Montagne Bourbonnaise

Montagne Bourbonnaise
Kom binnen, een kijkje in ons huis nemen. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

zondag 31 oktober 2010

De WC binnen.

Hier staat de pot te wachten totdat ie in zijn nieuwe onderkomen geplaatst kan worden.
De waterleiding, het laatste stukje.
De hele vele bochten. Warme en koude waterleiding, die we nog weg werken moeten.
De deur die er inzit en nog afgewerkt moet worden.
Daar staat ie, de wc-pot en alles werkt. Een super de luxe toilet, lekker ruim en wat vooral heerlijk is, BINNEN. Ook even goed op het lichtknopje letten, die werkt yes....
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
We hebben ons bijna de gehele week gericht op het klaar maken van de wc. Het houten wandje is afgeverfd. Henk is verder met het afmaken van de stroom bezig geweest, met als resultaat dat het allereerste echte knipknap knopje in huis is. Jawel, het eerste echte lichtknopje, we hebben wel overal stroom in huis, maar allemaal nog noodvoorzieningen. Als we een lamp aan willen doen moeten we een stekker in de haspel stoppen, niet echt een probleem maar overal liggen nog stroomdraden en je kunt niet gewoon het lichtknopje indrukken, dus... In de wc nou wel, echt een luxe. Verder is de deur op maat gemaakt en afgehangen, die zit er nu ook in, moet alleen nog geverfd worden en we zijn nog op zoek naar mooie oude of ouderwetse klinken. Dan het water, de waterleiding was al ver heen maar moest nog verder afgemaakt worden. Heel veel bochtwerk bij de trap omhoog. De leiding zit erin, moet alleen nog weggewerkt worden. Dit gaat waarschijnlijk wel veel tijd kosten, we willen de leiding op een zo natuurlijk mogelijke manier wegwerken met natuursteentjes, zodoende doen we dat een andere keer. Ook moest het laatste stukje van de riolering nog aangesloten worden, waar toch ook wel weer wat tijd in ging zitten, is gelukt. Daarna kwam het grote moment, de wc-pot verplaatsen. Dit was een nieuwe pot die we eerst voor nood in ons oude hokje geplaats hadden en die nou verhuisd naar het nieuwe hokje. De pot uiteraard helemaal schoongeboend, zodat ie als nieuw straalt. Daarna geplaatst en wonder boven wonder het werkt allemaal. WIJ KUNNEN EINDELIJK BINNEN ZITTEN. Een waar genot, zonder zaklantaarn gewoon binnendoor, lichtknopje aan knippen en zitten maar...... Het is nog niet allemaal af, het moet allemaal nog even wat opgeleukt worden, de drempel moet er nog in en de deur moet nog afgewerkt worden, maar het werkt.

4 opmerkingen:

 1. Hallo Cilia
  Wat hebben jullie veel gedaan , ziet er super leuk uit.Geeft veel voldoening als er weer iets ontstaat.
  groetjes Marja

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hallo Marja,
  Dat is zo, dat het voldoening geeft als er weer iets nieuws ontstaan is. Heel veel werkzaamheden daar zie je bijna niet aan dat je verder komt, terwijl ze toch gebeuren moeten. Maar de wc geeft een super gevoel. Jullie hopelijk in December, zal leuk zijn als jullie wc dan ook af komt.
  Groetjes Cilia

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi, erg mooi geworden en dat is zeker wel zo prettig ja. Misschien al bekend maar ik was nog vergeten dat op zat. 13 nov. "ik vertrek" wordt uitgezonden en dit is vlakbij jullie. Gr. Michel

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi Michel, ik wist dat er een uitzending van: Ambiance de Vacance op tv kwam, alleen ik dacht dat het 19 nov. was. Leuk dat je ons er op attendeerd anders hadden wij te laat voor de buis gezeten.
  Groetjes Cilia

  BeantwoordenVerwijderen