Montagne Bourbonnaise

Montagne Bourbonnaise
Kom binnen, een kijkje in en om ons huis nemen. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

dinsdag 24 augustus 2021

Vakantie 2021... 't zit erop.

 
Het zit er zelfs al lang weer op, onze zomervakantie 2021. We zijn al bijna weer toe aan vakantie ;-)


Altijd heerlijk even een paar weken vakantie, ook al zijn we niet echt weggeweest.
Ook Henk beviel het dusdanig goed dat hij besloten heeft om, in ieder geval, dit jaar vrijdagmiddag vrij te nemen... zodat onze weekenden de komende tijd al om 13.00 uur in gaat.
Eerlijk gezegd hebben we hier bijna dagelijks wel een beetje een vakantiegevoel. Om 15.30 uur zit, door de weeks, het werk erop en hebben we de tijd aan onszelf.


Na het opstaan 's ochtends, regelmatig even met een kop koffie en een bakje kwark in het zonnetje voor ons huis. Daar waar momenteel de vlinderstruiken en de guldenroede in volle bloei staan.


Ook de zonnehoedjes en de springbalsemienen staan momenteel volop te bloeien.
Een vrolijk kleurig geheel.

~~~~~~~~~~~~

Toekomstig schuurtje...


Meten, meten en nog eens meten...


De eerste paal staat.

Doordat we hier in de bergen zitten is bijna niets hier vlak, ook niet daar waar het schuurtje komt. Dus dat wordt flink passen en meten, want het zou wel fijn zijn als de vloer vlak gaat worden ;-)
Eerlijk gezegd hebben we nog nooit eerder een schuurtje of dergelijke gebouwd, dus dat wordt al met al nog even spannend. Hoe we het schuurtje hebben willen weten we ook nog niet precies. We bouwen gewoon stap voor stap en zien wel hoe het er uiteindelijk uit gaat zien. Tussen het bouwen door passen we om de haverklap de tekeningen (die we zelf maken) aan. Plat dak, schuin dak of een dak met meerdere kanten. Maken we er pannetjes op of een groen dak of iets met dakleer. Ook nog geen idee, wat voor ramen, die we overigens ook zelf willen maken, erin gaan komen en wat voor een deur (gaan we ook zelf maken).
Dan nog de kleur, beitsen of verven... nog geen flauw idee.
Al met al wel spannend, gelukkig is het absoluut geen haast klus en hebben we alle tijd.
Ah... en uiteindelijk moet er ook nog stroom heen. Zou wel zo handig zijn.

Ach... en als het er uiteindelijk niet uitziet halen we het er weer weg.

