Montagne Bourbonnaise

Montagne Bourbonnaise
Kom binnen, een kijkje in en om ons huis nemen. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

dinsdag 26 juni 2018

BETONIE enzo...




Vorige week even met ons allen een weekje naar Nederland geweest, want ja... ook daar moet de tuin zo af en toe wat onderhoud.
Gelukkig was het niet al te warm en redelijk droog, zodat we lekker door konden werken. Wat ook wel nodig was, want alles was behoorlijk gegroeid.
Uiteraard ook even een tandartsbezoekje, twee keer zelfs ;-(  De eerste keer stond in de planning, gewoon een schoonmaakbeurtje... meestal zo'n 4 keer per jaar. Kwam er plots twee dagen later een ontsteking... hup weer naar de tandarts, een ontsmettingsmiddel er op. Pfff, ik kan er haast wel in de kost gaan. Maar goed, gebit weer schoon en ontsteking weer weg.
Verder natuurlijk weer wat bij-gekletst, helaas hadden we te weinig tijd om overal langs te gaan... vaak aten we pas tegen een uur of tien 's avonds, tot die tijd waren we veel in de tuin bezig.

Afgelopen zondag zijn we weer hier (Le Pre Bonnet) naar toe gegaan, mede omdat we vandaag naar de notaris moesten voor de overdracht van het weiland.
Kregen we gisteren (maandag) een mailtje van de notaris, dat het niet door kon gaan omdat de tolk niet kon komen. Moet er weer een nieuwe afspraak gemaakt worden, daar kan, als we pech hebben, zo weer wat maanden over heen gaan. Grrrrrrrrrrrr...... Zo langzamerhand worden we er wel wat toedeledokie van. Je zou maar zo lang moeten wachten met een huis, ondertussen al bijna een jaar bezig. Gelukkig kennen we de eigenaar van het weiland wel en mogen we er gewoon op bezig, maar toch...
We willen er bijvoorbeeld een vlonder maken, maar daar beginnen we niet eerder aan als dat het weiland op onze naam staat. Zo wel wat meer van die dingen.

Genoeg gezeur, over op de wat leukere dingen.


Vrolijke vlaggetjes...
Ondertussen zitten we hier al TIEN jaar en dat moet gevierd worden.


Voor het eerst een KLAPROOS in onze tuin.
Al hele vele malen zaad gezaaid, maar er kwam nooit wat op.


Zo'n heerlijk plekje om 's morgensvroeg, ongewassen en met ongekamde haren, mijn bakje kwark te eten en mijn kop koffie te drinken. Dat voelt bijna als... IEDERE DAG VAKANTIE. Als het regent dan zit ik onder het afdakje ;-)


Een helemaal fout gevalletje... een stom hebbedingetje.
Maar grappig vind ik hem wel.
Hij kan ook wiebelen.
Trouwens het kan ook wel een ZIJ zijn ;-)


In mijn vorige blog noemde ik bovenstaande bloem BRUNEL, maar bij nader inzien denk ik dat het BETONIE is, ook wel koortskruid genoemd.
Het weiland staat er helemaal vol mee...


De grote notenboom op ons 'toekomstig' weiland zit vol met walnoten.
Nu maar hopen dat de overdracht van het weiland rond is voordat de noten rijp zijn, dan kunnen we walnoten uit eigen tuin eten.

Afgelopen twee dagen hier heerlijk korte broekenweer en volgens de voorspellingen zou het ook nog even aanhouden.

ACH JA... het is ook ZOMER hè ;-)




2 opmerkingen:

Walter zei

Ziet er weer prachtig uit, straks ga ik het lezen...Heb trouwens al mijn blogs weer toegankelijk gemaakt :-)

Cilia zei

Hoi Walter, ik zag dat Spijkerbed weer openbaar is... FIJN, ik ga zo dadelijk nog even op je blog rondneuzen :-)