Montagne Bourbonnaise

Montagne Bourbonnaise
Kom binnen, een kijkje in en om ons huis nemen. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

woensdag 21 november 2018

Gilets jaune...


Nog even...


een laatste blik op onze wilde wingerd.
Denk dat de blaadjes er allemaal af zijn als wij weer terug komen.

Afgelopen weekend zijn we met ons allen, voor een paar daagjes, naar Nederland gegaan.
We hadden al gehoord dat de Fransen wilden demonstreren (gele hesjes), maar ach... eigenwijs als wij zijn dachten we dat het wel mee zou vallen.
Nou... pfff... de eerste kilometers viel het ook wel mee, gewoon totaal niets van te merken.
Maar gelijk na Lapalisse zagen we een grote groep gele hesjes, op een rotonde staan. Het verkeer werd flink tegen gehouden, druppelsgewijs konden we door rijden. De politie stond erbij en keek er naar.
Tussen Lapalisse en Moulins (zo'n 50 kilometer) hadden we in totaal 'maar' 3 keer oponthoud, dat beloofde niet veel goeds.
Om de haverklap stuiterden we op gele hesjes tijdens onze reis. Vaak werden we even opgehouden om vervolgens door te kunnen rijden, maar op enkele plekken hadden ze gewoon simpelweg de gehele weg afgezet (meestal op rotondes en op op- en afritten, waar ze vaak ook wat vuurtjes hadden) zodat wij vele vele kilometers om moesten rijden.
Kan vertellen dat het niet ten goede kwam van ons humeur. Dat schoot een beetje op en neer. Aan de ene kant best begrip voor de demonstranten, ook erg fijn die saamhorigheid die er onder hen was. Maar soms ook de ergernis dat de 'gewone' weggebruikers er de dupe van werden.
Al met al zaten we de ene keer vrolijk naar ze te zwaaien en de andere keer zaten we ze met een toestige blik aan te staren.
Hele vele automobilisten hadden trouwens een geel hesje voor het voorraam liggen, sympathisanten blijkbaar.
Normaal vinden we het altijd jammer als we Frankrijk uit rijden, maar dit keer waren we blij dat we de grens over waren ;-)

Momenteel zitten we dus voor een paar dagen in Nederland, even in de luxe van ons huis hier. Want ja... het leven gaat op zich hier wel wat gemakkelijker. Niets geen gesjouw met houtblokken, alles gelijkvloers, grote ruimtes die aangenaam verwarmd zijn, een warme badkamer waar we heerlijk in het bad dobberen kunnen en zo zijn er nog wel veel meer dingen te bedenken die hier net eventjes wat gemakkelijker zijn.
Je moet er gewoon simpelweg wat voor over hebben om in de 'rimboe'  te wonen ;-)

Had ik al verteld dat onze accu's momenteel erg snel leeg zijn, ze zijn alweer aan vervanging toe. Om de haverklap zaten we de afgelopen tijd plots in het donker, accu's leeg. Kaarsen aan en met zaklantaarn naar de aggregaat om deze aan te zetten, zodat we weer wat stroom hadden. Ach... het had ook wel wat, maar erg blij zijn we er niet mee.
Henk is momenteel overal wat informatie aan het vergaren, want we hebben een sterk vermoedden dat we iets niet helemaal goed doen, aangezien accu's normaal gesproken veel langer mee kunnen als dat ze het bij ons doen. Erg irritant dat we tot nu toe er nog niet achter zijn waar het van komt.

Vorige week zijn we nog veel bezig geweest op ons 'nieuw' stuk grond, daar waren veel zwarte elzen omgevallen. Gossie wat een grappig hout is dat.


Na het kloven werd het heel mooi oranje/rood.

Nog even een paar dagen genieten hier in Nederland, lekker lui met de beentjes omhoog nieuwe energie opdoen zodat we er weer tegen aan kunnen ;-)
En dan maar hopen dat de demonstraties in Frankrijk snel afgelopen zijn, zodat wij weer zonder oponthoud die kant op kunnen.




2 opmerkingen:

Walter zei

Tja, het zal daar zomers een stuk aangenamer zijn
Maar een heerlijke afwisseling toch? @@@

Cilia zei

Hoi Walter,
De zomers zijn er heerlijk, maar ook de rest van het jaar is het er prima toeven.
Ik ben dol op de stilte, maar vind het soms ook prettig om gezellig onder de mensen te zijn... lekker klepperen ;-) Ah... en niet te vergeten even bij de bib langs, mis ik ook wel eens in Frankrijk.
Dus, ja die afwisseling is wel eens fijn. Maar toch over een paar dagen weer lekker naar de stilte... dan maar weer houtblokken sjouwen.
Lieve groetjes, Cilia