~~~~~~~~~~~~~~~

Verder zijn we de afgelopen week niet veel weggeweest. Even naar een grote rommelmarkt, maar dat is  eigenlijk niets voor ons. We komen bijna altijd met lege handen thuis, zien alleen maar onnodige, nutteloze rommel. Sta er ook vaak verbaasd van wat voor zooi sommige standhouders bij zich hebben en als het al iets is vragen ze er rustig de hoofdprijs voor. Zag een redelijk aardig oud klein kastje, compleet met houtworm... vraag naar de prijs, oeps 300 euro. Zegt de verkoper dat het een oud kastje was... nou dat was wel te zien ook. Dan heb ik het alweer helemaal gehad.
Ach wat, het was wel gezellig en daar gaat het uiteindelijk ook om.

~~~~~~~~~~~~~~~~

Zo af en toe even wat rondgetoerd en verder uiteraard veel in de tuin bezig geweest. De tuin, tja... daar genieten we over het algemeen het meeste van. Vaak vele uren erin bezig of gewoon wat rondlopen en genieten van alles om ons heen.
Voor vele mensen is het gewoon een terrein (weiland) met wat bloemetjes en bijtjes... meer is het eigenlijk ook niet en toch... raken wij er niet op uitgekeken ;-)


De boerenkool begint al wat te groeien...


Zo her en der nog wat klaprozen.
Hoe die blauwe bloemetjes heten weet ik niet, maar ze ruiken heerlijk.


Op vele plekken staan momenteel goudsbloemen te bloeien.
Vaak zetten we ze ook tussen de aardappelen, zodat de veldjes nog leuk eruit zien als de aardappelen eruit zijn.


Sommige zonnebloemen zijn al op hun retour, maar her en der staan er nog wat te bloeien.
Grote, hele grote en kleine... vaak hebben we meerdere soorten.


Korenbloemen in vele tinten...


Voor het eerst dit jaar aubergines.
Nou ja... nog wel erg klein. Maar het ziet er wel heel echt uit ;-)


Dit jaar weer verscheidene paprika's.
Nog een beetje zon, zodat ze mooi rood kunnen worden.


De hele vele springbalsemienen, stokrozen en vele andere bloemen.
In het echt ziet het er wat kleurrijker uit.


Tot slot even een foto van de sierkalebassen. Deze had ik pas laat gepoot, ook op een veldje tussen de aardappelen. We hadden weinig hoop dat het wat zou worden, maar ondertussen zijn het ENORME planten met heel veel sierkalebasjes. Zijn uiteraard niet om te eten, maar gewoon voor de leuk. Ze blijven vaak erg lang goed.
Helaas gaat niet altijd alles zo goed. Dit jaar zijn helaas de meloenen, turkse kalebassen, peultjes en wat andere dingen mislukt. De peultjes deden het eerst heel erg goed, helaas zijn ze opgegeten door ??? We zagen wel pootafdrukken van reeën, dus of dat de boosdoeners zijn, geen idee. Wel zeker is, dat we dit jaar geen peultjes hebben.

Trouwens vandaag voor het eerst wortels uit eigen tuin gegeten. Smaakten heerlijk kan ik zeggen... even koken met wat suiker en zout, afgieten, vervolgens beetje boter in de pan, suiker en kaneel erbij. Samen met nieuwe gebakken aardappelen uit eigen tuin... Smullen.

Ah... haast vergeten. Vorige week hadden we even een opruimdag... dat houdt in : oud papier, lege flessen, plastiek e.d. naar de containers brengen. Zo ook oude olie e.d. Zat er een fles oude frituurolie bij waarvan de dop helemaal afgebeten was, bleek dat er muizen bijgezeten hadden, er dreven nog twee muizen in die het niet overleefd hadden, bah... ZIELIG.

2 opmerkingen:

Ger zei

Hoi Cilia,

Kan me voorstellen dat jullie alle dagen genieten van alles wat daar bij jullie groeit en bloeit,het ziet er ook kleurrijk uit.
De blauwe bloemen op foto worden er niet scherper door wanneer ik vergroot, maar kan me indenken dat het Phacelia tanacetifolia(drachtplant en groenbemester) is,zie je vaker in zakjes veldbloemen zaaigoed.
Het wordt ook wel bijenbrood, bijenvoer of bijenvriend genoemd.
Om de heerlijke lavendelachtige geur ook gebruikt in parfumindustrie.
Jaren geleden kwamen we onderweg velden vol tegen met deze bloemen,ik maakte er toen een blogpost van.
Mijn vader zei vroeger; met passen en meten wordt de meeste tijd versleten.....,maar wanneer je alle tijd van de wereld hebt om een schuurtje te bouwen en geen haast is passen en meten in het zonnetje geen straf.

Haha.......kan je nagaan wanneer de prijzen op de rommelmarkt al zó hoog zijn wat men durft te vragen in antiek of brocante winkel in Frankrijk.

Veel fijne geniet momenten gewenst en lieve groet,
Ger

Cilia zei

Hoi Ger.

JA... dat is hem, de Phacelia... een groenbemester. Ik had hem ook wel al vaker gezien, maar wist de naam niet. Soms strooi ik wel eens zo'n zakje veldbloemen ergens neer. Vaak komt er weinig van op, maar deze lekker ruikende bloem dus waarschijnlijk wel.

Haha, je vader was een wijs man. Gelijk had hij, want er gaat vaak veel tijd verloren met passen en meten.
In dit geval, met ons toekomstig schuurtje, vinden wij dat niet erg. Hebben ons hier vele jaren gered zonder en kunnen ook wel zonder in de toekomst. Vinden het gewoon een leuke uitdaging om er een leuk hokje te bouwen en natuurlijk zou het fijn zijn als we er later ook nog wat aan hebben zoals extra bergruimte, voor rommeltjes van de rommelmarkt ;-)

Henk is bezig met paadjes maaien, dus ga ik zo dadelijk er met de grashark achteraan.

Lieve groetjes vanuit halfbewolkt Le Pre Bonnet,
Cilia