Montagne Bourbonnaise

Montagne Bourbonnaise
Kom binnen, een kijkje in en om ons huis nemen. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

woensdag 1 november 2023

Druk op ons weiland...

 


Dagelijks bekijk ik de beelden op onze webcams. Regelmatig staan er mooie beelden op, vaak van reeën en vossen. Zo af en toe van marters, dassen, wilde zwijnen, wilde katten e.d.
Bovenstaande video wil ik jullie niet onthouden ook al zijn de beelden niet zo scherp.
De webcam neemt telkens één foto en een video van enkele seconden op. Zodoende was er na deze kleine video nog eentje, waar nog enkele biggetjes op staan.

Momenteel wordt hier weer veel gejaagd, met hele vele honden die luid blaffend door de bossen rennen. Vele met zendertjes om en sommige honden hebben hesjes aan. Hoop toch dat de moeder van deze jonge biggen niet geschoten wordt want dan ziet het er erg triest voor ze uit. We hebben wel vaker kleine biggetjes zonder moeder (van die kleine pyjamaatjes) hier in het bos gezien.

Ook zijn ze hier weer druk bezig met mest over de landerijen aan het uitstrooien. Regelmatig komt er een mestgeurtje onze keuken binnen drijven. Als onze Muriele de kans krijgt dan gaat ze daar gelijk in rollebollen, ze is namelijk dol op vieze geurtjes.


Hier ligt ze op ons weiland te rollebollen in een of ander viezigheidje.
Wel vaak een grappig gezicht.




2 opmerkingen:

Anoniem zei

Hoi Cilia,Het nachtelijk leven in het dierenrijk kan spannend zijn.
Ook het ontkomen aan de jager!
De geurtjes die vrij komen tijdens het bemesten van het land vind ik altijd nog vele malen beter dan al die kunstmest.
Vandaag hier een spannende dag met hele harde windstoten en de nodige schade door het land.
Groetjes van Ger

Cilia zei

Hoi Ger,
Iedere dag weer opnieuw spannend wat er op de wildcamera staat, erg leuk om te zien wat er zoal 's nachts rondwandeld rondom huis.
Hier viel het gelukkig wel mee met het weer. Hoop dat het bij jullie ook wat meegevallen is en dat jullie geen schade hebben.
Lieve groetjes en alvast een fijn weekend,
Cilia