenarts.


De wilgen...


Dit jaar worden de wilgen niet gesnoeid.

Tot slot...


Nog even een paar leuke oude beuken.


Wonderbaarlijk dat zo'n boom het nog doet.
Toch zit bovenstaande boom (een behoorlijke grote boom) jaarlijks nog vol in blad.


4 opmerkingen:

von zei

Hi Cilia, ook wij hebben gestemd, fijn dat het mogelijk is geworden, ook als je geëmigreerd bent.
Zijn jullie eigenlijk officieel Frans ingezetenen, of nog in NL ingeschreven?
Ach die Vidortje, fijn dat het mooi weer is bij jullie en hij nog naar buiten kan!
Bij ons is het ook heel mooi weer, het is maar net hoe je het ervaart haha
Als de zon schijnt kunnen we zeker buoten zitten, maar gisteren 12cm sneeuw!
Prachtig die voorjaarsseintjes bij jullie, hier totaal niet hoor!
Liefs en groetjes vanuit Zweden!

Cilia zei

Hoi Yvonne,

Wij hebben nog altijd een huis en werk in Nederland. Eigenlijk wilden we die kant ook weer even op, maar vanwege Vidor hebben we dat wat uitgesteld.

We nemen onze Vidor regelmatig met ons mee naar buiten, ja... dan is het wel zo prettig als het mooi weer is. Aangezien hij zijn achterhand niet meer gebruiken kan nemen we hem zoveel mogelijk overal mee heen (in de kruiwagen), ziet hij ook nog wat en zo aan hem te zien vindt hij dat wel leuk.

Zag dat daar bij jullie nog steeds veel sneeuw ligt. Tjemig Yvonne, ik moet er niet aan denken. 1 Dag in het jaar wat sneeuw vind ik meer dan voldoende. Denk dat ik er erg somber van zou worden als hier van die koude lange winters zouden waren... dan gingen we nog wat verder naar het zuiden. Komt bij dat wij beiden erg graag buiten in de tuin bezig zijn, dat gaat niet met veel sneeuw ;-)

Gelukkig zoveel mensen zoveel wensen, anders zaten we met zijn allen op het zelfde plekje, hahah.

Fijne zondag en veel liefs,
Cilia

P.s. komende week veel sterkte met Laura.

Anoniem zei

Hallo Cilia,
Kijk liever naar jou mooie foto’s met ontluikende voorjaar dan me te ergeren aan politiek geleuter.
Dat jullie als echte dierenvrienden zo goed voor zieke Vidor zorgen dat is in mijn ogen pas het echte werk.Hier gelukkig na veel donkere dagen met regen weer wat meer zon en hogere temperatuur wat voor mij lekker aanvoelt achter glas.Ik pas niet in onze kruiwagen…..😀
Maar ben me wel in rolstoel aan het verdiepen
zodat ik wat meer naar buiten kan.
Weet niet waarom ik bij de een wel kan reageren en bij de ander niet helaas.Er gingen naar jou al verschillende reacties verloren bij verzenden.

Lieve groeten en geniet van het buiten zijn!!!
Ger

Cilia zei

Hoi Ger,

Fijn dat je even weer langs kwam op mijn blog. Hoop dat je ziekenhuisopname in januari wat positiefs gebracht heeft.

Hahaha, zie het in gedachten helemaal voor me : jij in de kruiwagen en Harry erachter aan, zo samen door het dorp heen. Raad je wel aan een zacht matrasje onderin te leggen ;-)
Gekheid natuurlijk, maar toch... een rolstoel zou zo gek nog niet zijn, kun je weer fijn wat meer naar buiten.

Hier ook volop lente, we waren vanmiddag even in Vichy, daar was het 22 graden. Wel jammer dat we daar niet eventjes rond konden lopen i.v.m. Vidor (nemen altijd de honden mee als we wat langer weggaan)... maar is even niet anders.

Wens je heel veel goeds en liefs,
Groetjes,
Cilia