Montagne Bourbonnaise

Montagne Bourbonnaise
Kom binnen, een kijkje in ons huis nemen. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

zaterdag 12 januari 2019

Frankrijk/Nederland, Nederland/Frankrijk...


Op dit moment zitten we even weer in Nederland met ons allen, we zijn ons nu trouwens alweer klaar aan het maken voor vertrek naar Frankrijk.

Tja... zo gaat dat. Heen en weer... Frankrijk/Nederland, Nederland/Frankrijk.

Wat ons gelijk opviel hier in Nederland was : dat het hier veel vroeger donker is. Konden we vorige week in Frankrijk nog tegen zes uur 's avonds met de honden wandelen zonder zaklamp, hier wordt het tegen vijf uur al donker. Denk dat er minstens drie kwartier tot een uur verschil tussen zit.
En de wind, er staat hier doorgaans veel meer wind. Le Pre Bonnet ligt wat in de luwte van het bos, vandaar dat wij daar weinig last van wind hebben, tenzij Henk..... oh nee dat kan ik niet maken op mijn blog.

Verder uiteraard hier veel, maar dan ook echt veel minder buiten bezig. Moet ik toegeven dat het weer ook niet echt uitnodigend was om lekker buiten te zijn.

Honden keurig aangelijnd hier, terwijl ik in Frankrijk de riemen vaak niet eens bij me heb tijdens het lopen. Daar kom ik zelden iemand tegen. Nou is het hier in Westerwolde ook niet echt druk te noemen, ook niet dat je strompelt over de mensen... maar toch allemaal net even anders.
Onze Mila die er even van door was, dacht dat je hier ook gewoon overal kunt lopen, bij allemaal andere mensen door de tuinen heen rennen, over de weg e.d. en luisteren... ho maar, zij vond het veel te mooi, ik aanzienlijk minder ;-(

Natuurlijk zijn er ook wel wat positieve kanten aan het hier zijn. Ons heerlijke huis hier en de sociale contacten. In Frankrijk gaan er soms dagen voorbij dat we geen mens zien of spreken en aangezien ik nogal een kletsmajoor ben praat ik dan maar tegen de bloemetjes en de bijtjes.
En de taal hè, die Fransen spreken zo'n gekke taal. Stom toch dat ze geen 'gewoon' Nederlands kennen ;-)

Morgen nog even heerlijk badderen, paar boodschapjes halen om mee te nemen (o.a. koffiemelkpoeder, mayonaise, kroketten, pindakaas, ontbijtkoek) en daarna weer op naar Frankrijk.

Ah... we hebben de afgelopen dagen nog een mooie oude paneeldeur met glas op de kop getikt, deze moeten we nog helemaal opknappen... maar ik denk dat ie mooi bij onze andere deuren past. Helaas kunnen we hem nog niet meenemen, maar nu weten we wel de exacte maten en kunnen we dus verder met het kozijn e.d.

Fijn weekend vanuit mooi Westerwolde en wie weet tot de volgende blog vanuit Le Pre Bonnet.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

4 opmerkingen:

 1. Ben weer helemaal op de hoogte ;-) Fijn weekend ook!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wij hebben een goed weekend gehad, ik hoop jij ook.
   Lieve groetjes, Cilia

   Verwijderen
 2. Hoi Cilia,

  Naar mijn idee slaat de Nederlands-Franse balans naar het positieve,vrijheid,blijheid over naar de geneugten in Frankrijk;-)
  Wat een geluk dat jullie dan ook het grootste deel van het jaar daar verblijven.
  En die nieuwe oude deur mag hopelijk snel mee naar Frankrijk verhuizen zodat jullie tegen elkaar kunnen roepen "doe die plank in dat gat" wanneer het weer eens kouwelijk tocht.

  Goeie reis en lieve groet!!!

  Ger

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Ger,

   We zitten alweer op ons plekkie in Frankrijk. Een relaxte reis gehad, met fijne pauzes en geen last van de gele vestjes.

   Ben ook zeer blij dat we hier lekker lang kunnen verpozen... werkt goed voor de gezondheid hier in de natuur.
   Hier is altijd van alles te doen (voornamelijk buiten), dus weinig gepieker ;-)

   Kan me er al op verheugen dat de deur deze kant op komt, zou nog wel even duren maar toch... Mijn handen jeuken wel al om met de deur bezig te gaan, deze moet nog opgeknapt worden en vervolgens geverfd.

   Lieve groetjes vanuit Le Pre Bonnet,
   Cilia

   Verwijderen