Montagne Bourbonnaise

Montagne Bourbonnaise
Kom binnen, een kijkje in ons huis nemen. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

maandag 23 november 2015

Leven bij de dag...


Momenteel leven we hier een beetje bij de dag. Het liefst zo weinig mogelijk denkend aan wat morgen gaat brengen.
Toch... worden we dagelijks veel geconfronteerd met 'morgen', wat voor menig traantje zorgt en een continue knoop in de maag geeft. Het gezwel bij Mitsie wordt in gedachten met de dag groter, zelf heeft ze er totaal geen erg in en is ze nog even fleurig.
We hebben afgelopen dag haar tiende verjaardag groots gevierd, gepaard met vele knuffels, lekkernijen en een fijne boswandeling.
Sinds we weten dat ze niet zo hele lang meer bij ons zal zijn heb ik me voorgenomen om iedere avond even een tijdje met haar op de bank te gaan zitten tv kijken. Wetende dat ik normaal gesproken absoluut geen bankzitter ben en weinig tv kijk is dat even wennen... Mitsie vindt het helemaal niet wennen, zij rent 's avonds al voor mij aan naar de bank om vervolgens, als ik zit, op mijn schoot te gaan liggen... alsof we nooit anders gedaan hebben. STEL... dat ze nog jaren bij ons is, dan zit ik de komende jaren op de bank ;-)

Hier thuis zijn we maar weer aan de klus gegaan, in zo'n oud huis (dik over de honderd jaar) is ALTIJD wel wat te klussen.
Wat deuren voorzien van een nieuw verfje, zo ook een plafond schuren en verven/opknappen.


Altijd genieten, zo'n kamer wat opknappen. Heerlijk rommelpotje, bouwlamp erbij, overal wat potten verf en andere rommeltjes... daar hou ik wel van. Eigenlijks ben ik best stiekem wel een rommelaar... ssst.


Heerlijk met kleuren werken, ben ik dol op. Het plafond wordt donkerbruin met donkerblauwe balken... misschien nog een klein geschilderd sierrandje rondom. NIKS wit of grijs, gewoon vrolijk lekker veel kleur in huis.

In dit oude huis hebben wij uiteraard ook een oud aanrecht. Een met granieten blad en een wasbakje met van die zwart/witte tegeltjes. Nou wil er wel eens zo'n tegeltje los gaan zitten en lui als wij soms zijn kan het dan gebeuren dat er zelfs een tweede los gaat zitten en... een derde en... bij heel veel luiheid zelfs een vierde. Ons er wel aan ergeren hè, dat wel. Maar niets doen ;-)


Afgelopen weekend werd de ergernis dusdanig groot dat Henk besloot om er wat aan te doen. Er was ondertussen ook al een stukje beton weggeslagen, daar waar een tegeltje uit was.
Zaterdag, Henk had alle losse tegeltjes eruit gehaald, de gootsteen goed droog gemaakt en het gat eerst gevuld met cement. Mij duidelijk zeggend dat ik de kraan niet mocht gebruiken, aangezien het niet nat mocht worden.
Prompt, wat later op de dag, was ik mijn handen automatisch, onnadenkend, onder de kraan. GRRRR...
OPNIEUW, hahaha...
Tja, had hij er maar even wat planken over moeten leggen...TOCH?
Er liggen nu wat planken over ;-)

Zo klussend, tv kijkend, bank zittend, wandelend komen wij hier momenteel de dagen door, tussentijds wat in de tuin bezig.

Frankrijk is nu nog ver weg voor ons, vier weken nog. Voor die tijd willen we eerst nog bij de dierenarts langs. Eerlijk gezegd durven we ons nu nog niet te verheugen op een reisje naar Le Pre Bonnet... we leven bij de dag.

4 opmerkingen:

 1. Ah inmiddels weer thuis zie ik. En ook al weer aan het werk? Ben je langer in Frankrijk dan in Nederland in een jaar? Hè ja wat erg van zo'n diertje, ja ze zitten heel graag op schoot hè? Vooral in de winter. En koud si het hier nu wél, sinds afgelopen zaterdag, toen begon het. maar daarvoor was het echt nog heerlijk zo'n 19 graden overdag!
  Gelukkig nog geen sneeuw bij ons. Heb de 13e september nog meegemaakt in Frankrijk? Veel huiszoekingen nu in heel Frankrijk, al 90 geradicaliseerden opgeleverd en ook veel wapenbezit.De grenzen zijn heel streng bewaakt nu, ook met het oog op België.Hoop dat het de komende jaren veiliger zal worden in Frankrijk.Ik vind zo'n oorlogsgevoel heel naar.
  Nog een fijne tijd in Nederland,

  groeten Janny

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Janny,
   We zitten alweer enkele weken in Nederland en ja zekers... het werk gaat gewoon door hier in Nederland evenals in Frankrijk.
   De afgelopen twee jaar zaten we meer in Frankrijk als dat we in Nederland zaten en... dat bevalt ons prima :-)
   In Le Pre Bonnet ligt momenteel wel een laagje sneeuw, ik hoop dat er in december ook nog wat ligt.
   Bedoel je 13 november? Een verschrikkelijk gebeuren die aanslag in Parijs. Ook het 'gedoe' in Hannover en momenteel in Brussel. Vreselijk dat soort dingen en zo dicht bij. Ook de ellende in Syrië is afgrijselijk en al het geweld elders op onze aardbolletje.
   Dus, ik hoop dat het in Frankrijk wat veiliger wordt in de toekomst, maar tevens in de rest van de wereld.
   Tja Janny, PLUK DE DAG ;-)
   Hele vriendelijke groetjes vanuit koud Nederland,
   Cilia

   Verwijderen
 2. Hoi Cilia,

  Optijd wat afleiding zoeken in huis en daarbuiten is een goede remedie om de dagelijkse zorgen over Mitsie aan te kunnen.
  Schilderen in een opgeruimd huis is volgens mij niet mogelijk.
  Ben heel benieuwd hoe het uitziet die kleuren bijelkaar.
  Oh........granieten aanrecht en zwart-wit geblokte gootsteen, daar heb ik in mijn jeugdjaren thuis heel wat bussen vim op weggeschuurd.
  Hier in het huis uit 1936 liggen ook granieten vloeren in gang en keuken maar die zijn helaas zo beschadigd dat ze niet in het zicht kunnen.
  Vertroetel jij je zieke viervoetertjes maar goed.

  Lieve groet,Ger

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Ger,

   Het liefst zou ik Mitsie 24 uur per dag knuffelen, maar dan gaat ze zich waarschijnlijk afvragen wat er aan de hand is, grapje... Wat afleiding is gewoon beter en 's avonds wat extra tijd voor haar maken.
   Gezellig, donker en kleurrijk... wel moet ik zeggen dat we geen pastel kleuren gebruiken, dat vinden we geen mooie combinatie met de wat hardere kleuren die we gebruiken.
   Hier wordt ook regelmatig even geschuurd, de oude witte tegeltjes willen nogal eens crème van kleur worden ;-)
   Jammer zeg, dat de granieten vloeren zo beschadigd zijn. Tja, dat krijg je met de jaren... ons oude aanrecht is helaas ook niet meer in zo'n goede staat. Maar ik vind het zo jammer om er een nieuw aanrecht te plaatsen, al zal het er ooit wel van komen ;-(

   Jij ook hele lieve groetjes vanuit het winderige en druilerige noorden des lands,
   Cilia

   Verwijderen