Montagne Bourbonnaise

Montagne Bourbonnaise
Kom binnen, een kijkje in en om ons huis nemen. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

dinsdag 16 mei 2023

Herfst ?

 

Het wil maar niet vlotten met het voorjaar. Oké, zo af en toe een zonnige dag, maar zeer regelmatig een druilerige dag waarbij de zon het totaal af laat weten.
Nog regelmatig de dikke wollen truien aan en bijna dagelijks brandt de houtkachel nog.
Het weer laat zich niet dwingen, maar goed ook... maar toch. Dat terwijl eigenlijk het voorjaar de mooiste tijd is, de tijd dat het in de tuin op zijn mooist is en tevens dat er buiten veel te doen is. Maar ja, met regen is het niet echt uitnodigend om even gezellig buiten bezig te gaan.

Afgelopen maand zijn we nog even een tijdje naar Nederland geweest, altijd even leuk. Daar weer veel lieve mensen getroffen, wat in de tuin en aan het huis bezig geweest. Ook gelijk maar eventjes naar de tandarts voor de nodige controle, die we al een tijd voor ons aan hadden geschoven.
Wel behoorlijk wennen zo zonder onze Vidor, die we nog dagelijks missen. Overal kleven nog herinneringen aan hem en het is nog moeilijk te bevatten dat hij nooit meer terug komt.
Zelfs als ik kijk naar een eventuele nieuwe hond merk ik dat ik overal eigenlijk nog een tweede Vidor in zoek..die is er niet. Misschien wel een mooiere, een lievere, een leukere... maar geen Vidor.

Verder, tussen de buien en de kou door, zijn er gelukkig ook nog enkele zonnige dagen geweest waar we dan ook gelijk gebruik van gemaakt hebben. Veel in de tuin bezig, genieten van de natuur om ons heen, hout kloven en stapelen, paden maaien op het weiland, bloemetjes zaaien en groenten verbouwen.
Ah... en niet te vergeten, leuke wandelingen maken. Dat is iets wat we al een hele tijd niet meer samen konden, vanwege Vidor. Aangezien er altijd één van ons beiden bij hem moest blijven.
Moet zeggen dat dat wel weer erg prettig is, omdat we altijd graag lopen mochten.

Verder zijn we van plan om binnenkort weer wat verder te gaan met ons toekomstig schuurtje, ook dat lag al een tijdje stil.
Tja... zo langzaam aan weer wat plannetjes maken, dat deden we niet meer omdat we van dag tot dag leefden en niet echt vooruit durfden te denken.
Ondanks het gemis van Vidor hebben we er wel weer zin in :-)

Ah... afgelopen week zat ik 's nachts nog even buiten totdat ik plots een vreselijk akelig geluid hoorde, wel dusdanig akelig dat ik snel naar binnen gegaan ben. Even op het internet gezocht wat het kon zijn, een boommarter Kan zeggen dat zoiets behoorlijk akelig klinkt zo in de donkere nacht.

Nog even wat foto's voor de leuk van de afgelopen weken...


Overal hadden we tulpen staan, de meeste zijn nu op hun retour.


Het weiland wordt met de dag mooier.
Ondertussen zijn de bomen al behoorlijk wat groener.


Verstopte afvoer bij ons huis in Nederland.
Ook daar gaat het klussen gewoon door ;-)


Her en der staan wat kiewitsbloemen.
Is best oppassen, voordat je het weet loop je ze omver.


Overal ook weer leuke orchideeën.


De aardappelen STONDEN keurig op een rij.
Helaas was er een of ander beest aan het snoepen geweest.


Plots stonden er wat rode paaltjes bij het stuk grond grenzend aan onze grond. Zeer waarschijnlijk gaat het dennenbos (sparren) achter ons terras binnen niet al te lange tijd weg. Aangezien het productiebos is weet je over het algemeen dat het uiteindelijk gekapt wordt. Zou eerst wel even wennen zijn als het bos daar weg is. Wel denk ik dat we dan meer licht en zicht krijgen.


Oh... deze foto wil ik jullie niet onthouden.
Lijkt zo grappig al die kleine trompetjes.


Overal bloemetjes, bij iedere stap die je zet.
Oké, sommige zijn wel erg klein.


Onze vijver staat er weer aardig gevuld bij.


Als de zon schijnt, dan is het een drukte van belang.
Veel hommels en vlinders.
Ook veel krekels op het weiland.


Ook fijn is dat er overal weer koeien buiten staan.
Vaak met verscheidene kalfjes.


Weilandje vlakbij ons.

Tot slot nog even de temperatuur van vandaag...


Foto vandaag, op het warmst van de dag, genomen.
Denk dat we de korte broek nog even in de kast laten liggen ;-(



2 opmerkingen:

Anoniem zei

Hoi Cilia,
Alle dagen anders….
Koud,warm,droog,r
egen,Frankrijk,Nederland,klussen,druk,natuur,bloemen,bezoekjes,gezelligheid,missen,verdriet en mooie fofo’s rond dit alles.Ik leef en geniet met je mee!
Lieve groetjes,
Ger

Cilia zei

Hoi Ger, het mooie weer is in aantocht... wel blij mee :-) Buiten is het heerlijk toeven tussen de vele, voornamelijk, wilde bloemen.
Nederland was ook weer prettig, dus binnen niet al te lange tijd weer even die kant op.
Al met al gaat het hier prima, alleen mis ik Vidor nog wel dagelijks.

Liefs en een vriendelijke groet,
Cilia