Montagne Bourbonnaise

Montagne Bourbonnaise
Kom binnen, een kijkje in ons huis nemen. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

zaterdag 1 oktober 2011

Thor-houtkachel

Reclame...!!! Even tussendoor...
Deze vond ik erg mooi... dat was een reclame stunt met olifant Siam, voor de Deense Thor houtkachel, werkelijk een loodzware kachel. Al lijkt hij met zo'n olifant erop wel wat ieltjes... Deze kachel wordt niet meer gemaakt, je ziet ze af en toe nog wel eens te koop op marktplaats. In de afgelopen paar jaar hebben we ons heel wat afgebeuld met het sjouwen van de houtkachels, hadden we de kachel ergens staan, bedachten we dat ie ergens anders toch misschien wel leuker tot z'n recht kwam. Wat doe je dan? jawel... eventjes verplaatsen om dan tot de ontdekking te komen dat ie op z'n oude plek toch net even wat leuker stond. Trap op, trap af, nog een trap op en dat met een blok beton van een paar honderd kilo. Vele blauwe plekken en vele uurtjes 'pret' hebben we eraan beleefd. Als hij het in de winter niet warm genoeg kan krijgen... gaan we er gewoon opnieuw mee rondhobbelen... zweet zweet... De foto komt van Internet, op de vorige blog staat een foto van onze eigen Thor.

2 opmerkingen:

 1. Leuke site, Cilia

  opmerking: er zijn nog wel Thor/Lotus houtkachels, zowel nieuw, kosten een kapitaal, als 2e-hands, b.v. bij mij, handelaar in Scand. occassions. Heb er zelf ook een met bakoven, verwarmt mijn klooster-aula 300m3. Peter
  Brocante de Ommelanden, Slagharen Ov.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hallo Peter,

   Allereerst bedankt voor je reaktie.

   Ik bedoelde specifiek deze Thor... die dus niet meer als nieuw te krijgen is.
   Zonet heb ik nog even op Google gekeken, om te bekijken wat jij zoal te koop hebt... Mooie kachels hoor!

   Deze blog over de Thor wordt redelijk vaak bekeken... dus voor degene die op zoek is naar een mooie houtkachel ; Brocante de Ommelanden, Slagharen Ov.

   Wie weet Peter, zappen ze even naar jou advertenties. Nog leuker als ze er ook nog één kopen ;-)

   Groetjes,
   Cilia

   Verwijderen