Montagne Bourbonnaise

Montagne Bourbonnaise
Kom binnen, een kijkje in ons huis nemen. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

zondag 17 juli 2016

Ergens halverwege juli 2016


Even weer een berichtje vanuit Le Pre Bonnet.

De bbq is achter de rug, de kinders zitten in het hok...


Zodoende heb ik even tijd om een blog te plaatsen ;-)

Eerlijk gezegd ben ik totaal geen fan van een hok of een bench voor honden, maar in het geval met onze Mila is het wel een prettige oplossing. Als ze overdag slaapt ligt ze meestal in dit hok, die we in de keuken geplaatst hebben. 's Nachts slaapt ze, naast ons bed, in een zelfgemaakt hok.
In de auto zit ze in een bench en achter ons huis hebben we ons terras afgebakend...


Al moet ik bekennen dat ze daar bijna niet meer in zit, alleen als we wat oefeningen doen (zit, blijf, lig, volg etc. etc.).


Ze vindt het veel fijner om bij ons te zitten/spelen/rennen en zo langzamerhand gaat dat ook steeds wat beter.
We hebben her en der wat touw neer gelegd als afscheiding, waar zij niet in haar uppie over mag gaan en ondertussen begrijpt ze dat al uitstekend... wat natuurlijk niet wil zeggen dat ze nooit stiekem eventjes aan de andere kant van het touw kijkt. Na zo ongeveer 1000 keer haar terug gezet te hebben gaat het momenteel over het algemeen prima ;-)
Als het onze Vidor te dol wordt gaat hij vaak aan de andere kant van het touw liggen, al mag hij ook graag wat dollen. Onze Mila heeft een echt krokodillenbekje die ze graag volop gebruikt, hap hap hap...

Van klussen komt momenteel nog niet erg veel terecht, wel heeft Henk ons een fijn wasrek gemaakt waar we grote dingen op kunnen hangen om te drogen of te luchten...


Een wasrek naar oud model...
Super gemakkelijk voor kleden, dekens, dekbedden, maar ook om even de badmat op te hangen o.d.

In de tuin groeit en bloeit momenteel van alles, regelmatig eten we ruccola en andere sla uit de tuin, de courgettes groeien enorm. Hier wilde ik 'als kool' neer zetten, maar vond dat niet zo gepast omdat bij ons de kolen het absoluut niet goed doen.


Regelmatig een kommetje frambozen...

Verder hebben we hier momenteel de parasol geregeld in de tuin staan...


Niet vanwege bovenstaande leuke wolkjes, maar vanwege de behoorlijke hoge temperaturen momenteel.


De voorspellingen voor de komende dagen zijn bar en boos, 30 + graden tot wel zo'n 35 graden.

Dat wordt zweten geblazen en schaduw plekken opzoeken, zitten en ons zo weinig mogelijk verroeren. Gelukkig heeft Henk de komende week nog vakantie evenals de afgelopen week.
Al moet ik zeggen dat het over het algemeen wel lekker koel in huis blijft en dat het hier bij ons 's avonds vaak flink afkoelt.

Komende vrijdag moeten we weer met Mila naar de dierenkliniek, waar ze tot nu toe uiterst tevreden zijn over haar oog... al is ze er wel blind aan, zoals het er nu naar uitziet kan het oog wel blijven zitten.
Ik hoop toch zo dat onze Mila haar kap dan eindelijk af mag, dus lieve lezer van dit stukje... mocht je een beetje tijd over hebben dan duim maar even mee voor haar. Iedere avond doen we momenteel even haar kapje af, dat vindt ze altijd prachtig... kan ze zichzelf eventjes wat wassen e.d. en kunnen wij de kap schoon maken en haar oortjes behandelen.


WITKAPJE... is haar bijnaam ;-)

Trouwens valt me nu pas op dat haar staartje op de foto's hangt, doorgaans wiebelt die parmantig heen en weer.
4 opmerkingen:

 1. Lieve Cilia, ik vind dat jullie en Mila zich er goed doorheen slaan, want het is niet mis wat jullie hebben mee gemaakt. Het einde van de ellende lijkt wat in zicht en reken er maar op dat ik voor jullie duim en dat 'witkapje' snel 'zonderkapje' gaat worden! Ik proef tussen de regeltjes door dat het langzaam aan weer wat ontspannen gaat worden. En wat is, ondanks alles, Mila enorm gegroeid en ziet er prachtig uit!
  liefs van mij

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Yvonne,

   Ja hoor, met de dag gaat het beter en vinden we steeds meer onze draai samen (de knoop is 'zo goed als'uit mijn buik. Natuurlijk zo af en toe nog wat hobbels, 2 stappen vooruit en 1 stap achteruit ;-)
   Mila was vorige week een dikke 10 kilo, vrijdag opnieuw wegen.
   Trouwens wat wel grappig is, de dierenarts waar we normaal hier in Frankrijk wel eens komen (niet de kliniek) heeft een gewone weegschaal. Hij gaat er zelf op staan, tilt de hond of kat op en voila ;-)
   Heb je het oogje even bekeken? Ziet er nu al veel mooier uit als op de foto die ik je stuurde, het scheelt een beetje en heeft een andere kleur... maar het glimt nu wel weer vrolijk mee.

   Liefs, Cilia

   P.s. Hoop dat Laura er niets aan over gehouden heeft, aan die rottige JR. Kan me voorstellen dat je zo'n beetje uit je vel barstte.

   Verwijderen
 2. Hoi Cilia,

  Fijn dat je kinders even uitbuiken in het hok na de BBQ zodat jij even kon bloggen;-)
  Je hebt het er maar druk mee maar straks wanneer Mila weet wat wel en niet mag pluk je de vruchten van die consequente hondenopvoeding.
  Ja,hier doen we het ook rustig aan met het warme weer en de ventilator gaat straks mee naar boven.
  De framboosjes zullen wel heerlijk zoet zijn met al die zon.
  Hoop dat witkapje snel voorgoed van het kapje verlost gaat worden.
  Fijne vakantie dagen en lieve groet,
  Ger
  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Ger,

   Tja Ger, zou fijn zijn als we de vruchten kunnen plukken in de toekomst. Soms heb ik er best een hard hoofd in ;-)
   Hier is het ook haast ondraaglijk warm, ben ik absoluut geen voorstander van. Gelukkig is het hier in huis nog steeds wel lekker koel en koelt het 's avonds meestal flink af.
   Ik ga proberen om op je blog te komen, om even een kijkje te nemen, maar de laptop is momenteel ERG traag en heeft wat kuren, al dagen. We hebben er achteraan gebeld, volgens zeggen gaan ze het euvel verhelpen. Dus rest ons niets anders dan rustig afwachten. Pfff... een ergernis is het wel.

   Hele lieve groetjes, Cilia

   Verwijderen