Montagne Bourbonnaise

Montagne Bourbonnaise
Kom binnen, een kijkje in ons huis nemen. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

dinsdag 4 april 2017

Maart 2017...


Het was weer heerlijk genieten in de Montagne Bourbonnaise...
Jawel 'was', want ondertussen zitten we alweer in Nederland.


Leuke lange wandelingen gemaakt, met mooie uitzichten...


Genieten van de mooie zonnige open plek in het bos...


Daar waar ons huisje voorzichtig tevoorschijn piept...


Het huis ligt heerlijk beschut, zodat we meestal weinig last van wind hebben daar...


Onze kleine Mitsie, die nog steeds dapper meegaat op lange wandelingen...


Vidor, die altijd helemaal in zijn element is...


En ons jonge meid Mila?

We stonden werkelijk helemaal versteld van ons meisje, als een blad aan de boom was ze totaal veranderd.
Een dikke lieve knuffelkont is ze van dag 1 altijd al geweest, maar we hebben nog nooit een hond gehad die zoveel kattenkwaad uitgevreten heeft als Mila. Veel spullen vernield en echt... ik kon haar bijna geen seconde alleen laten, want dan was de kans zeer groot dat ze wat uitvrat... Natuurlijk hadden we kunnen overwegen om haar in een bench te doen, maar daar zijn we absoluut geen voorstander van.
De afgelopen twee weken hadden we totaal geen omkijken naar haar, ze luisterde plots alsof ze nooit anders gedaan heeft, ze liep gezellig de gehele dag achter mij aan, af en toe even lekker dollen met Vidor en 's nachts hoefden wij haar niet ..tig keer van ons bed afsturen, ze ging uit zich zelf op haar slaapplekje (op de slaapkamer) liggen en snurkte er heerlijk de gehele nacht door. En spullen vernielen? Net of ze dat nooit gedaan heeft.
Of het nou van haar loopsheid komt, geen idee, maar hèhè prettig was het wel :-)


Uiteraard hebben we ook nog wel het een en ander gedaan...
De aardappels zitten er in, hopen dat ze het weer goed doen.


Even een dolletje tussendoor...
Altijd genieten als onze honden het naar hun zin hebben en dat hebben ze daar.
De honden nemen een zeer grote plek in in ons gezin.

Natuurlijk ook onze drie katten, die doorgaans de reis heen en terug ietwat minder leuk vinden, maar het in Le Pre Bonnet alle drie altijd prima naar hun zin hebben.


Tja... en dan het weer.
 Voor het eerst, dit jaar, de korte broek weer aangehad...

Geen foto...

Ze zien er nog behoorlijk bleekjes uit, dus moet ik er eerst zelf nog eventjes aan wennen voordat ik ze publiekelijk toon ;-)


4 opmerkingen:

 1. Heerlijk even naar Frankrijk. Wij gaan half mei pas weer, zijn eerst 2 toiletten en een badkamer aan het maken in het nieuwe huis van dochter en vriend😀. Fijn dat het met de dieren goed gaat. Onze jongste hond wordt in mei 2 jaar en begint nu eindelijk wat rustiger te worden en iets minder ondeugend.. Ze is heel aanhankelijk en houd meer van knuffelen dan de oudste. Misschien verschil reu/teef?
  Geniet ook in Nederland van het mooie weer! Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Marja,
   Het waren twee redelijk fijne ontspannen weken, mede omdat onze Mila zo 'gemakkelijk' was.
   Hahaha... dus jullie hebben ook zo'n heerlijke deugniet. Twee honden ondertussen? (labradors?)
   Pfff, soms viel het me best wel eens wat zwaar met Mila, had ik het gevoel dat ik zo'n beetje de gehele dag corrigeren moest. Gelukkig mag ze erg graag knuffelen, dat vergoelijkt alles ;-)
   Maar dus sinds een paar weken gaat het plots een stuk beter, natuurlijk haalt ze nog wel wat kattenkwaad uit, maar aanzienlijk minder als voorheen. Komende zaterdag wordt ze 1 jaar.
   Geen idee of teefjes meer van knuffelen houden dan reuen, Vidor kan er ook wel wat van... wel op een wat andere manier trouwens.
   Voordat je er erg in hebt is het alweer halverwege mei en dan weer heerlijk genieten daar in Frankrijk.
   Voor de komende weken wens ik je veel klusplezier bij jullie dochter en vriend en hele vriendelijke groetjes,
   Cilia

   Verwijderen
 2. ah dat ahd ik even gemsit dat jullie weer in Frankrijk zaten.Lekker hoor, ik was even een weekje in Nederland.Misschien dat je hond het meer in Frankrijk naar zijn zin heeft? Dat hij nu zo lief was.
  Groeten Janny

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Janny,
   Tja het waren MAAR twee weekjes (grapje).
   Over een paar weken nog een keer voor een weekje of twee, om vervolgens ergens eind mei voor langere tijd weer die kant op te gaan. ik heb er alweer ERG veel zin in.
   Dus, jij bent eventjes weer fijn een weekje in Nederland geweest, lijkt me dan ook wel weer prettig als je in Frankrijk woont.
   Sowieso denk ik dat het voor de honden in Frankrijk leuker is, daar hebben ze veel meer vrijheid. Ze lopen daar de gehele dagen lekker los in en om het huis. We hebben daar geen omheining o.d., gelukkig zijn ze alle drie behoorlijk honkvast en blijven ze redelijk in de buurt van het huis (op gehoorafstand).
   Lieve groetjes, Cilia
   P.s.Heerlijk trouwens hè! Dat het voorjaar weer begonnen is. Ziet er vast schitterend uit daar bij jullie in het zuid/oosten nu alles begint te bloeien. In gedachten ruik ik de vele lavendelvelden daar al ;-)

   Verwijderen