Montagne Bourbonnaise

Montagne Bourbonnaise
Kom binnen, een kijkje in ons huis nemen. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

dinsdag 13 september 2016

Week 16... 2016


Week 15 zit er ondertussen op. Ook die is voorbij gevlogen.

Het gaat hier nog steeds zijn gangetje. Overdag veel buiten, Henk binnen achter zijn bureau, en 's avonds koelt het lekker af en zitten we veelal binnen.
Trouwens valt dik mee hoor met Henk, hij begint 's morgens vaak al tegen zeven uur, tussen de middag samen buiten eten en rond half vier is hij vrij. Woensdags en vrijdags is hij tegen één uur al vrij en uiteraard in de weekenden. Geen reisuren...

Tussen alles door zijn we met het plafond in de schuur bezig, schiet al lekker op.
Verder zijn we buiten bezig met het terras onder ons afdakje, dat moet nog wat afgewerkt worden.


Gat graven voor de dikke natuurstenen, OEPS... een paar gaten in de regenpijp. Stom, stom, stom, want wij wisten wel dat de pijp daar ergens lag, die hebben we zelf daar gemaakt. We zeiden zelfs nog : even oppassen voor de regenpijp. Maar aangezien de grond keihard was moesten we er met een pikhouweel in... en POK dat was de pijp.
Al met al gelijk de pijp gerepareerd, althans een nieuw stuk ertussen gezet die we eerst kopen moesten ;-(


Maar goed, het gat is ondertussen dicht, de pijp gemaakt en er liggen wat stenen in. Het 'muurtje' nog afwerken en alles voegen. Dan vervolgens nog bedenken wat we aan de muurkant doen. Zo blijven we nog wel even wat werk houden.


De sier kalebassen groeien alle kanten op. 's Morgens staan ze volop te bloeien met prachtige grote bloemen, ook komen er al verscheidene mooie vruchten aan.


Ah... en zonder dat we het wisten hebben we er plots een appelboom bij in de tuin. Deze boom staat er al veel langer, maar was ons nog nooit opgevallen totdat ik gisteren plots appeltjes zag hangen. Geen flauw idee wat voor appelboom het is, we kunnen nog niet goed bij de boom komen omdat deze tussen vele andere boompjes en struiken staat en niet te vergeten tussen enorme bramenstruiken. Binnenkort een paadje naar de boom maken en de boom markeren zodat we hem in de winter niet per ongeluk kappen.

Met regelmaat moeten we momenteel nog de waterput vullen vanwege de enorme droogte hier in de Montagne Bourbonnaise.
Voor de komende week is er regen voorspelt, woensdag en donderdag zou er wat gaan vallen. Zou voor de bron wel fijn zijn.

Nu weer verder met week 16, want 15 is ondertussen alweer geschiedenis ;-)


Geen opmerkingen:

Een reactie posten