Montagne Bourbonnaise

Montagne Bourbonnaise
Kom binnen, een kijkje in en om ons huis nemen. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

dinsdag 29 maart 2022

Vorst op komst ?

 
Voorjaarskransje...



Vorst op komst? Het zal toch niet, toch is dat helaas de voorspelling.
Vorig jaar ook vrij late vorst, bijna alle bloei van de fruitbomen was kapot gevroren. Ook onze prachtige grote wilde kersenbomen hadden veel schade van de late vorst, evenals de hortensia's en verscheidene andere bomen, struiken en bloemen. Geen fruit, geen walnoten, ook geen wilde kersen voor de vogels en geen besjes aan de hulst.
Gelukkig maakten de vlieren en de bramen weer veel goed, we hebben nog vele potten zelfgemaakte jam staan.

Afgelopen week waren we ook wel verwend met prachtig mooi weer, moet zeggen dat het erg snel went... heerlijk overdag de deuren open, in t-shirt buiten aan het werk en koffie drinken buiten in het warme zonnetje. Af en toe gaf de thermometer 20 graden aan.
Klein nadeeltje was wel dat we bijna uit ons bed dreven met onze dubbeldikke dekbedden ;-)


Voor de gezelligheid even een voorjaarskransje gemaakt. Zo af en toe vervang ik de narcissen voor verse omdat deze maar vrij kort goed blijven. Al moet ik zeggen dat het ook best wel leuk lijkt als de narcissen opdrogen, dan worden het kleine gele bolletjes in het groene mos.


Vidor staat er altijd op de neus bij...

Op meerdere plekken, op het weiland, kleine stukjes grond schoongemaakt waar ik vervolgens wat bloemzaad in gezaaid heb, zoals korenbloemen, klaproosjes, goudsbloemen e.d. Ziet er zomers meestal erg vrolijk uit al die kleuren. Dan ziet het gras er ook weer groener uit. Dat het op sommige plekken er momenteel nog behoorlijk geel uit ziet komt omdat we het net gemaaid hebben en vele bulten verwijderd.


Een lieveheersbeestje op de perzikboom, die op het punt staat om prachtig roze te gaan bloeien.


De eerste bloeiende boom is onze pruim.
Zou zo mooi zijn als er daadwerkelijk eens pruimen aan zouden komen.
(tot nu toe nog nooit pruimen)


De drakenpot weer gevuld met zaad, afwachten of het wat gaat worden.
Vorig jaar had ik er oost indische kers in, was helaas geen succes. Voorgaande jaren deed de oost indische kers het altijd heel uitbundig, vorig jaar bijna helemaal niet op enkele kleine bloemetjes na.


Henk is momenteel met het dak van de toekomstige schuur bezig.
We hebben nog nooit eerder een schuur gebouwd, dus zo af en toe komen we wel eens wat denkfoutjes tegen. Moeten we soms iets aanpassen of zelfs herstellen. Al met al gaat het niet erg snel, maar stapje voor stapje komen we er wel


Uitzicht vanuit de schuur.

Er komen wel enkele ramen in, maar verder wordt de schuur dicht, dus dan is er helaas minder uitzicht.
Hè bah, eigenlijk had ik er best veel glas in willen hebben om er vervolgens een mooi atelier van te maken in plaats van een schuur. Maar NEE, het gaat een schuurtje worden.

Morgen waarschijnlijk nog een warme dag en dan maar afwachten of het kouder gaat worden.


Zou zo jammer zijn voor de mooie roze bloemetjes...

Wel heerlijk dat de zomertijd weer is ingegaan, we waren er hier gelijk aan gewent. Zelfs de honden, die krijgen normaal altijd tegen acht uur 's avonds hun laatste avondmaal. Zou je denken dat het nu best om negen uur zou kunnen, maar nee hoor... vooral onze Vidor, die kan klok kijken (denken wij), hij stond om acht uur al te trappelen vol ongeduld... je zag hem denken ETEN.

2 opmerkingen:

Lacouronne zei

Hoi, hoe is het? Begint er al aardig op te lijken de schuur en jullie kennnende wordt het een prachtig bouwwerk. Hopelijk is het hout nog een beetje te betalen anders mag je van mij wel oude ramen hebben ;-). Mijn blog is ook weer een beetje actueel gemaakt en ik ben van plan om het weer te gaan bijhouden als de techniek mij niet in de steek laat . Allen de groetjes uit Coevorden

Cilia zei

Hoi Michel,

Hier bij ons gaat alles zijn gangetje.
Het hout is hier wel behoorlijk duurder geworden, nu 400 euro per kuub. Voor corona betaalden we 250 euro bij de houtzagerij.

Voor de schuur maken we zelf kozijnen, maar wie weet kunnen we in de toekomst nog wel wat oude kozijnen en ramen gebruiken. Lijkt me namelijk erg leuk om een keer een plantenkas te maken. Maar goed, eerst de schuur af zien te krijgen ;-)

We hebben al even gekeken op je blog, zag er leuk uit... vooral die deuren. Ook die plantenbak is grappig, leuk idee hoor.

Vriendelijke groetjes van ons beiden,
Henk en Cilia