Montagne Bourbonnaise

Montagne Bourbonnaise
Kom binnen, een kijkje in en om ons huis nemen. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

zondag 31 maart 2019

Even bijkletsen...


Hier alles oké...
Ik kreeg al een enkel ongerust mailtje (erg lief hoor), maar het gaat hier dus PRIMA.

Afgelopen week waren we hier en de week daarvoor een weekje, met zijn allen, naar Nederland.
We hadden twee weken gewild, maar vanwege het gedoe met de auto is het maar een week geworden.

In Nederland de nodige visites afgelegd, veel in de tuin bezig geweest om hem weer wat toonbaar te maken, naar de bibliotheek voor wat nieuwe leesvoer, tandartsbezoekje... een ontstoken kies eruit ;-( , auto keuring... helaas afgekeurd, moet heel wat aan gebeuren (gaat weer een dure worden) en verder vele andere dingen gedaan in dat weekje, uiteraard ook werken ;-)

Vorige week zondag weer terug hier in Le Pre Bonnet.
Altijd even fijn om in Nederland te zijn, maar nog fijner om hier weer te zijn.

Weer bloedprikken, zag er allemaal redelijk goed uit. Voel me overigens ook goed, alleen wat kleine rot bijwerkingen van de prednison. Voornamelijk op de spieren en wat botontkalking (daar zoek ik nog een natuurlijk alternatief voor, ben niet van plan om daar medicijnen, zoals bisfosfonaten, voor te nemen). Tot nu toe gelukkig nog geen grammetje aangekomen, 60 kilo op de schaal... netjes toch ;-)

De auto gaat hier, in Vichy, gemaakt worden voor de keuring... zodat Henk, als hij in Nederland is, de auto opnieuw kan laten keuren.
Afgelopen week zijn we 3 keer naar Vichy geweest om een geschikte (lees goedkope) garage te vinden. Een dure ingreep blijft het, maar er zit toch een paar honderd euro verschil in bij sommige garages... daar kunnen we dan weer lekker wat anders voor doen ;-)

Verder de gehele week, zo'n beetje, in de tuin bezig geweest.
Prachtig weer, deur open en de houtkachel aan... hoe mooi kun je het hebben. Op blote armen buiten, nog net geen korte broek aan, wat wel zou kunnen qua (leuk scrabble woordje) temperatuur.


Buiten koffie drinken...


Genieten van de vele narcissen (die nog steeds in volle bloei staan).


Henk zijn tuintje in de verte, die klaar is om verbouwd te worden.


Alweer heel veel gezaaid...
Ook binnen staat het alweer vol met zaaispul.

Nu, op dit moment, is Henk aan het aardappelen poten. Zelf vertrek ik ook weer naar buiten, VEEL TE mooi weer om binnen te zitten ;-)
Fijne voortzetting van deze stralende zondag en wie weet tot de volgende blog.


Nog eentje van de narcissen...

P.s. Ik heb vorige week een prachtig fototoestel van mijn zoon gekregen. Helaas werkt nu mijn mooie zoomlens niet goed meer, grrr....

6 opmerkingen:

Walter zei

Tja, zo had ik een camera van mijn broer gekregen...het is vaak erg wennen, maar de foto's zijn goed, ook die van jou! Fijn dat je/jullie er weer zijn...

Cilia zei

Hoi Walter, het fototoestel heeft veel weg van mijn oude, een opvolger. Dus dat wennen valt op zich wel mee.
Alleen, ik heb een mooie zoomlens (past ook op mijn nieuwere camera) die helaas niet meer doet wat ie doen moet. Moet of gemaakt worden of vervangen, maar is helaas behoorlijk prijzig.
Gelukkig heb ik nog wel een kleine zoomlens (18-55).
Lieve groetjes, Cilia

von zei

Hè Cilia ben ik weer te laat . . . had nog willen reageren op dat schattige parfumflesje, jeetje wat een mazzeltje! Nou inderdaad, zou mij ook niet gaan om het luchtje maar wel om het flesje en dan nog speciaal, hoe komt zoiets in je tuin en van wie was het? Oef balen een kapotte auto, auto's zijn erg handig maar ze moeten het wel zonder al teveel moeite (lees geld), doen natuurlijk! liefs van mij

Cilia zei

Hoi Yvonne,

Hier bij ons huis vinden we met grote regelmaat wat in de tuin. Meestal glas, ook vaak kapot serviesgoed, wijnflessen, zelfs al eens oude pannen. Maar tot nu toe nog nooit echt HELE oude dingen.
Tja, altijd erg vervelend als er wat met de auto is en vaak ook een duur grapje.
De auto rijd wel gewoon (gelukkig), maar tijdens de keuring hebben ze toch nog even wat dingen gevonden. Dus afgekeurd en moeten die punten, die ze gevonden hebben, gemaakt worden.
Al met al dusdanig duur, dat we ons afvroegen of de auto dat nog wel waard is. Eerlijk gezegd niet, maar je weet bij een ander tweede handsje ook niet hoe de auto is, zodoende laten wij hem repareren.
Kopen nooit een nieuwe auto, dat is aan ons niet besteed. Binnen een half jaar is de auto al uitgeleefd (honden hè ;-)).

Lieve groetjes, Cilia

von zei

haha groot gelijk hoor! Wij kopen ook nooit iets echt nieuws hoor, zelfs mijn banken in de kamer komen van MP, nouuu ja wel een echte Rolf Benz bank hoor hihihih lachen toch! Ook hier alles ivm de honden! Zonde om nieuw te kopen en vooral op dit moment kopen mensen kennelijk makkelijk nieuwe spullen terwijl het oude, zeker voor ons, nog helemaal ok is!doeiii liefs van mij Jeetje zeg, wat ben jij slank zeg met je 60 kilootjes!

Anoniem zei

Bij ons ook alles bijna tweede, derde of meer hands ;-) Maar... in Nederland hebben wij ooit een nieuwe, super mooie, dure, leren, Amerikaanse leefbank gekocht, gesigneerd en al. Was een rib uit ons lijf... hadden we een leuke auto voor kunnen kopen ;-)
Zelf zit ik zelden op een bank, maar de honden vinden hem geweldig.
Ook hier is de bank voornamelijk voor de honden. Speciaal voor hen, tweede-hands, aangeschaft.
Trouwens, vaak heb je veel meer en een veel leukere keus bij tweede hands spullen. En... niet geheel onbelangrijk, het geeft ook vaak veel voldoening als je voor een habbekrats wat leuks weet te scoren.

Nou, nou... zo slank ben ik nou ook weer niet, heb heus wel een zwembandje (ben niet zo goed in zwemmen, vandaar). Ben ook maar klein, zo'n 1.65 m.
Moet wel zeggen dat ik vorig jaar, toen ik hoorde dat ik aan de prednison moest, wat minder/anders ben gaan eten. Had geen zin om te groeien, zodoende wat kilo's eraf.
Ik hoorde van iemand, dat zij 30 kilo aangekomen was van de prednison. Tjemig... dat was voor mij wel een aanleiding om er wat aan te doen. Sowieso altijd al een licht complex gehad wat mijn uiterlijk betreft, dus dat wilde ik er niet graag bij hebben.

Toedeloe, Cilia