Montagne Bourbonnaise

Montagne Bourbonnaise
Kom binnen, een kijkje in ons huis nemen. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

maandag 11 april 2016

Schilderen...


ZOEM, ZOEM, ZOEM...Hier in Nederland is ons huis hoognodig aan een schilderbeurt toe.
Vorig voorjaar waren we er al aan begonnen, met het idee om het in het najaar af te maken.
Daar is al met al niets van terecht gekomen, dus... nu vol goede moed verder.
Henk de vervelende klussen zoals schuren, kitten, opknappen en de ietwat moeilijk bereikbare plekken schilderen en ik... het leukere werk : SCHILDEREN.


Balancerend op de ladder, met kwast en pot verf in de hand, werd ik continu afgeleid door de hele vele bijen en hommels die zich massaal tegoed deden aan de bloeiende katjes van een wilg, die vlakbij de plek stond waar ik aan het schilderen was.
Tevens was het oppassen geblazen om maar niet de duif te storen, die lichtelijk verbolgen op een paar eieren zat te broeden in de klimop aan de muur. Mevrouw, of meneer, duif bleef gelukkig zitten, ondanks dat ik op zeer minieme afstand bezig was... dat worden binnenkort naar alle waarschijnlijkheid jonge duifjes :-)


De hoge ladder moest regelmatig verplaatst worden, waarbij voorzichtigheid geboden was. Niet zo zeer vanwege de ladder zelf, maar vanwege het niet willen pletten van de kleine tere kievietsbloemen die plots tevoorschijn zijn gekomen tussen al het groen.


Ondanks alle afleiding zijn we weer een klein stukje verder gekomen. Nu maar hopen dat het de komende anderhalve week een beetje droog blijft, zodat we nog een stukje kunnen doen voordat we weer naar Frankrijk gaan.

We zijn van plan om zaterdag over een week voor zo'n twee weekjes die kant op te gaan. Daarna nog eventjes terug naar Nederland om eind mei of begin juni voor langere tijd te vertrekken.
We hebben nog geen definitieve plannen, nog geen 'kalender', maar de bedoeling is dat we dan tot ergens in oktober in Frankrijk blijven.


2 opmerkingen:

 1. Hoi Cilia,

  Wel aardig gezelschap van flora en fauna tijdens je schilderwerkzaamheden.
  Veel houtwerk aan jullie huis zo te zien wat veel onderhoud vraagt,maar bij het kleine stukje wat ik zie kan ik wel inschatten in wat voor mooi oud pand jullie wonen.

  Bedankt voor je opbeurende woorden in reactie, kan ze goed gebruiken want ga nog wekelijks naar oogkliniek,dubbele pech met ontsteking én herpesvirus op hoornvlies.

  Lieve groet en werkse,
  Ger

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Ger,

   Leuk hé, die zoemende bijen.
   Ons huis is een oude schoolmeesterswoning uit eind 1800. Een mooi groot karakteristiek pand met ERG veel onderhoud ;-)

   Gossie zeg Ger, kan me voorstellen dat je daar echt niet vrolijker van wordt. Toch, lieve Ger, moet je verder en hoop ik van harte dat het weer goed gaat komen met je ogen. En... dat je naast de ellende nog wel kunt genieten van het voorjaar, je kookkunsten, je gezellig huis en niet te vergeten je fijne familie.

   Heel veel liefs en... hou je kras,
   Cilia

   Verwijderen