Montagne Bourbonnaise

Montagne Bourbonnaise
Kom binnen, een kijkje in ons huis nemen. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

dinsdag 26 april 2016

Dat waren de paaseieren...


Na een overwegend rustige reis zijn we ondertussen geïnstalleerd in ons huisje.

De gehele reis verheugden wij ons al op de paaseieren, die we de vorige keer vergeten waren om op te eten.

Bij thuiskomst zagen we al vrij snel dat we ons te vroeg verheugd hadden, er was namelijk bezoek geweest tijdens onze afwezigheid. Het bezoek heeft zich flink tegoed gedaan aan de chocolade paaseitjes die we vergeten waren... de papiertjes waarin ze verpakt waren hebben ze voor ons achtergelaten. Helaas hebben ze geen enkel eitje voor ons over gelaten. Het grappige, tevens vreemde, geval is... dat bij de schaal met paaseitjes die op een kast stond, wij een vaas hadden staan met takken waarin houten paaseitjes hingen. Schaaltje met paaseieren was dus leeg, maar er ontbreken ook een paar houten paaseitjes.
Ik had graag willen zien wat daarmee gebeurt is... ;-)

Vandaag even een beetje wennen... het stomme is, dat in mijn gedachten de tuin al een grote bloemenzee zou zijn... één en al kleur. Dat viel in eerste instantie een klein beetje tegen.
Bij nader inzien bloeit er al van alles, maar in het grote geheel valt het wat weg.

Zo niet onze prachtige bloeiende kersenboom...


Een vrij grote boom die, evenals voorgaande jaren, in volle bloei staat...


De kersen die eraan komen vinden wij niet lekker, gelukkig zijn er genoeg andere liefhebbers zoals de vogels...


Het gras was in een paar weken tijd behoorlijk gegroeid...


Kruiwagens vol...

Maar als het gras er eenmaal af is, wat zeker wel twee dagen in beslag neemt, dan oogt alles weer een stuk vriendelijker en komen bloemetjes e.d. weer wat meer tot hun recht. Wel maaien we altijd om bloeiende 'onkruidjes' heen... zoals momenteel om de vele mooie paardenbloemen en vergeet mij nietjes. Uiteraard ook om de opkomende margrieten, waar de tuin vol mee staat, longkruid, wilde orchideeën, boterbloemen e.d.


De bremmen staan ook in volle bloei, zo ook ons klein spontaan opgekomen bremmetje bij de nieuwe trap.


De zaailingen hebben de reis redelijk goed doorstaan, twee kratten vol en ook wat andere planten. Binnenkort gaan we ze uitzetten, best wel wat eng... omdat het momenteel nog behoorlijke koud is, ook al scheen hier vandaag de zon wel met regelmaat en was het een droge dag... maar brrr... best frisjes. Bijna net Nederland ;-)


4 opmerkingen:

 1. Hoi Cilia,

  Toch maar eens 'n webcam in Le Pre Bonnet neer hangen zodat je alle bewegingen kan volgen wanneer jullie niet daar zijn;-)
  De foto's geven wel een goede indruk hoe ijverig jullie in tuin bezig zijn en de vele bloemen denk ik erbij.
  Hier is het weer bar en boos met regen,sneeuw,hagel en met beetje geluk tussen de striemende buien door een waterig zonnetje.
  Morgen op Koningsdag zal Maxima wel een extra wolletje aantrekken gemaakt van minsten Kasjmir.
  Wat het uitzetten in volle grond van de voor gezaaide plantjes betreft heb je wel het geluk dat jullie moestuin beschut ligt tussen vele bomen op het terrein.
  In ons kikkerlandje raden ze aan na(15 mei) Ijsheiligen.
  Wie weet zit jij terwijl ik dit tik wel heerlijk buiten in de zon te genieten,ik in elk geval niet.........brrrrrrrr.
  Ontving wat foto's in app van onze kleindochter aan zwembad met tropisch uitziende cocktail in de hand,ze mocht met haar tante mee naar zonnig Turkije........nee,dan ben je geen geluksvogeltje....

  Fijne dag en lieve groet,
  Ger

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Ger,

  Een schrale troost... het weer is hier ook niet om over naar huis te schrijven. Niet zo slecht als dat het in Nederland is, maar het heeft niet over... anders had ik je wat gestuurd ;-)

  Jaha... zo'n webcam was wel wat, soms fantaseren we er wel eens over. Onze Franse buurman (met een tweede huis op ongeveer op 1 km bij ons vandaan) heeft ook camera's op zijn terrein, zodat hij tijdens afwezigheid de boedel in de gaten kan houden. Maar nee Ger, wij houden het bij fantaseren... vrees dat ik anders in Nederland de gehele dagen ga zitten kijken en nergens anders meer aan toe kom ;-)

  Tja, daar in Turkije hebben ze net even wat andere temperaturen als hier of in Nederland... hoop dat je kleindochter een fijne vakantie heeft, een mooi land maar momenteel wat onrustig... al denk ik dat je er als toerist niet veel van mee krijgt.

  Lieve groetjes en alvast een fijne koningsdag, hoop dat het weer wat mee valt,
  Cilia

  BeantwoordenVerwijderen
 3. hi Cilia, ach gelijk slaat mijn fantasie op hol bij jouw stukje over de paaseitjes, ik zie al een leuk kinderboekje met lieve illustraties voor mijn geest! Wat zullen die muisjes genoten hebben, schattig! nog veel plezier verder, liefs van mij

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Yvonne,

   Wie weet zitten ze nu, met de baby's, in een holletje nog te genieten van de beschilderde houten paaseitjes ;-)
   Kan ze namelijk nergens terug vinden, alleen de touwtjes waar ze aan hingen.

   Lieve groet, Cilia

   Verwijderen