Montagne Bourbonnaise

Montagne Bourbonnaise
Kom binnen, een kijkje in ons huis nemen. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

vrijdag 2 januari 2015

Feest... nou ja... ach...


En dan... dan zitten we plots alweer in 2015.

We zijn er weer ongeschonden doorheen gerold.

Oudjaarsdag hadden we 's middags buren op visite, altijd weer even gezellig... lief geschenkje gekregen... gaan we in Nederland uit proberen ;-)
's Avonds lekker eten, vele lekkere hapjes en de avond uitgezeten, bij de houtkachel, voor de tv, genieten van Youp van 't Hek. Om vervolgens om twaalf uur te toosten op het nieuwe jaar.
Na de nodige zoenen (2 honden en 3 katten...) met ons vele vuurwerk, knalerwten, siersterretjes en trektouwtjes naar buiten.


Op de stoelen op ons terras hadden we dikke kussens gelegd met schapenvachten erover heen. Dikke truien, sjaal, handschoenen en jassen aan. Glazen en een fles met wat voor de dorst erbij en het grote spektakel begon.

ENORME knallen... van de trektouwtjes en de knalerwten. Prachtig siervuurwerk van de siersterretjes.

Un grand spectacle...

Overigens het was een schitterende heldere nacht met weinig wind, dus...
hebben we tevens een wensballon vol wensen de hemel ingestuurd.

Als afsluiter van dit wel zeer grootse gebeuren een mooi concert (op de tv) van Youssou N'Dour.

Nieuwjaarsdag de nodige nieuwjaarsvisite gedaan. Tevens bij een Franse vriend van ons al vervroegd een Galette des Roi gegeten. Een koningentaart die hier in Frankrijk veel gegeten wordt op driekoningenfeest. Aangezien wij AL op 4 januari terug naar Nederland gaan en driekoningenfeest op 6 januari is, moest dat nu al gegeten worden... een heerlijke verwarmde taart van amandelspijs.

Tussen al het eten door nog mooie wandelingen met de honden gemaakt... uiteraard.
Er ligt hier nog steeds een laagje sneeuw. 's Nachts vriest het en overdag prachtig mooi weer.

En... ondertussen alweer 2 januari.

4 opmerkingen:

 1. Hoi Cilia,

  Terwijl ik je blog lees zie ik geen twee lege stoelen onder een afdak....., maar er trekken vrolijke en feestelijke plaatjes langs mijn netvlies net zoals je wel eens ziet in de magazines die het altijd zo sfeervol weten te brengen op hun foto's, mis eerlijk gezegd wel de brandende vuurkorf.
  Prachtige nacht moet het zijn geweest waarin jullie het nieuwe jaar goed begonnen zijn.
  Kan me herinneren dat ons moeder vroeger op Drie Koningen ook soort cake bakten met muntje er in verstopt,wie het trof was het hele jaar de gelukkige.

  Wij namen maar al te graag de uitnodiging aan van dochterlief,schoonzoon en kleinkinders om tegen de avond naar Sushi-Grill restaurant te gaan waar we ons te goed deden aan telkens weer een tafel vol schaaltjes,plankjes,kommetjes,bordjes met lekkere hapjes en gerechtjes waar we allen te samen van namen en aten met de Hashi(eetstokjes)helemaal niet moeilijk wanneer de stompe punten met elastiekje bij elkaar gehouden worden;-),maar voordat ik ging eten genoot ik zoals altijd van de uiterst fraaie compositie van het eten.
  Voor de klok van twaalf uur waren we weer bij de kinderen thuis en klonken op het nieuwe jaar met bubbels en aten oliebollen en appelbeignets en genoten buiten van het vele siervuurwerk waar dochterlief haar rondje liep met schaal warme en bepoederde oliebollen langs de naaste buren die daar gretig gebruik van maakten in de koude nacht.

  Binnen enkele dagen nog een verjaardag te vieren en dan gaat het normale leventje weer beginnen en is het gedaan met de pret.

  Mocht er de komende dagen geen dik pak sneeuw meer vallen dan wens ik jullie een goede en veilige terug reis!!!

  Liefs,Ger

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Ger,

   Zo te lezen ben jij de jaarwisseling ook wel weer goed doorgekomen. In gedachten zie ik je daar met glinsterende ogen. gezellig tussen je geliefde familie, zitten in het restaurant. Smullend en keuvelend het oude jaar uitzitten. Fijn Ger dat je het zo leuk gehad hebt en dan ook nog een verjaardag als afsluiter... het kan niet op... zou je haast denken ;-)
   Zelf vind ik het ook wel weer prettig als alles weer zijn 'normale' gangetje gaat.

   Hahaha... tja... de vuurkorf ontbrak daadwerkelijk. In eerste instantie was dat wel de bedoeling. Maar het is er gewoon domweg niet van gekomen... veelste druk met onze trektouwtjes en siersterretjes. ;-) Het was eigenlijks ook behoorlijk koud, te koud om lang buiten te zitten.
   De wensballon was dit jaar wel een enorm succes, we konden hem heel lang na wuiven.

   Er zit geen sneeuw in het vooruitzicht, zodoende vrees ik dat wij zondag terug naar Nederland gaan ;-(

   Tja... en wie zou er binnenkort dan jarig zijn? Rarara... Als dat Ger niet is.
   Zeg lieve Ger, Ik wens je nu alvast maandag (5 jan. volgens mij) een super fijne dag.

   Fijn weekend en veel liefs, Cilia

   Verwijderen
 2. Een gelukkig ,gezond en liefdevol 2015 gewenst. Ik hoop dat al jullie wensen en dromen mogen uit komen! Liefs van Petra

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Petra,
   Ik wens jou ook het allerbeste toe en een goed en gezond 2015.
   En bij deze bedankt voor je vele lieve reacties het afgelopen jaar.
   Lieve groetjes, Cilia

   Verwijderen